
Sos Barbecue, rețetă video pas cu pas





Sos barbecue, rețetă video pas cu pas. Cum se face vestitul sos barbecue, varianta de casă. Sos BBQ într-o rețetă video de 3 minute.
De ce o rețetă de sos barbecue? Uite, adevărul este că am intenția să vă împărtășesc niște minunate fripturi care pur și simplu nu ar fi același lucru fără acest sos special, cu gust condimentat și afumat. Sosul barbecue nu e doar un sos excepțional de gustos care poate fi servit ca atare, alături de un hamburger sau niște coaste lipicioase la grătar, ci este și un ingredient special care, adăugat în marinade sau uns cu pensula pe fripturile noastre le transformă în niște bucățele fragede și atât de delicioase încât nici nu ne va venit să credem că noi înșine am putut face asemenea bunătăți la noi acasă.
Prepararea rețetei de sos barbecue este foarte simplă, procesul de gătire este ceva mai îndelungat, pentru că trebuie fiert la foc mic măcar jumătate de orăun ceas, dar va recompensa prin gustul său răbdarea celor care doresc să îl încerce. Poate fi păstrat ca o conservă, în borcane sterilizate și închise etanș dar… cine poate să-l păstreze atâta timp? Cel puțin la mine acasă nu a rezistat niciodată mai mult de o săptămână.
Pentru ca lucrurile să fie încă și mai clare, am realizat pentru voi o rețetă video pe care vă rog să o urmăriți imediat după lista ingredientelor. La finalul articolului aveți și modul de preparare în format text, printabil. Spor la treabă!
Ingrediente Sos Barbecue:
- 150 grame de ceapă
- 6 căței de usturoi
- 10 grame de ghimbir proaspăt, curățat și feliat
- 300 ml. de suc de roșii proaspăt stors sau bulion consistent de casă
- 80 de grame zahăr brun
- 60 ml. oțet de vin alb
- 1 lingură de boabe de muștar
- 1 linguriță ienibahar măcinat
- 2 linguri sos worcestershire
- opțional: 1/2 linguriță paprika iute
- 1 linguriță paprika afumată
- 1 linguriță piper măcinat
- sare după gust
Mod de preparare Sos Barbecue – rețetă video:
Preparare Sos Barbecue, format text:
1. Într-un blender sau chopper se pune ceapa tăiată în bucăți mărișoare, se adaugă usturoiul și ghimbirul și se mărunțesc până ajung la o consistență cât mai fină (aproape ca o pastă).
2. Se pun legumele tocate într-o crăticioară și se adaugă toate celelalte ingrediente, mai puțin paprika iute (dacă folosiți) care e indicat să se dozeze la final. Sare vom pune doar un praf bun (cât apucați cu trei degete) pentru început.
3. Se pune crăticioara pe foc și se aduce la fierbere apoi se reduce focul și se fierbe la foc mic minimum o oră – o oră și jumătate, amestecând din când în când. Doar în caz de mare nevoie se completează cu 2-3 linguri de apă (la mine nu a fost niciodată necesar să adaug lichid suplimentar).
4. Sosul bine fiert se trece prin sită, insistând să scoatem cât mai mult din pulpa legumelor. Amestecăm în sită până când ceea ce rămâne e complet uscat.
5. Se potrivește gustul sosului de sărat și piperat (și iute, dacă doriți), se înfierbântă și se toarnă în borcane sterilizate. Se căpăcește sosul cu capace care închid etanș și se poate păstra câteva luni în cămară. Poftă mare!
Lasă un răspuns