Tort cu mousse de ciocolata alba si visine
Ingrediente Tort Cu Mousse De Ciocolata Alba Si Visine:
Blat:
- 10 oua
- 200 grame zahar
- 2 pachetele de zahar vanilat
- 5 linguri cu varf de gris
- 5 linguri cu varf de faina
- 5 linguri cu varf de cacao amara
- 5 linguri de miere (de salcam)
- 1 pac. de praf de copt
- 1 praf de sare
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei
Mousse de ciocolata alba:
- 800 de ml. de lapte
- 6 oua
- 10 linguri de zahar
- 5 linguri de amidon
- 300 de grame de ciocolata alba
- 750 de ml. de smantana pentru frisca
- 1 lingura de esenta de vanilie
- 30 de grame de gelatina
- 175 de ml. de apa rece
Jeleu de visine:
- 300 de grame de visine proaspete fara samburi
- apa rece, pana la completarea unui volum de 500 de ml.
- 6 linguri de zahar
- 1 plic de budinca de vanilie sau 3 linguri de amidon din porumb
- 1 lingura rasa de gelatina granulata
Glazura de ciocolata:
- 300 de grame de ciocolata cu lapte
- 6 linguri de smantana pentru frisca
- 3 linguri de ulei
Preparare Tort Cu Mousse De Ciocolata Alba Si Visine:
Observație: pentru modul de preparare detaliat al blaturilor, accesați rețeta Kinder Pingui.
Pentru mousse-ul de ciocolata alba: se pune gelatina la hidratat in apa rece. Se topeste ciocolata alba.
Se pune laptele la fiert, pastrand 50 de ml. deoparte. Se omogenizeaza zaharul cu amidonul (1), se adauga ouale batute putin cu furculita si cei 50 de ml. de lapte pastrati (2). Se adauga compozitia de oua si amidon la laptele fierbinte si se fierbe cu grija, amestecand continuu pana se ingroasa (3) apoi se trage de pe foc. Se adauga ciocolata topita (4) si se incorporeaza in crema calda.
Cand crema se raceste pana la temperatura camerei, se amesteca in crema 4-5 linguri de frisca, pana se incorporeaza, apoi toata crema se rastoarna peste frisca batuta, amestecand cu miscari circulare de jos in sus, cu multa delicatete, ca sa nu pierdem aerul acumulat in frisca batuta si implicit, crema noastra sa nu isi piarda textura spumoasa, de mousse.
Am turnat deasupra blatului jumatate din cantitatea de mousse de ciocolata alba:
Am racit intr-o baie de apa rece jeleul de visine, cat sa fie caldut si fluid, dar nu fierbinte. Am turnat jumatate din jeleu deasupra mousse-ului deja intarit:
Am acoperit cu cele doua treimi de blat, una langa alta, apoi am turnat restul de mousse. Am racit din nou pana la coagularea mousse-ului, am turnat restul de jeleu de visine si am acoperit cu ultima bucata (2/3) de blat. Am lasat tortul la frigider timp de 3 ore, apoi l-am rasturnat:
Se indreapta marginile cu un cutit si se finiseaza dupa plac (da, marginile le-au degustat cei ai casei, de aceea pot aprecia ca tortul este fenomenal de bun :) ). Finisajul meu a fost foarte simplu, realizat in graba mare: am preparat glazura de ciocolata amestecand pe aburi toate ingredientele, pana s-a topit ciocolata si am turnat-o deasupra tortului:
Imi pare rau ca nu am cum sa va arat o sectiune, caci tortul a plecat de acasa cu tot cu sarbatorita. Straturile arata asa, de jos in sus: blat, jeleu de visine, mousse de ciocolata alba si iar blat, jeleu de visine, mousse de ciocolata alba si in final, blat.
Tortul e destul de inalt iar combinatia de arome a fost exact pe gustul sarbatoritei.
Ultimele poze sunt facute la lumina becului (a mai multor becuri, am adunat veioze, am aprins plafoniere si aplice, doar-doar se va face lumina ) asa ca va rog sa ma scuzati pentru calitatea lor.
Lasă un răspuns