Fursecuri fine cu nuci





Fursecuri fine cu nuci – rețetă simplă și delicioasă. Ingrediente, rețeta video și modul de preparare în format text, pas cu pas. Cum se face un aluat super fraged pentru fursecuri? Cum se coc aceste fursecuri cu nucă și cum se păstrează? Găsiți răspunsul în articolul și tutorialul video de mai jos!
Nu-i prima data când fac aceste fursecuri fine cu nuci, care ies fragede în interior, ușor crocante la suprafață, pur și simplu delicioase! Rețeta am primit-o de la o bănățeancă de-a mea, azi aflată foarte departe, despărțindu-ne un continent întreg și pe deasupra un ocean. Vorbesc despre prietena mea, Dana. Atât de gustoase și fine sunt aceste fursecuri, încât, după ce prima dată le-am făcut urmând cantitățile din rețeta Danei, a doua oara am dublat lista ingredientelor, ce mai, să ne-ajungă! Și pentru că, la fel, toți cititorii mei s-au plâns că-s prea puține, până la urmă am dublat cantitățile și în lista de ingrediente de mai jos.
Rețeta, veți vedea, e foarte simplă. Nici nu vă va veni să credeți ce deliciu de fursecuri veți obține cu extrem, extrem de puțin efort! Și ca să fie totul încă și mai simplu, am realizat și o rețetă video a acestor fursecuri fine cu nuci, pe care o puteți viziona imediat după lista de ingrediente.
ALTE REȚETE DE FURSECURI DELICIOASE
- Rețeta de fursecuri Nonnenbusserl – Sărutările Măicuțelor
- Rețeta de fursecuri cu nucă și ciocolată Ișler
- Rețeta de cornulețe fragede Vanillekipferl
Derulând mai jos, găsiți rețeta de fursecuri fine cu nuci, explicată pas cu pas, în formate text, cu pașii ilustrați cu poze.
Ingrediente Fursecuri fine cu nuci
- 240 de grame de unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
- 125 de grame de zahăr pudră
- 2 ouă mari, separate
- 2 plicuri de zahăr vanilat bourbon sau extract de vanilie
- 300 de grame de făină
- 2 grame de praf de copt (½ de linguriță)
- 1 praf generos de sare
- 200 de grame de nuci, alune, migdale – după preferință
- 1 de borcan de dulceață cu boabe întregi (eu am folosit de vișine)
Fursecuri fine cu nuci – rețeta video
Mod de preparare Fursecuri fine cu nuci
1. Am pornit cuptorul și l-am setat la 175°C, căldură de jos și de sus, fără ventilație. Deîndată ce cuptorul a atins temperatura setată, am turnat nuca într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Imediat, am dat tava la cuptor, pentru 8-10 minute, cât să prindă nuca mirosul specific de copt.
Aluat pentru fursecuri fine
2. Între timp, pus în castronul mixerului zahărul pudră, untul moale, sarea și zahărul vanilat bourbon. Am atașat la mixer accesoriul în formă de K (pentru aluaturi fragede) și am mixat aceste ingrediente până s-a format o cremă omogenă.
De câteva ori, am oprit mixerul și am răzuit castronul de untul care a aderat de acesta. Am mixat, apoi, în continuare.
3. Când am obținut crema omogenă dorită, am adăugat, pe rând, în castron, cele două gălbenușuri, în timp ce mixerul funcționa în continuare. Am mixat până când gălbenușurile au fost complet încorporate apoi am oprit mixerul.
4. Am adăugat praful de copt (cele 2 grame) peste făina cântărită într-un castron. Am omogenizat cu o furculiță apoi am adăugat făina în castronul mixerului, peste crema de unt și gălbenuș. Precizez că praful de copt e foarte, foarte puțin, dacă nu puteți cântări 2 grame, puneți 1 vârf de cuțit, nu mai mult de atât.
5. Am încorporat cu mixerul făina în compoziția de unt cu gălbenuș, la viteză mică și fără să mixez mai mult decât a fost nevoie pentru a nu mai vedea urme de făină uscată. Mixarea excesivă dezvoltă rețeaua de gluten din făină și produsul ar avea o textură cauciucată. E ultimul lucru pe care îl doresc, pentru aceste fursecuri fine cu nuci. Odată omogenizat aluatul, l-am răsturnat pe o coală de folie alimentară. Am format un baton (cilindru) lunguieț, am înfoliat aluatul și l-am dat la frigider, să se întărească atât cât să devină ușor de modelat.
Între timp…
6. Cât timp a stat aluatul la frigider, am tocat nucile coapte, din cuțit, pentru a le mărunți fără să fie măcinate. Nuca tăiată neregulat, din cuțit, ajută la obținerea texturii crocante pe care o au aceste fursecuri fine cu nuci. În plus, parcă le dă și un aspect mai atrăgător.
7. Peste albuș, într-un castronel, am adăugat puțină sare și l-am bătut cu furculița, doar cât să formeze un pic de spumă la suprafață, nu mai mult. Nu e nevoie ca albușul să facă spumă ca pentru bezea.
Cum se modelează fursecurile fine cu nuci?
8. După ce aluatul de fursecuri s-a întărit (cam ca plastelina), l-am împărțit în două, pe lungime, apoi fiecare bucată în câte 25 de bucăți egale. În total, am porționat aluatul în 50 de bucăți egale. E important să fie egale, atât pentru aspectul fursecurilor cât și pentru timpul de coacere. Dacă nu puteți face asta din ochi, e mai bine să cântăriți aluatul.
Cum se coc fursecurile fine cu nuci?
11. Fursecurile se coc pe treapta de mijloc a cuptorului preîncins la 175ºC, timp de 15 minute, până se rumenesc frumos. În timpul coacerii, se lățesc destul de mult, de aceea e important să fie așezate în tavă cu spațiu între ele.
Servirea
Imediat după coacere, aceste fursecuri cu nucă sunt foarte, foarte fragile. Chiar dacă miros atât de apetisant, nu e cazul să le atingem. Ele trebuie lăsate să se răcească bine, până la temperatura bucătăriei. După răcire, fursecurile sunt fragede în interior iar exteriorul va fi crocant.
Sunt foarte potrivite la cafea dar sunt irezistibile și fără niciun motiv, pur și simplu pentru că sunt atât de gustoase! Soțul meu zice că sunt ca semințele, dacă gustă una, nu se mai poate opri. :))
Cum se păstrează aceste fursecuri fine cu nuci?
Odată ce s-au răcit bine, fursecurile se ambalează într-o cutie închisă etanș. Poate fi o cutie de tablă dar și o caserolă de plastic, al cărei capac închide bine. Fursecurile se vor menține fragede în interior și crocante la suprafață, până la ultima bucată. La mine nu au rezistat mai mult de o săptămână dar am convingerea că, depozitate într-o cămară răcoroasă (nu în plin soare), rezistă perfect două săptămâni.
MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Să le savurați cu plăcere!
Lasă un răspuns