Cautare in site
x inchide
mozzarella de casa reteta pas cu pas ilustrata cu poze mozzarella de casa reteta laura laurentiu

Mozzarella de casa

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 13.09.2013
4.7
(105)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.7 / 5. Voturi 105

Fii primul care acorda o nota!

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

37 comentarii la Mozzarella de casa

  1. Radu spune:

    Gabriela, in US se numeste „Rennet”. Poti gasi si veggetable rennet si animal rennet pe Amazon. Tocmai studiam si eu astaq si am dat de ele.

    https://amzn.to/2XSCdEw
    https://amzn.to/2DHvlSL

  2. andreea spune:

    inutila cu totul. poti sa aduni cu grija si blandete bucatele de branza ore intregi in apa de 80 grade. nu se intampla nimic. incercati alte site-uri. recomand XXX

    • Domniță Andreea, câteva dintre comentariile dumneavoastră le-am trimis exact unde le e locul, la gunoi. Am hotărât să vă răspund, totuși, unuia dintre ele, și să vă explic de ce nu le-am publicat pe celelalte.
      1. E o rețetă cu poze pas cu pas. Vedeți bucățile alea de brânză opărită, vedeți și cum se întinde brânza topită? Vedeți că cineva a adunat firele alea topite în bocconcini? Sigur că vedeți. Faptul că NU AȚI REUȘIT DUMNEAVOASTRĂ să mă imitați, nici măcar după ”desene” (mă rog, poze), nu înseamnă deloc că rețeta este inutilă, ci doar că dumneavoastră nu ați reușit să o urmați. Evident, nici nu vă dă dreptul să vă adresați cu ”cucoană”.
      2. Îmi pare sincer rău că ați stricat 8 litri de lapte. Mârlănia, însă, nu o pot scuza. Nu aveți dumneavoastră vreo calitate nici să-mi indicați mie ”renunță, cucoană” și nici să faceți recomandări spre alte site-uri, oricare ar fi ele, pe un site la care eu plătesc hosting, mentenanță și creez conținut. Sau nu v-ați gândit că eu cheltuiesc niște bani ca să vă ofer dumneavoastră, gratuit, atât conținut cât și o platformă pe care să vă dați glas frustrărilor, atunci când nu vă iese rețeta?
      3. Sunt foarte curioasă care dintre comentarii v-a făcut pe dumneavoastră să concluzionați că ”mai bine aș renunța”. Le-am citit chiar acum pe toate, unii oameni spun că au urmat aceeași rețetă, alții întreabă de surse de lapte sau de cheag. Singurele chestii inutile au fost cele patru comentarii pe care, într-un moment de frustrare, le-ați introdus aici. În încheiere, vă recomand și eu alte site-uri. Oricare, dar nu acesta, că nu am nevoie de cititori ca dumneavoastră.

  3. Gabriela spune:

    Hello:
    As incerca reteta, dar nu stiu unde pot gasi cheag in USA.
    Cu multi ani in urma am folosit ceva pastile ca sa fac telemea/cas.
    Aveti vreo ideie?
    Multumesc,,

    Toate cele bune de peste ocean.
    g

  4. sase sase spune:

    Revin si spun ca din lapte de bivolita mozarella iese mai gustoasa, insa desi Ardealul era patria bivolilor, dupa cum ne spunea si Balcescu , astazi acestia au disparut aproape total, la fel ca dinozaurii pe vremuri. Acestia din urma din cauza unei calamitati sau a schimbarii climei ,pe cand bivolitele au disparut din prostia romanilor.

  5. sase sase spune:

    In loc de globurile numite boconcini fasiile de mozarella se pot indoi in doua pari egale si se impletesc ca si o cosita sau ca si o impletitura de patiserie. Apoi se depoziteaza in zerul sarat intr-o caserola care se pune la frigider. Impletiturile se fac cam de 20 cm , maxim 25.

  6. Simona spune:

    Pot renunta de tot la cheagul artificial?

  7. bud iuliana spune:

    De la farmacie a
    veterinara.

  8. Bordeianu Yanis Andrei spune:

    Buna ziua.am avut o problema cu reteta ca nu sa topit branza cand am pus apa fierbinte.ma poate ajuta cineva?multumesc

  9. Asterisc spune:

    http://www.skytrip.ro/branza-zburata-rea-275.html

    O ALTFEL DE MOZZARELLA, SE POATE PASTRA IN BORCANE INCHISE ERMETIC – CONSERVA-. BULELE FIERBINTI SE ADAUGA IN ZERUL FIERBINTE, IN BORCANE, SE INCHIDE CAPACUL FILET DUPA CARE SE DAU LA CUPTOR UNDE SE TIN 20 MINUTE DUPA CE INCEPE FIERBEREA,
    Laptele de vaca indata ce se va mulge sa se puie pe foc sa fearba; si ferband, iei lapte acru de oi cu un polonic, il pui in lapte pana ce cuprinde laptele deasupra si-l lasi de ferbe pana ce se corasleste; pe urma il torni in strecatoare, il lasi de se scurge bine, si apoi il scoti din strecatoare si pui botul pe lesa pana se scurge bine; si-l iei pe urma la framantat, pana se face ca un alifiiu; apoi ii dai sare cata trebuie, si iarasi sa-l framanti bine; si puind in putini putina sare, bati branza cu un pilug si presari si deasupra putina sare; sa-i pui frunza de alun si sa bati lut deasupra.

    * coraslit – lapte branzit la fiert;
    * pilug – pisalog.
    CARTE DE BUCATE BOIERESTI M.Kogalniceanu, C.Negruzzi

  10. alina spune:

    Felicitari pentru tot ce faci si pentru pasiunea care o depui!
    Ma intereseaza cum faci pentru a cumpara cheagul respectiv, eu am intrat pe site-ul lor dar nu am gasit nicaieri cum sa-l comand sau eventual de unde poate fi ridicat. Daca ma poti ajuta iti multumesc mult!
    In secundar, poti sa-mi spui daca e OK cu cheagul praf?

  11. Adriana spune:

    Buna ziua, tocmai am comandat cheag si o sa incerc si eu :D. Aveti cumva si o reteta de urda?
    Multumesc mult

  12. Decan Carla spune:

    Buna ziua!! As dori sa va intreb, cheagul de unde l-ati cumparat? Va doresc un week-end placut!!

    • lauralaurentiu spune:

      Carla, in lista ingredientelor, acolo unde scrie cheag lactoferm, este scris cu rosu. Da click pe linkul ala (chiar pe scris) si vei ajunge la sursa mea de cheag. E foarte bune cheagul, il am de un an de zile si inca e perfect, doar ca trebuie pastrat in frigider.