Cautare in site
x inchide
home made ketcheup, recipe for making ketchup at home

Ketchup de casa, reteta pentru iarna

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 13.09.2011
Rating
4.9
(83)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(83)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

74 comentarii la Ketchup de casa, reteta pentru iarna

  1. Alexandra spune:

    buna ziua! am urmat rețeta și a ieșit foarte gustos, doar ca am foarte mult mai mult la ketchupul meu. probabil la foc mult prea mic de frica sa nu îl ard.

  2. Monica Marghescu spune:

    Am facut astazi ketchup-ul dulce dupa reteta dumneavoastra si a iesit foarte bun. Va multumesc.

  3. Elise spune:

    Am facut si eu acesta reteta anul trecut si pentru ca nu sunt fan ghimbir, am pus f putin, pe gustate. De scortisoara de asemenea m-am indoit, dar apoi am constatat ca fara ea nu este ketchup, e sos de rosii. Toate aceste arome se regasesc in gustul cu care suntem obisnuiti de la ketchup-ul din comert. Otetul si zaharul mi se par si ele importante pentru gustul specific al preparatului. Chiar azi voi face inca o doza pentru iarna ce vine. Multumesc, d-na Laura!

  4. Monica spune:

    Bună ziua! Am urmat rețeta dvd , rezultat autentic!

  5. Anca spune:

    Laura draga,o intrebare..ce rol are otetul? Eu am pus din ala normal,nu am avut de mere si mi s-a parut ca e putin intepator la miros si acrut la gust..am pus la final mai mult zahar..dar as fi vrut sa stiu daca il pot omite data viitoare.. ca si culoare si consistenta e super reteta ta..cu gustul a fost mai greu pana l-am gasit pe cel bun pt noi.. multumesc tare mult.

    • Oțetul este unul din ingredientele care fac un sos de roșii să fie ketchup. Așa e regula: să aibă suc de roșii, oțet, zahăr, scorțișoară, ceapă și ghimbir. Gustul perfect îl nimeriți din încercări, eventual, data viitoare puteți să puneți mai puțin oțet.

  6. ConstantinV spune:

    Fac alergie la metode vechi de lucru. Cutitele sub borcane se puneau cand NU existau tavi de aragaz. La fel si cu dopurile de pluta, NU se mai folosesc de multe decenii!!!

    • Rețeta asta e publicată de mai mult de un deceniu dar nu asta-i cel mai amuzant! Dude, you have an obsession! 😂😂😂 Am pierdut numărul articolelor la care ai introdus această observație care, de altfel, nu schimbă cu nimic rețeta. Iar tăvile de aragaz (de cuptor, mai exact) nu sunt singurele obiecte metalice dintr-o bucătărie, exact același efect îl obții plasând sticlele pe un grătar, într-o tigaie sau într-o oală. Apropo, vezi că nu toată lumea are cuptor, în bucătărie, unii au doar plită. Sigur este, însă, că au măcar un cuțit.

  7. kmy spune:

    oare cum o sa iasa cu gogosari galbeni? doar galbeni am gasit azi si i-am luat, dar familia mea zice ca n-o sa iasa la fel de buni ca si cu kapia/ gogosari rosii.

  8. stefana spune:

    In loc de ardei pot sa pun gogosari ? Si daca da trebuie sa.i coc sau ii dau asa prin masina ms.

  9. Maria spune:

    Fac si eu ketchup de foarte multi ani, fata de ingredientele folosite in reteta de mai sus, eu nu pun ceapa si usturori (am facut o singura data cu usturoi si nu mi-a placut ),in rest adaug toate celelalte ingrediente si in plus mai adaug 1-2 linguri de mustar functie de cantitatea pe care mi-am propus s-o fac , este foarte gustos, „de poti sa-l mananci pe piane” si familia mea il adora, iar eu repet an de an reteta pt.a le face pe plac.

  10. marinela spune:

    reteta este asemanatoare cu cea pe care o folosesc si eu. am pus in plus 1 kg de mere. e tare aromat si gustos.

  11. zoita spune:

    Buna reteta, dar scortisoara nu are ce cauta acolo.Imi pare rau ca nu m-am gandit din timp si i-am stricat gustul

    • lauralaurentiu spune:

      Trebuia sa gusti si sa adaugi condimente pe gustul tau. Mie si familiei mele ne place cat mai aromat.

      • Chrisa spune:

        Si eu am folosit un baton de scortisoara dar l-am lasat putin sa fiarba,apoi l-am scos.A iesit foarte bun .Am pus:ardei capia,ceapa,telina radacina,bulion rosii,oregano,boia dulce,boia iute,busuioc,pudra mustar,piper,ghimbir,sare,zahar.

      • Super, să vă fie de bine!

  12. rodica spune:

    Laura , crezi ca daca as face reteta fara zahar( sotul meu e diabetic ) nu s-ar pastra peste iarna? nu ne deranjeaza ca nu este f dulce, dar ar modifica gustul final f. mult?

    • lauralaurentiu spune:

      Lipsa zaharului nu va afecta stabilitatea preparatului. Poti sa nu pui zahar deloc, daca vei steriliza recipientele cu grija va rezista perfect. Poti, in schimb, sa echilibrezi gustul cu un pic de indulcitor.

  13. Adina Dumitra spune:

    cati l (sticle, sticlute) din aceaste cantitati?

    • lauralaurentiu spune:

      Adina, am scris si mai sus, rezulta 2 – 2,2 litri de ketchup.

      • Adina Dumitra spune:

        da, am vazut ulterior, multumesc frumos.
        sticluta din poza cu dop de plastic se poate steriliza in cuptor, adica nu se topeste? in poza sunt 2.2l in cele 3 recipiente?
        aaa, si inca ceva, nu imi mai apare butonul de print.

      • lauralaurentiu spune:

        Da, sticluta aia a rezistat si nu doar o singura data, ca am tot pus bulion si ketchup in ea, de vreo 3-4 ani incoace. Am invelit capacul cu folie de aluminiu inainte s-o bag in cuptor. Da, in poza e tot ceea ce a rezultat, doua borcane de cate 750 ml. si o sticluta de 500 ml. Daca il lasi putin mai fluid, ies poate 2,2 litri.

      • Adina Dumitra spune:

        multumesc frumos de raspunsuri…saptamana viitoare sper sa o pun in practica, aseara am facut bulion dupa reteta ta, bine am facut si anul trecut …. inca e cald in cuptor.

  14. ioana spune:

    buna ziua . am facut si eu aceasta reteta. bun, dar prea dulce

    • lauralaurentiu spune:

      Ioana draga, gustul il poti ajusta si echilibra conform preferintelor tale. Adauga un strop de otet si de sare si potriveste-l cum iti place tie. Ma bucur ca iti place aroma, sa va fie de bine!

  15. arriana spune:

    poate ca, la acest ketchup, gustul e stricat de ghimbir, tarhon, scortisoara, busuioc, oregano, etc. Da, stiu ca toate comentariile au fost favorabile, dar eu iti spun cum mi-a iesit mie. Si nu prea cred ca, toti care au postat comentarii aici l-au si facut. Mie nu mi-a placut, de altfel. l-am si aruncat. Imi pare rau, dar asta s-a inpamplat.

    • lauralaurentiu spune:

      Arriana, nu te contrazic, nu a fost pe gustul tau si inteleg. Imi pare rau pentru paguba, dar te asigur din nou ca oregano, busuiocul, tarhonul, ghimbirul, scortisoara, sunt arome clasice pentru sosul de rosii.

      2012/10/3 Disqus

  16. monicaiulia spune:

    l-am facut si eu acum,a iesit delicios,multumesc frumos pt. reteta

  17. csilla spune:

    Multumesc pentru reteta, este foarte buna. As avea nevoie de un sfat. As dori sa mai prepar o portie, insa in loc de rosii as adauga direct bulion de casa, dar nu stiu cat bulion echivaleaza cu 3 kg. de rosii? Va multumesc mult si va urmaresc in continuare cu mult interes.

  18. nadia spune:

    acest ketchub este foarte gustos am incercat anul acesta o sa incerc in fiecare ani

  19. GABY spune:

    TE ROG FRUMOS , SE POATE SA-MI SPUI DE UNDE POT PRINTA ETICHETE CA ALE TALE !!!???

  20. Nutu Pop spune:

    Sa sti ca merita am sa incerc si eu

  21. noryna spune:

    as dori sa stiu cantitatea

  22. Andreea Sorana Capata spune:

    are culoarea zacustii, nu asa rosiatic cum iti apare tie in poza? oare ce ingredient ii pastreaza culoarea ?

  23. petronela spune:

    am facut si eu ketchup pentru iarna dupa aceasta reteta si este foarte bun , azi mai fac o portie , multumesc tare mult si multa sanatate

  24. arriana spune:

    am citit toate comentariile… si nu imi vine sa cred.. am facut ketchupul aseara, am respectat cu sfintenie reteta, dar nu stiu ce ingrendient nu isi gaseste locul aici, pentru ca a iesit O MARE PORCARIE LA GUST. Nu te supara pe mine, am mai facut retete de-ale tale, au fost bune, dar asta e o porcarie. Am asteptat sa se raceasca, m-am gandit ca rece are alt gust, dar, in final, l-am aruncat in WC. Am munci degeaba, basca ingrendientele folosite…

    • lauralaurentiu spune:

      Arriana, tot fara suparare, dar in toate comentariile ai mai gasit o parere identica cu a ta? Pentru ca s-ar parea ca sunt cateva zeci de oameni care apreciaza o asemenea mare procarie. Daca tie singura nu-ti place… regret sincer. Ce ar putea sa nu apartina de aici: rosii, ardei, ceapa, telina, usturoi, mirodenii, sare, zahar si otet – adica ingrediente si arome clasice pentru un sos de rosii.

  25. Vali spune:

    Foarte buna reteta ,acum am terminat si eu o portie si este delicios iti multumesc pt reteta.

  26. mona spune:

    Draga Laura, vad in imagine o sticluta mai deosebita cu capac special. Am reusit sa gasesc si eu pe piata ceva asemanator si ma straduiesc sa imi fac un stoc din asemenea sticle deoarece eu fac si siropuri din fructele cu care fac gemuri (e pacat sa fierbi pana se scade gemul in loc sa opresti bunatatea aceea de zeama si sa nu faci si un sirop natural si gustos).  Intrebarea mea este cum sterilizezi aceste sticle deoarece dopul lor este din plastic cu o garnitura de cauciuc deci cu siguranta nu rezista bagate la cuptor. Eu ma gandesc ca doar turnand produsul fierbinte in ele le ajuta sa videze sticla si cu siguranta nu va fi pericol sa se strice. Astept un raspuns. Cu drag si respect pentru toata munca ta de pe bloguri si tot ajutorul oferit noua profanelor. Mona

    • lauralaurentiu spune:

      Draga Mona, ale mele au dopul metalic cu o garnitura pe interior (ca si borcanele cu filet) si le bag pur si simplu in cuptor. Pentru cele cu capac de plastic, ti-as sugera ori sa torni produsul fierbinte si sa le invelesti imediat in multe paturi, ca sa se mentina temperatura, ori sa le asezi intr-o cratita larga, sa torni in cratita apa fierbinte si sa le fierbi acoperite cu un prosop gros de bucatarie timp de o ora pe foc mic, apoi sa le lasi sa se raceasca in cratita cu pricina.

  27. Debkight333 spune:

    i’d like to try this ketchup recipe but your settings wont let me save it

  28. violeta ilie spune:

    Multumesc pentru mesaj. Nu numai ca am incercat-o. am facut astazi doua doze. Norocul meu este ca  am din curte toate ierburile  aromatice pe care le-ai trecut in reteta. Multumesc inca odata. Oricum a iesit cea mai buna.

  29. violeta ilie spune:

    Mi-a placut la nebunie. Este mai buna decat cea pe care o stiam eu. Bravo!

    • Anonim spune:

      Violeta draga, sa inteleg ca ai incercat-o? Daca da, ma bucur mult, sa va fie de bine! Eu intentionez sa repet insprava saptamana viitoare, cel din sticluta deja s-a terminat si cele doua borcane ramase sigur nu vor fi suficiente pentru toata iarna. Fiica-mea e si ea de acord ca e superb! :)

  30. Iuliana spune:

    Personal,multumesc pentru toate retetele ,in special pentru ketchup -Iuliana

    • Anonim spune:

      Cu multa placere, Iuliana, daca as avea mai mult timp, probabil as impartasi inca si mai multe retete. Sper sa incerci reteta de ketchup si sa fie pe placul tau.

  31. Andreea Tui spune:

    Eram in cautarea unei retete de ketchup cand am intrat pe blogul tau. Multumesc pentru reteta, cu siguranta va iesi delicios. Saptamana viitoare iti si arat dovada. :) 

  32. iulian spune:

    Sa stii ca eram in cautare de o reteta de ketchup.
    Cred ca am sa o incerc pe a ta. :)

  33. Cofetaria Fancy Cake spune:

    Mai presus de orice…100% sanatos.
    E chiar pacat sa nu profiti de bunatatile toamnei.

    • Anonim spune:

      Ma bucur ca iti place! Asa e, e pacat sa lasi sa treaca acest sezon fara sa-l fructifici pentru ca mai tarziu sa ajungi sa pui pe masa chimicale.

  34. Sara Mike spune:

    O reteta minunata Laura. Atatea intrebuintari are ketchup-ul intr-o bucatarie, ca merita sa-l facem in casa. Te pupam!

  35. Zilahi Adela spune:

    Super bun, are alt gust cel facut in casa si are o culoare foarte frumoasa! Super prezentare! Pupicei!

  36. DiaMar bucataria galbena spune:

    Arata bine ,are o culoare frumoasa.Pupici!

  37. sarah adeeb muhammad spune:

    cred ca-i foarte aromat si cu siguranta mult mai bun decat cel din comert plin de litere toxice .o seara minunata!

    • Anonim spune:

      Multumesc, Sarah draga, sa stii ca e foarte bun, aromat si intr-adevar, fara nici-un fel de „litere” pe lista ingredientelor :))

  38. Ioana Vaida spune:

    ce culoare frumoasa are…Cred ca e delicios ketchup-ul! Mai ales ca ai pus atatea condimente si mirodenii…Te pup