
Ice tea cu piersici, fără zahăr, o băutură răcoritoare naturală și ușor de făcut






Ice tea cu piersici fără zahăr, o băutură răcoritoare naturală și ușor de făcut, rețetă simplă, mod de preparare detaliat și lista ingredientelor la gram.
Vara asta ne-a testat din plin rezistența la temperaturile caniculare și uite, continuă să o facă. Alte zile de foc s-au abătut asupra Timișoarei, de data asta, însă, cred că m-am pregătit ceva mai bine să le fac față. Una dintre primele măsuri pe care le-am luat, în lupta cu căldura, a fost să comand niște rulouri izolate pentru fereastra uriașă a bucătăriei mele. Acea fereastră prin care intră atâta lumină de care mă bucur din plin când fac poze preparatelor mele, dar care nu mai e un motiv de fericire atunci când soarele nu se mai mulțumește să lumineze și să ne încălzească, ci își propune să ne ardă cu totul.
Ei bine, rulourile nu au fost livrate la timp! Așa că m-am gândit să compensez cu o băutură super răcoritoare, pe care să o putem consuma după pofta inimii. Așa a apărut acest ice tea cu piersici, fără zahăr, dar plin de aromă și foarte răcoritor.
Ingrediente ice tea cu piersici, fără zahăr
- 1 kg. de piersici
- 4 litri de apă
- 8 plicuri de ceai negru (Earl Grey am folosit eu)
- zeama de la 2 lămâi
- 35 de grame de stevia sau îndulcitorul preferat (evident, merge și cu zahăr, dar și cu miere, sirop de agave etc).
- gheață și felii de piersici proaspete pentru servire
Mod de preparare ice tea cu piersici, fără zahăr
Piersici recolta 2019
V-am povestit și în articolul cu rețeta de gem de piersici pe care l-am făcut de curând că anul acesta am avut o super producție de piersici. Nu sunt foarte mari, dar sunt multe, sănătoase și foarte gustoase piersicile noastre. Așa că un ice tea cu piersici a venit ca o alegere firească.
1. Am spălat bine piersicile și le-am zvântat. Le-am tăiat cu cuțitul în jumătăți și/sau sferturi, eliminând sâmburii.
Pregătirea ceaiului negru
2. V-am spus deja când am prezentat lista de ingrediente, eu am folosit ceai negru pentru acest ice tea cu piersici. La fel de bine se poate folosi ceai verde sau alb, dacă preferați. Eu nu aș folosi pentru această băutură ceaiul de plante, pentru care nu am cine știe ce apetit nici cald. Dacă vă este pe plac un anume ceai de plante, până la urmă și acela se poate folosi. Așadar, am fiert apa într-o cratiță. Când a dat în clocot, am oprit focul. Am adăugat 8 plicuri de ceai negru, pentru mine este destul de tare cu atât. Dacă se dorește mai tare, se poate adăuga mai mult ceai. Am acoperit cratița cu capacul și am lăsat să infuzeze 4 minute.
3. După 4 minute, am adăugat piersicile tăiate în sferturi și jumătăți. Am scos plicurile de ceai și am acoperit cratița. Am lăsat piersicile să-și dezvolte aroma în ceaiul negru, până când lichidul s-a răcit aproape de tot.
Adăugarea îndulcitorului
4. Am turnat lichidul abia călduț, cu tot cu piersici, într-un borcan special cu dispenser. În lipsa unui astfel de borcan, acest ice tea cu piersici se poate pune într-un borcan simplu, destul de mare, de 5-6 litri, sau se poate pur și simplu lăsa în cratița în care s-a preparat. Am adăugat zeama de la 2 lămâi, trecută prin sită, ca să nu ajungă și sâmburii în borcan. Am îndulcit, apoi, băutura răcoritoare cu 35 de grame de stevia. După cum am spus, e la alegerea fiecăruia cu cea îndulcește acest ice tea cu piersici, doar că, adăugând zahăr, evident că nu vom mai avea o băutură răcoritoare fără zahăr. Gustați băutura și țineți cont că acest ice tea cu piersici se servește cu multă gheață, așa că ar fi bine să aibă un gust destul de intens.
Răcirea și servirea băuturii răcoritoare fără zahăr
5. Am lăsat băutura să ajungă la temperatura camerei, apoi am depozitat-o, în borcanul cu dispenser în care am pus-o, la frigider. Și am reflectat din nou cu mulțumire asupra avantajelor pe care le oferă cei 358 de litri ai frigiderului Heinner No Frost despre care v-am vorbit și în articolul despre regulile păstrării alimentelor la frigider. E un lucru minunat să ai loc în frigider, mai ales pe timp de vară, pentru recipiente mari de băuturi răcoritoare, pepeni întregi și altele, că le dorim reci cam pe toate, pe vremea asta.
După ce se răcește bine, serviți acest ice tea cu piersici adăugând multă gheață în pahare și felii de piersici proaspete. E delicios și un pahar are doar 5 calorii! Desigur, în varianta cu stevia, atât zahărul, cât și mierea de albine vor face să crească vertiginos numărul caloriilor dintr-un pahar.
Să vă fie răcoare!
Lasă un răspuns