Mozzarella in carrozza
Mozzarella in carrozza e un fel de sandwich italian, considerat la el acasa un „antipasto” traditional, a carui paternitate si-o disputa vreo doua-trei regiuni; pana la urma vorbim despre un fel de french toast cu umplutura, fireste, de mozzarella. Altfel spus, friganele umplute cu branza, deci nimic iesit din comun, ba chiar foarte simplu, dar fara-ndoiala dat naibii de gustos. Si de calorios, dar asta rezolvam servind minunatia la micul dejun, cand avem voie sa mancam mai consistent. Pe cand eram eu copil, mama buna imi facea deseori la micul dejun pita-n ou, sau „bundas kenyer” (friganele), cum o numim noi, datorita mostenirii austroungare. Ei bine, imaginati-va un bundas kenyer cu branza buna, moale, topita in interior… nebunie! Cred ca deja v-am convins, hai sa trecem deci la treaba, inainte sa se sfarseasca dimineata!
Ingrediente Mozzarella In Carrozza:
- 8 felii de paine toast
- 120-150 de grame de mozzarella
- 4 oua
- 1 praf de sare
- 3 linguri bune de faina
- ulei pentru prajit
Preparare Mozzarella In Carrozza:
1. Pragatiti toate ingredientele la indemana: ulei pentru prajit, intr-o cantitate suficienta, ouale, faina, feliile de toast si mozzarella. Eu am folosit mozzarella de casa pe care am scurs-o bine de zer si am tamponat-o cu servete de bucatarie sa se zvante bine.
2. Taiati marginile feliilor de toast, apoi impartiti pe 4 dintre ele mozzarella taiata felii (poza 1).
3. Bateti ouale cu furculita, intr-o farfurie adanca, cu 1 praf de sare (poza 2). Trebuie sa fie batute bine ouale, pana cand se lichefiaza si incep sa faca un pic de spuma la suprafata.
4. Intr-o tigaie de marime potrivita turnati ulei (de floarea soarelui, de rapita) cam de 3-4 cm. adancime si puneti-o pe foc sa se incinga.
5. Pregatiti pe o farfurie faina, pastrand farfuria cu ouale bine batute la indemana (poza 3).
6. Acoperiti feliile de paine pe care ati asezat mozzarella cu celelalte si treceti sandwich-ul astfel format prin faina, pe ambele parti, insistand asupra marginilor (poza 4).
7. Dati sandwich-ul infainat prin ou batut, pe ambele parti si insistati asupra marginilor.
8. Repetati pasii 6 si 7, tavalind din nou sandwich-ul prin faina si din nou prin ou.
9. Dupa ce ati dat sandwich-ul prin ou a doua oara, il scurgeti usor, cu mare atentie sa nu se desfaca marginile, si il asezati (cu grija, sa nu va ardeti) direct in uleiul incins din tigaie.
10. Se prajesc sandwich-urile cateva minute pe ambele parti, cat sa devina rumen-aurii.
Se scot pe servetele de bucatarie din hartie absorbanta, ca sa se dreneze bine de ulei, apoi se servesc imediat, calde. Sunt minunate simple, cu o salata dupa plac sau, ce sa va mai spun, sotului meu ii plac cu gem de prune :P !
Pofta buna si-o zi frumoasa, plina de energie!
Lasă un răspuns