Biscuiti cu ceai negru si lamaie
Niste biscuiti aromati, tarisori dar foarte potriviti langa o ceasca de cafea (sau ceai, bineinteles):
Ingrediente Biscuiti cu ceai negru si lamaie:
- 100 ml ceai negru, tare
- zeama si coaja de la o lamaie
- 1 lingurita de cardamom praf
- 160 de grame de zahar
- 1 plic de praf de copt
- 80 ml ulei
- 1 ou
- 480-500 de grame de faina (in functie de puterea fainii de inglobare a lichidului) – eu am folosit 210 grame de faina integrala si 280 grame de faina de grau dur.
- 1 ou batut pentru finisaj
Preparare Biscuiti cu ceai negru si lamaie:
Ceaiul, zeama de lamaie si zaharul se fierb pana la dizolvarea completa a zaharului:
Se adauga uleiul peste ceai si se lasa cateva minute sa se racoreasca (1-2 minute, doar cat sa nu fie clocotit).
Se amesteca omogen faina cu coaja de lamaie, cardamomul si praful de copt, se toarna peste faina amestecul de ceai si ulei, se adauga oul si se framanta repede un aluat.
Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de aproximativ 2 mm si se taie cu o forma rotunda (aproximativ 8 cm diametru):
Se cesteaza suprafata biscutitilor cu un cutit ascutit, trasand o reteta de taieturi perpediculare:
Se pensuleaza suprafata biscuitilor cu ou batut, se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt:
Se dau la cuptorul preincins la 180 de grade petru 15 minute (trebuie sa fie rumeniti frumos):
Imediat ce sunt scosi din cuptor sunt moi, dar cand se racesc devin crocanti si destul de tari iar pe masura ce se pastreaza mai mult devin mai fragezi.
Lasă un răspuns