Cautare in site
x inchide
dulceata de cirese-1

Dulceata de cirese

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 23.06.2009
4.7
(160)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.7 / 5. Voturi 160

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

65 comentarii la Dulceata de cirese

  1. eBogdan spune:

    Merge de minune pe niste clatite :D

  2. Simona spune:

    De unde ați luat aparatul de scos sâmburi?

  3. Raluca spune:

    Buna ziua, imi puteti spune va rog este suficient să pun dulceata fierbinte în borcane, doar sa fiu atenta sa fie curate? Pt a se păstra pt iarna nu trebuie sa fac nebunii de genul sa le fierb, sa pun prosop le ele, etc? Multumesc

    • Dacă dulceața este legată, așa cum am explicat în rețetă, înseamnă că are o concentrație de zahăr suficient de mare ca să inhibe fermentația, deci se va păstra perfect, chiar dacă o puneți rece în borcane. Borcanele trebuie să fie foarte curate, sterilizate, închise etanș. Nu e nevoie de sterilizarea ulterioară a produsului (pături, fiert bocane etc).

  4. muresan vasile spune:

    Cea mai simpla reteta de compot ( de cirese )
    Toate operatiunile cu caracter general precum si proportia ingredientelor incluse in celelalte retete
    publicate sunt valabile .
    Asez ciresele in borcane ( pline 80 % ) fierb siropul pana la primul clocot , il torn firbinte peste cirese si fixez bine capacele . Pastrez borcanele la racoare si deschid la nevoie cate unu sau…..
    Atat , restul !? Incercati .
    V Muresan

  5. Denis Valentin spune:

    Ce pofta de dulceata de cirese m-a apucat! sa vad daca are bunica prin camara, poate o combin sa faca si niste clatite. :P

  6. marilena spune:

    pentru a reduce zaharul se poate folosi pectina facuta acasa: se pun la fiert 3-4 mere verzi (aport ridicat de pectină) spălate şi tăiate în 4 (nu îndepartaţi coaja şi cotorul) cu apă cât să le acopere. Lăsaţi să fiarbă merele până apa se reduce cam la jumătate. Preluaţi lichidul rezultat;

  7. Pamela spune:

    Buna an si eu o intrebare vam citit bine reteta dar nu mi se inchiaga deloc ce pot face

    • Laura Laurentiu spune:

      Incercati sa ii faceti proba cu apa rece sau dand o cantitate mica la congelator sa se raceasca brusc. Siropul dulcetii poate parea lichid, dar ea de fapt sa fie suficient de legata.

  8. Andreia spune:

    La 10 kg de cirese,se pune sucul de la 10 lamai? Multumesc !

    • Laura Laurentiu spune:

      Daca pastrati cantitatea de zahar, da. Daca folositi zahar mai putin, puteti reduce pana la 2-3 lamai.

  9. Lacra spune:

    Buna! Poti sa ne spui, te rog, de unde ai achizitionat aparatul?

  10. Adriana spune:

    Buna ziua, am facut si eu dulceata de cirese dupa aceasta reteta, doar ca am pus mai putin zahar si a iesit extraordinara! Succes!

  11. ANDREEA spune:

    acum o am pe foc. Sper sa-mi iasa, e prima data cand fac .)))

  12. Cristina A spune:

    buna
    a fost primul an in care am facut si eu dulceata de cirese,de fapt a fost prima mea dulceata de orice fel. am ales sa fac dupa reteta ta pentru ca explica foarte bine pasii si am incredere in retetele tale . a iesit foarte buna ,deci in mare parte meritul iti apartine. iti urmaresc de foarte mult timp blogul ,dar este primul meu comentariu.uneori petrec minute bune rasfoind printre retete ,imi place sa vad ce iese din mainile,si parca uneori simt mirosul imbietor al preparetelor. te admir foarte mult pt ce faci….

  13. Catalina spune:

    o incerc astazi!!!

  14. lurita` spune:

    acum fac si eu chiar in acest moment nui tare>???

  15. Buch spune:

    Arata foarte bine dulceata ta. Mie sincer mi se pare cam mare raportul de 1:1, mi-a iesit cam dulce si prea groasa dulceata, dar poate fi si din cauza ca am lasat-o prea mult la fiert.

    • lauralaurentiu spune:

      Se poate reduce raportul de zahar de la 0,75:1 si pana la 1:1, asa e insa cel mai sigura (nu va fermenta). Probabil ca ai lasat-o cam mult la fiert, deindata ce trece proba cu picatura trebuie oprit focul.

      • Tatiana spune:

        Aproximativ, pentru incepatoare, cat sa las 2.5 kg de cirese la fiert? Va multumesc!

      • Laura Laurentiu spune:

        Mi-e greu sa va dau un interval de timp, unele fructe contin mai multa apa, altele mai putina… dulceata trebuie supravegheata cu atentie si va fi gata atunci cand se leaga (daca aveti un termometru cu citire instantanene, e gata cand atinge 105-110 grade celsius).

  16. Antaldorin spune:

    pare ok ….acu ma pun pe preparat….sa vedem ce iese…thks

  17. daca eu un copil de 13 ani a putut sa faca dulceata prima data atunci si voi veti putea

    mersi mult pentru reteta

    • lauralaurentiu spune:

      :)) Sergiu, sincere felicitari pentru reusita! Ma bucur mult ca a iesit pe gustul tau si da, dulceata e chiar la indemana unui copil, insa ca sa se pastreze bine, trebuie sa fii foarte atent cu sterilizarea borcanelor si pasteurizarea. Daca ai respectat toti pasii, poti sa fii linistit, dulceata va fi la fel de buna si la iarna. Felicitari inca o data.

  18. Ioanabogdan2004 spune:

    este prima   data cand fac dulceata si este foarte buna ……. ms pentru reteta !!!

  19. Maria_mirt spune:

    de ce se intorc borcanele cu capacul in jos?

  20. Elena Teodoru spune:

    iata si opera mea!

    • Anonim spune:

      Excelent! Sa va fie de bine, sunt sigura ca e minunata!

      • Elena Teodoru spune:

        multumesc mult Laura, aiesit bine legata doar ca s-a inchis putin la culoare cu toate ca am urmat pasii!Oare pentru ca am fiert-o la foc mic?

      • Anonim spune:

        Nu cred… in plus mie borcanele imi par cu o culoare foarte frumoasa. :) Cred ca s-a inchis doar atat cat trebuie, Elena, arata grozav! :)

      • Elena Teodoru spune:

        multumesc mult Laura,m-am mai linistit!:)pupici:)

  21. Elena Teodoru spune:

    tocmai ce am pus-o pe foc respect toti pasii descrisi de tine tinand cont si de un detaliu pe care nu-l stiam,acela de a sterge cu un prosop umed marginea oalei.Probabil asta era motivul pentru care orice dulceata se inchidea la culoare si chiar si faptul ca faceam o cantitate mai mare deodata.Revin cu comenturi dupa ce e gata!Te pup.

  22. Wwwizapaduraru spune:

    se merita efortu pt ca cei in magazin nui nimic natural

  23. Ramo spune:

    Buna Laura spune-mi te rog de unde ai cumparat aparatul de scos samburi???Si este doar ptr cirese????

    • Anonim spune:

      Cirese si visine :). Poftiti va rog linkul:
      http://pentrugatit.ro/index.php?productID=724&discuss=yes

      • Anto spune:

        Nu va suparati: inca o intrebare: scoaterea samburilor se face „la gramada”, adica nu trebuie „montata” fiecare cireasa in dispozitiv (ca la aparatul „clasic” de scos samburi, stil „clestisor”) ? [Merge si pentru masline ?]

      • Anonim spune:

        Dispozitivul asta are locasul in care se pun fructele cu o panta inclinata
        spre punctul in care actioneaza pistonul, asa incat ciresele se rostogolesc
        in mod natural spre locul cu pricina. Pui cate un pumn de cirese in
        dispozitiv si apesi pe masura ce aluneca la locul lor. Cu maslinele cred ca
        e putin mai complicat, nefiind rotunde, probabil ca astea trebuie puse cate
        una in locas.

      • Elena Teodoru spune:

        eu am pus cate una din cauza ca erau prea mari si tarisoare,altfel nu iesea samburele dintr-o data!Oricum verificam fiecare cireasa in parte ca sa nu ramana samburele si sa am surprize la final.L-am folosit si la visine si a fost cu totul altfel.

      • Anonim spune:

        Ce frumoasa culoare ti-a iesit, Elena, cu cirese albe e cu totul altfel :), bravo!

      • Ramo spune:

        Multumesc mult am gasit.

      • Anonim spune:

        Ma bucur ;)

  24. Carpediem_752002 spune:

    foarte buna reteta…….dar am o intrebare te rog frumos……..am facut si eu dulceata si cred ca am lasat-o la fiert mult ca s-a intarit………cum o pot drege?pls.

    • Anonim spune:

      Uf, nu prea stiu :)… sa o dai intr-un clocot scurt cu ceva sirop de fructe nu prea concentrat (in zahar), poate ar fi o idee. Iti tin pumnii.

      • Felix_oglavie spune:

        super,super!m-am pus pe treaba sa-i fac sotiei o dulcegarie.multumsc pentru reteta si am sa revin cand este gata „capodopera”

      • Anonim spune:

        felix, mult succes, cred ca sotia ta va fi incantata :)!

      • Felix_oglavie spune:

        sarut mainile! am terminat in sfarsit dupa cateva ore.a durat atat de mult pentru ca am facut-o in doua transe.cate 2 si 1/2 borcane de 800g.prima ,am lasat-o mai mult si este mai inchegata ,iar a doua cu mai mult sirop pentru o eventuala tura de clatite delicioase.multumesc inca o data.o seara buna!

      • Anonim spune:

        Minunat! Cred ca sotia a fost in culmea incantarii si nu va uita usor asemenea surpriza :). Superb cu clatite :). Sa va fie de bine, dragilor :).

  25. tibi spune:

    sa nu radeti de mine…e prima incercare de a face dulceata…
    din ce am mai auzit de la alti..se mai lasa la macerat ciresele cu zaharul de pe seara?

  26. Calabron_m3 spune:

    mananca tu colorantii din supermarketuri…

  27. Iasi spune:

    Nu stiu daca se mai merita efortul cand gasim atetea feluri in supoermarketuri

  28. Anne spune:

    arata delicios! Mi-ar placea si mie sa reusesc sa fac

  29. laura laurentiu spune:

    Elisa, ma bucur ca ti-am trezit amintiri placute, iti multumesc pentru vizita si te pup si eu.

  30. Elisa spune:

    Dulceata asta seamana tare mult cu cea care o facea mama cand eram copil, imi placea tare mult. Am s-o incerc cand o sa am timp. Te pup.