Cautare in site
x inchide
vin de mure, reteta de vin de mure de casa

Vin de mure

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 17.09.2012
Rating
4.9
(106)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(106)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

24 comentarii la Vin de mure

  1. Ionut Maris spune:

    Salut Laura rețetă de la tine a dat un rezultat de 90 l de vin sec la un grad de 12/litru si o culoare rubinie cristalina ,am respectat rețetă Tatălui tau la litera👍😋sa ne auzim de bine. Mai spun că vinul meu a ajuns in America Germania Italia.

  2. Cătălin spune:

    Cate grade are vinul rezultat?

  3. Roman ò spune:

    Se poate micsora cantitatea de zahar si de apa?

    • Așa cum am menționat de câteva ori, aceasta este o rețetă a tatălui meu pe care eu am urmat-o la literă, fără să schimb nimic. Mi-a reușit așa cum se vede. Dacă o modificați în orice fel, nu pot garanta asupra rezultatului.

  4. Carmen spune:

    Drojdia de bere e drojdia din comerț? Dacă nu, cum o putem procura?

  5. Cătălin spune:

    Pentru a obține un vin ceva mai inchis la culoare dar la fel de tare putem adauga mai multe mure?
    În cazul asta mai trebuie si zahar în plus?

  6. George spune:

    Bună ziua! Trebuie sa aștept ca murele care au stat deasupra în timpul fierberii, sa se lase în josul damigenei? Mulțumesc

  7. Gociu Emilia spune:

    Bună seara va rog să-mi spuneți la vinul de mure se bagă și murea în damigeana.??? Mulțumesc

  8. Eugen spune:

    Dupa cat timp trebuie sa înceapă fermentația?

  9. CATALIN spune:

    MA GANDESC, CA TREBUIE SA FIE UN VIN DEOSEBIT DE GUSTOS.
    UN LUCRU NU INTELEG, SI ANUME DE CE TREBUIE SA ACOPERIM DAMIGEANA CU DOP CU FIERBATOR.
    STRUGURII II ZDROBIM II PUNEM IN CADA SI RAMINE CADA ASA NEACOPERITA ERMETIC, BA UNII GOSPODARI O LASA COMPLET DESCOPERITA CIRCA 2-3 ZILE APOI DAU DRUMUL LA LICHIDUL ACUMULAT IN PARTEA DE JOS A CAZII, SI DOAR ACEL LICHID VINE PUS IN DAMIGEANA CU FIERBATOR.
    AICI NU PUTEM APLICA ACEEASI TEHNOLOGIE?

    • Nu știu, eu am aplicat exact rețeta tatălui meu și i-am respectat toate indicațiile. Tata e profesor de chimie, l-am crezut pe cuvânt când mi-a spus că vinul se va oxida (și se va oțeti) dacă îl las în contact direct cu aerul. :)

      • Cristi spune:

        Asa este cum zici tu, pe timpuri se lasă in butoaie mari , dar bunicu punea deasupra frunze de vita de vie , un nailon si un strat de pământ . Asa se ținea pana fermenta si după ai îl trăgea pe cep

  10. AUREL spune:

    Este neaparat necesara drodjdia de bere ? Nu fermenteaza fara ? Vreau sa fac vinul acesta dar nu gasesc drojdie. Multumesc.

  11. teodora spune:

    Culoarea este exceptionala si banuiesc ca si gustul e pe masura.Faptul ca e tare…Am patin ,cu mult timp in urma ,am baut la cineva un paharel de vin de macese.Buuun…Dupa ce-am plecat,in autobuz,taria acelui minunat vin a inceput sa lucreze si abia mai puteam cobori.Noroc cu sotul care a fost mai rezistent.Deci,consumati…dar stati pe loc !

  12. Rocsy Ciobanu spune:

    Cat de interesant.Nu am servit niciodata!