Cautare in site
x inchide

Idei pentru o cină romantică de Sfântul Valentin, în doar 30 de minute

Adaugata la de
Advertising

Se zice că dragostea trece și prin stomac și o umbră de adevăr o fi existând în această afirmație. Ce-i sigur, însă, este că unul dintre cele mai romantice gesturi pe care le poți face pentru partenerul/partenera tău/ta este să gătești pentru el/ea. Să gătești cu grijă, cu atenție la detalii. Să te gândești că fiecare tăietură de cuțit, sfârâitul tigăii, aromele delicioase, până și stropul de sare presărat peste mâncare reprezintă gesturi tandre, menite să cucerească. Dacă vom începe să gătim a noastră cină romantică de Sfântul Valentin cu aceste idei în minte, e sigur că va fi o reușită. În mod special domnii ar trebui să afle că un bărbat care gătește pentru iubită e cum nu se poate mai sexy.

Valentine’s Day este, până la urmă, o sărbătoare care nu se serbează de prea multă vreme, la noi în țară. Nu toată lumea știe exact ce se mănâncă și ce nu se mănâncă la o cină romantică de Sfântul Valentin. Hai să-ncepem cu cele de evitat, ca să ne putem desfășura în voie cu cele recomandate.

Ce alimente sunt de evitat pentru o cină romantică de Sfântul Valentin?

Conform celor de la AARP, ar fi bine să evităm fasolea și alte leguminoase. Motivele sunt evidente, practic, ar fi bine să ne ferim de orice cauzează balonare. Apoi, dăm uitării și  usturoiul (oricât ne place mujdeiul). Evident, cartofii prăjiți și murăturile n-au nici ele de-a face cu ideea de cină romantică, și nici cârnații, crenvurștii etc. Ciorbele, tocănițele, aș adăuga eu. Cam orice știm sigur că ne face rău nouă înșine, dar e de dorit să aflăm și ce intoleranțe sau alergii are partenerul. Că degeaba ne plac nouă creveții, dacă partenerul este alergic la crustacee, de exemplu. Și văzând în poza de mai jos o minunată ceapă roșie, trebuie să spun că ideea mea de cină romantică nu rimează deloc nici cu ceapa consumată ca atare (crudă).

iahnie de fasole

Alimente recomandate pentru o cină romantică de gătit în maximum 30 de minute

Bineînțeles, nu mă voi rezuma să vă enumăr ce anume s-ar potrivi la o cină romantică. O să vă dau sugestii cu tot cu rețete. Cu o singură excepție, toate rețetele recomandate sunt gata în maximum 30 de minute. Ca să accesați rețetele, click pe oricare poză sau pe descrierea fotografiilor. Nu e nevoie (și nici măcar recomandat) să pregătiți o cină care să conțină și paste, și pește și carne și desert. Alegeți un fel de mâncare pe gustul vostru și un desert bun. Asigurați-vă că la finalul acestei cine nu vă va lua somnul!

1. Vinul la o cină romantică

Un vin bun nu trebuie să lipsească de la o cină romantică. Și e musai să fie un vin de excelentă calitate, a cărui savurare să fie o experiență memorabilă. Dacă vinul va fi roșu sau alb, poate un vin spumant (șampanie, prosecco), veți decide în funcție de preparatele alese. În general, vinul roșu se asociază bine cu cărnurile roșii, cu brânzeturile maturate și cu ciocolata. Vinurile albe merg perfect cu preparatele pe bază de pește și fructe de mare iar cele spumante se potrivesc de minune cu stridiile.

2. Paste

Prima recomandare sunt spaghetele carbonara. Chiar dacă pare ciudat, e un fel de mâncare poate insuficient de somptuos, dar e unul care se potrivește cum nu se poate mai bine cu un pahar de vin roșu bun. Și aceste spaghete carbonara mai au o calitate: conțin ingrediente cu o durată lungă de maturare (pecorino, parmezan, guanciale), care dezvoltă niște substanțe ce au capacitatea de a determina multă, multă plăcere.

Advertising

A doua recomandare este bazată exclusiv pe cât de romantici sunt mesenii. Vă plac filmele romantice? Chiar dacă sunt desene animate? Ei bine, aceste spaghetti con le polpettine vă vor aminti de acea memorabilă cină romantică din Doamna și Vagabondul. Iar scena se termină cu un sărut, mai știți? În fundal se poate auzi, la intensitate redusă, Bella notte. Ahhhh!…

3. Pește și fructe de mare – preparate rapide pentru o cină romantică

Vă propun un elegant biban de mare  și niște delicioase paste cu fructe de mare. Atenție, asigurați-vă că nimeni nu e alergic la fructele de mare! Click pe oricare poză pentru a accesa rețeta care vă interesează.

spaghete cu fructe de mare reteta spaghetti nero di sepia cu fructe de mare reteta spaghetti cu creveti si scoici reteta

Spaghetti cu fructe de mare (25 de minute)

Advertising

4. Carne

Ambele recomandări sunt cu vită și vă rog mult ca pentru o astfel de ocazie să alegeți vita maturată. Nu trebuie să fie în cantități mari, ci să serviți porții mici din ceva foarte bun. Prima recomandare e un mușchi de vită.

A doua recomandare este un steak din antricot de vită. Poate nu la fel de elegant ca precedentul fel propus, sigur acesta este la fel de romantic, pentru că e o friptură de împărțit, un antricot de vită fiind suficient pentru două persoane. Servit cu un unt cu ierburi aromate (foarte recomandate și ele pentru o astfel de cină romantică), cu o salată bine asezonată sau niște fasole verde sote, va fi cu siguranță foarte apreciat.

5. Desertul pentru o cină romantică de Sfântul Valentin

E foarte simplu cu desertul: ciocolata, somptuoasă, misterioasă și delicioasă, este cea mai recomandată pentru desertul acestei zile. Orice veți pregăti cu ciocolată, alegeți una de o calitate foarte bună. Calitatea ciocolatei influențează direct reușita desertului vostru.

Advertising

Din aceeași paletă tematică ar mai fi și căpșunile, dar la noi nu sunt de sezon, cele pe care le găsim acum sunt departe de calitatea optimă. Poate fructul pasiunii, dar e destul de greu de găsit.

Prima recomandare: un sufleu de ciocolată. Spumos, fierbinte, pasional și mai ales delicios.

A doua recomandare sunt aceste delicioase moelleux au chocolat sau lava cake. Alături de o cupă de înghețată, mergeți la sigur cu ele și parcă pun ceva mai puține probleme de preparare decât sufleurile.

Dragilor, nu știu dacă veți alege să gătiți o cină de Sfântul Valentin acasă sau dacă veți prefera să ieșiți în oraș. Eu vă doresc o seară magică, plină de iubire, iar celor care, totuși, vor rămâne acasă, sper să le prindă bine măcar una dintre ideile mele de făcut în timp redus, dar absolut delicioase.

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertising