Cautare in site
x inchide
sos de marar reteta de sos de marar retetecalamamaro

Sos de mărar în 3 feluri

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 07.07.2016
Rating
4.9
(104)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(104)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 comentarii la Sos de mărar în 3 feluri

  1. Abra spune:

    Bunica-mea îl făcea dulce acrișor (ca și pe cel de usturoi!) dar nu îmi pot imagina cum! Ca dacă făcea bechamel și punea oțet… !!!???????

    • Ba exact așa îl făcea! Știți germană? Vă dau rețeta din cartea Olgăi Katarina Farca, a cărei mamă a fost o celebră Hochzeitkochin din Banat, sigura diferență e că folosește supă sau apă, completată cu frișcă neîndulcită, ca lichid de gătire. Oțetul (Essig) e la locul lui:
      Dillsoße

        2 EL Öl
        2 EL Mehl
        1 Bund Dill
        1/4-1/ 1 Brühe
        Salz

      1 TL Essig

        1/8 L Sahne

      Öl erhitzen. Mehl darüberstäuben und unter Rühren hellgelb werden lassen.
      Feingehackten Dill zufügen und kurz rösten. Unter ständigem Rühren nach und nach Brühe oder Wasser zugießen und 15 Minuten kochen lassen. Die Soße mit Salz, Essig oder Zitronensaft abschmecken. Vor dem Servieren Sahne in die Soße rühren.
      Oder: Feingeschnittene Zwiebel in
      2 Eßlöffel Butter rösten. Mit 2 Eßlöffe Mehl bestäuben und mit 1/ 1 Brühe aufgießen. 4 Eßlöffel feingehackten Dill zugeben und 15 Minuten kochen lassen. Die Soße mit Salz, Pfeffer, Zucker und Essig abschmecken. Zum Schluß 2 Eßlöffel Sahne einrühren.

  2. Adriana Monica spune:

    Făcut și mâncat, așa că pozele pe data viitoare! Am făcut 1/2 din rețetă, soțul nu e așa mare iubitor de mărar, in supa de varză îl „ascund”.

  3. Cotelea Liliana spune:

    Ma bucur sa redescoper retetele copilariei.Simple,proaspete si savuroase..Desigur,printre ele si sosul de marar facut de bunica,cu marar atunci cules din gradina.Am insa o intrebare ,fara legatura cu sosul,ci cu bunatati ale bucatariei nemtilor din Banat Am cautat,am intrebat,dar nu am gasit.Este o mancarica de cartofi taiati rondele intr- un sos acrisor parca cu putina boia ,dafin si nu mai stiu ce.Se prepara la cantina liceului Lenau din Timisoara si era f.buna.Oare o stie cineva?.Multumesc ptr.retetele minunate

  4. Ana Telnar spune:

    Buna dimineata,
    Lucrez in acest domeniu,detin un restaurant in Hunedoara ,iubesc sa gatesc ,ma regasesc in retetele dumneavoastra,mama mea nemtoaica din Santana ,Arad gatea in acelasi stil ,sosul de marar il mai folosea la gulii umplute sau la mancare de dovlecel ,o bunatate ,sosul de visine era nelipsit ,mama obisnuia sa dunstuleasca jumatati de visine in borcane sa poata face sosul si inafara sezonului,acum este mai simplu gasim congelate.Apreciez si admir tot ce faceti .Succes si toate cele bune!

  5. mia spune:

    Este unul din preferatele mele ,mersi mult ca mi l-ai amintit cateodata mai uit de el .Am o varianta ,tot din grija pentru un ficat sanatos ,faina nu o prajesc deloc o amestec cu laptele sau in cazul 2 cu supa folosita .iese la fel degustos si mai sanatos !

  6. Andreea spune:

    Reteta nr 1 a iesit perfect. Am folosit lapte de 1.5. Multumesc?

  7. Cristina spune:

    Asa, da!
    Se vede cand ai de-a face cu banatenii! La sarmalele in foi de vita se potriveste doar sosul de marar.

  8. Mariana spune:

    Minunat!
    niciodata nu am stiut cata faina, cat lapte, cat ulei s.a.m.d. sa pun. Am facut astazi sosul dupa 1. varianta si mi-a iesit foarte bun.

  9. Jo spune:

    Imi place teribil mararul su il pun la ce se nimereste si se potriveste! Am sa incerc prima metoda, nu o cunosteam, eu fac pe a treia intotdeauna!
    Multumesc pt sfaturi, Johanna

  10. Teodora spune:

    uau, sos de marar..
    cand eram studenta la timisoara, la sfarsitul anilor 80, mergeam la o prietena a mamei, tanti amalia, in vizita. statea langa complexul studentesc. ea facea sos de marar saptamanal. o bunatate. de la ea am invatat si eu sa fac sosul asta. merge bine cu chiftele, snitel, de care o fi, cu macaroane…eu il mananc si pe paine prajita
    acum nu mai stau in romania dar prietena fiului meu, care nu e romanca, adora sosul asta