Incununarea unei mese festive trebuie sa fie un desert festiv, aici vom cadea de acord cu totii, fie ca preferam torturile de ciocolata, cele cu nuci, prajiturile cu frisca ori cu fructe sau numai si numai inghetatele. Asadar, am ales pentru voi si am reunit intr-o selectie de retete cateva deserturi pe care le-am considerat demne de finalul mesei de Revelion. Indiferent ca meniul de Revelion ales a fost unul traditional, clasic sau avangardist, am speranta ca multi dintre voi vor gasi desertul potrivit in sugestiile mele. Sunt retete de torturi si de prajituri cu diverse creme si umpluturi: torturi cu frisca, rulade cu nuca sau cu fructe, torturi cu ciocolata sau cu nuci caramelizate, torturi insiropate sau prajituri ceva mai crocante, chiar si un tort diplomat decorat pentru Paste, dar renuntand la iepuras, evident, il puteti adapta oricarei ocazii. Dintre deserturi, unele sunt mai usor de facut, altele mai pretentioase. Oricum, toate retetele propuse sunt extrem de gustoase, demne sa fie incluse chiar si in cel mai pretentios meniu de Revelion si adaugandu-le un unic ingredient, si anume grija fata de preparare, sunt sigura ca va vor reusi chiar mai bine decat mie.
Acestea au fost, asadar, ideile mele pentru meniul de Revelion 2013: aperitive, peste, fel principal si retetele de desert de mai sus. Va doresc o masa imbelsugata, va doresc sa va incantati familia si oaspetii cu preparatele pregatite si sa culegeti numai complimente, ca stiu cat de bine fac orgoliului bucatarului :P, va doresc inainte de toate sanatate, inspiratie in orice ati intreprinde, multa energie si putere creatoare. Va doresc, mai ales, sa vi se implineasca toate visele, chiar si cele mai indraznete. La multi si fericiti ani!
Lasă un răspuns