
Limonadă înghețată cu mentă






Limonadă înghețată cu mentă – rețetă pas cu pas pentru cea mai răcoritoare băutură non alcoolică. Cum se face limonada cu mentă, mod de preparare, ingrediente cântărite. Câte calorii are un pahar de limonada cu mentă?
Mărturisesc, azi am fost mai optimistă decât ar fi fost cazul. De dimineață, părea că s-a răcorit. Mi-am făcut, așadar, curaj și-am aprins cuptorul, ca să fac o porție de vinete karniyarik. Delicioase au fost vinetele, am mâncat foarte bine la prânz. Doar că, imediat ce-a ieșit soarele, lovind din plin în ferestrele bucătăriei, expuse către sud, a devenit, evident, foarte cald. Pe deaspra, să nu uităm, mergea și cuptorul! Și-atunci, ca să ne răcorim, în doar cinci minute am pregătit limonada înghețată cu mentă care ne-a redat pe loc energia pierdută.
ALTE REȚETE DE LIMONADE ȘI BĂUTURI RĂCORITOARE
Nu cred să existe vreo băutură mai răcoritoare ca aceasta! Evident, limonadele ne oferă confort pe timpul verii, menta are un efect răcoritor bine cunoscut, dar imaginați-vă că primiți un pahar în care acest amestec delicios e semi-înghețat, ca un fel de sorbetto mai moale! Vă promit că această limonadă înghețată cu mentă vă va schimba zilele fierbinți.
Ingredientele sunt extrem de simple, totul e gata în cinci minute sau nici atât, dar aveți neapărat nevoie de un blender de putere mare sau un procesor de alimente puternic.
Ingrediente limonadă înghețată cu mentă
- 150 ml. de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă (zeama de la 3 lămâi mari)
- 1 kg. de cuburi de gheață
- 200 ml. de apă plată
- 120 de grame de miere de albine (sau alt îndulcitor, dozat în proporția dorită, știut fiind că puterea de îndulcire e diferită de la un îndulcitor la altul)
- frunzele proaspete de mentă de pe 4-5 fire
- opțional, 1 linguriță de coajă rasă de lămâie, doar partea galbenă
Mod de preparare
1. Spălăm bine lămâile, le zvântăm și stoarcem zeama, colectând-o (fără de sâmburi) într-un recipient gradat, ca s-o măsurăm. Cine preferă să adauge și coaja, poate răzui fin 1 lămâie (doar partea galbenă, de la suprafață).
2. Într-un blender sau procesor de alimente de putere mare, adăugăm gheața și apa, menta și sucul de lămâie.
3. După cum spuneam, această limonadă înghețată cu mentă poate fi îndulcită cu diverși îndulcitori. Eu însămi am făcut-o uneori cu sirop de agave. Merge la fel de bine și cu zahăr. După gustul meu, 120 de grame de miere e cantitatea potrivită pentru a echilibra perfect aciditatea sucului de lămâie, dar fiecare o poate ajusta după preferință.
4. Porniți blenderul și creșteți treptat viteza, până la maximum. E posibil să fie nevoie să îl opriți și să amestecați o dată cu o spatulă în vasul blenderului. Nu e o regulă, dar uneori se întâmplă. În exact 1 minut la viteza maximă, toate cele adăugate în vas se transformă într-o substanță delicioasă cu textură de zăpadă moale. Asta e limonada înghețată cu mentă.
Nu încercați să faceți această limonadă înghețată cu mentă cu blenderul de mână! Nu veți avea succes, în plus, s-ar putea să provocați un dezastru în bucătărie.
Servirea limonadei
Lăsăm, după mixare, limonada cam 3-4 minute, apoi o transferăm în pahare. E de preferat să se ofere pai la servire, pentru că se va topi de la baza paharului către vârf. Practic, lichidul rece, aromat și delicios, se soarbe pe măsură ce se formează.
Zile frumoase și răcoroase vă doresc!
Lasă un răspuns