Salata de curcan intr-un sandwich delicios
Nu stiu cum se intampla la voi, dar la mine acasa de fiecare data cand fac un curcan sau un pui la cuptor, ramane cate o bucata de care nu mai are nimeni indrazneala sau poate tragere de inima sa se apuce. Uite asa, ma pomenesc cu resturi de friptura de pasare, absolut delicioase, care risca sa ajunga in blidul Mayei (catelusa mea) si nu ca mi-ar parea rau, dar Maya chiar este singura persoana de la acest numar de casa care are o dieta echilibrata pe care e pacat sa o bulversez eu cu tentatiile mele omenesti. Asadar, ce sa fac cu resturile de friptura de pui sau de curcan, sau cu carnea de pui fiarta in supa? De multe ori, fac ceva paste. O solutie buna de a le recicla e si salata cu piept de pui pe care v-am propus-o mai demult. Dar din tot ce am incercat pana acum, acest sandwich delicios plin cu salata de curcan mi s-a parut de departe cel mai cel. Bineinteles, salata de curcan e grozava ea insasi, chiar daca nu e sub forma de sandwich.
Ingrediente:
- 250 de grame de carne de curcan (sau de pui) fripta sau fiarta, curatata cu atentie de oase si pielita
- 250 de grame de varza alba sau rosie
- 1 morcov ras pe razatoarea mare
- 1 mar mic ras
- 1-2 fire de ceapa verde
- 1/2 legatura de patrunjel verde
- 2 linguri de maioneza
- 50 de grame de iaurt
- 1-2 lingurite de hrean razuit fin
- zeama de la 1/2 de lamaie
- 1 lingurita de miere de albine
- sare si piper
- 4 chifle sau baghete
Preparare:
1. Ceea ce am avut de reciclat de aceasta data a fost o pulpa inferioara de curcan (poza 1).
2. Am curatat cu atentie pulpa de curcan de pielita si de toate acele oase marunte (poate din cauza acelor oase ca de peste nu o fi dorit-o nimeni), am taiat carnea in cubulete apoi am rupt-o pe lungimea fibrelor in bucatele marunte (poza 2).
3. Varza rosie sau alba (nu are importanta de care este) se taie ca pentru salata de varza, se pune intr-un bol impreuna cu marul si morcovul ras si ceapa verde taiata rondele subtiri (poza 3). Se adauga peste legume un praf de sare si se amesteca bine.
4. Se adauga si patrunjelul tocat impreuna cu carnea de curcan peste legume (poza 4).
5. Se pregateste un dressing din 2 linguri de maioneza, 1 lingurita de miere de albine, 50 de grame de iaurt, zeama de lamaie, piper proaspat macinat si sare dupa gust tineti cont ca atat friptura, cat si legumele sunt deja usor sarate – poza 5).
Se adauga dressingul peste legume si carne si se amesteca bine. Gustati salata si potriviti gustul dupa cum va place.
Puneti salata la frigider 10-20 de minute inainte de servire. O puteti servi ca atare, portionata in boluri, sau puteti sa umpleti cu ea o chifla sau o bagheta proaspata pentru un sandwich de zile mari.
Pofta buna!
Lasă un răspuns