Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Prăjitură fără coacere cu mere și cremă de brânză

Prăjitură fără coacere cu mere și cremă de brânză

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

prajitura fara coacere cu mere si crema de branza

Prăjitură fără coacere, fără ouă, fără făină… chiar și fără zahăr

Am făcut această prăjitură fără coacere, cu mere și cremă de brânză, din nevoia de a mă prezenta cu un desert frumos, gustos și aromat în fața unui musafir de soi, care nu consumă zahăr deloc. A fost unicul desert pe care l-am servit la masă, așa că l-am mâncat și eu și soțul meu și am fost vrăjiți. Musafirul, ce să mai spun!

Ideea e că m-a uimit cât de gustos și fin a putut să iasă un desert pentru care am muncit destul de puțin, nici măcar nu am pornit cuptorul și la care am folosit înlocuitori de zahăr. Am profitat de merele granny smith din producție proprie, pentru că mărul plantat cu șapte ani în urmă ne răsplătește din plin. După cum vedeți, merele nu sunt perfecte, dar poate chiar de asta sunt atât de bune și aromate. Sunt mere 100% naturale, nestropite și e clar că nu suntem noi singurele vietăți care abia apucă să se-nfrupte din ele.

mere granny smith productie proprie

Vă recomand să folosiți și voi mere acrișoare și cu pulpa tare, granny smith sunt ideale.

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 10
Grad de dificultate: medie

Ingrediente Prăjitură fără coacere cu mere și cremă de brânză:

  • 150 de grame de biscuiți (dacă vreți să faceți varianta fără zahăr, să fie biscuiți speciali pentru diabetici)
  • 125 de grame de unt cu 80% grăsime
  • 1,1 kilograme de mere gata curățate (cântărite fără coajă și căsuța semințelor, în jur de 2 kg. de mere întregi)
  • 300 de grame de zahăr sau 240 de grame de fructoză sau îndulcitorul dorit, în cantitatea ajustată gusturilor fiecăruia
  • 1 lămâie
  • 400 de grame de cremă de brânză (eu am folosit crema de brânză kaufland classic, recomand Philadelphia etc)
  • 200 ml. smântână pentru frișcă
  • 25 de grame de gelatină
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară pudră
  • pentru topping, 175 ml. sos de caramel sărat

Preparare Prăjitură fără coacere cu mere și cremă de brânză:

1. Se spală bine lămâia cu apă caldă, se șterge și se rade de coajă pe răzătoarea cea mai fină, numai partea galbenă. Se păstrează deoparte coaja.

Se pregătește un castron cu apă rece (1-1.5 litri) în care se stoarce zeama de la 1/2 de lămâie. Se curăță merele de coajă și de semințe și se pun în castronul cu apă rece și lămâie, să nu se oxideze.

2. Biscuiții se zdrobesc și se amestecă cu 75 de grame de unt topit, până când sunt bine umeziți, fără porțiuni complet uscate.

preparare crusta de biscuiti pentru prajitura fara coacere cu mere si crema de branza - 1

3. Într-o formă cu pereți detașabili cu 24 de cm. diametru se răstoarnă biscuiții și se presează într-un strat de grosime uniformă. Se dă forma la congelator, să se întărească bine.

preparare crusta de biscuiti pentru prajitura fara coacere cu mere si crema de branza - 2

4. Într-o tigaie sau o cratiță încăpătoare se pun pe foc 850 de grame de mere gata curățate, tăiate în felii, împreună cu 150 de grame de zahăr sau 120 de grame de fructoză și 30 de grame de unt tăiat în bucățele. Separat, într-un castron, se pun la hidratat 5 grame de gelatină, în 2 linguri de apă rece, sau în apă cât desă le acopere, dacă folosiți foi.preparare prajitura fara coacere cu mere si crema de branza - 1

5. În scurt timp, merele vor lăsa un sirop abundent. Se gătesc până ce încep să se înmoaie, fără să se terciuiască. Se adaugă scorțișoara și se amestecă, apoi, după ce merele se răcoresc puțin, gelatina hidratată (bine scursă de apă, în cazul în care folosiți foi de gelatină). Se amestecă bine până se dizolvă gelatina.

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

mod de preparare prajitura fara coacere cu mere si crema de branza -2

6. Se presează merele în formă, desupra biscuiților, într-un strat cât mai compact și uniform. Se dă forma la congelator.

prajitura fara coacere cu mere si crema de branza-asamblare 2

7. Între timp, merele rămase (250 de grame) se pun într-o crăticioară cu restul de zahăr (sau fructoză), zeama (de la 1/2) și coaja de lămâie și 20 de grame de unt. Gelatina rămasă (20 de grame) se pune la hidratat în apă rece.preparare prajitura fara coacere cu mere si crema de branza - 38. După ce merele se înmoaie bine, se pasează totul cu blenderul de mână până se obține un piure fin.

mod preparare prajitura fara coacere cu mere si crema de branza - 4

9. După ce nu mai e foarte fierbinte, se adaugă în acest piure gelatina hidratată (dacă folosiți foi, scurgeți-o bine de apă înainte) și se amestecă până se dizolvă.

prajitura fara coacere cu mere si crema de branza, preparare 510. Crema de brânză și smântâna pentru frișcă se bat împreună cu mixerul la viteză mare, câteva minute, până când se obține o cremă densă și spumoasă (imaginea din stânga). Se iau 2-3 linguri din crema de brânză cu smântână și se omogenizează cu piureul de mere, care se toarnă apoi peste restul de cremă de brânză și smântână pentru frișcă. Se daugă extractul de vanilie și se omogenizează totul cu o spatulă flexibilă, așa încât crema să rămână aerată.

mod de preparare reteta prajitura fara coacere cu mere si crema de branza pas 611. Se toarnă crema în formă, peste stratul de mere deja întărit, se înfoliază forma cu film alimentar cu grijă și se dă la frigider pentru minimum 3 ore.

prajitura fara coacere cu mere si crema de branza, asamblare 112. Ca să se scoată prăjitura din formă, încălziți inelul detașabil cu o torță de bucătărie sau cu un prosop de bucătărie înmuiat în apă fierbinte. Desfaceți inelul, care se va desprinde ușor de prăjitură și așezați-o pe un platou. Turnați deasupra sosul de caramel, care este un topping minunat pentru prăjitura asta cu ale cărei arome se potrivește perfect. Decorați cu ce vreți (dacă mai vreți decor), eu am pus câteva felii de măr deshidratate și câteva frunzulițe proaspete de mentă, pentru a înviora prăjitura cu verdele lor.

retetecalamama-prajitura fara coacere cu mere si crema de branza-2

Și o secțiune, ca să vedeți ce bine arată și în interior. Poftă bună!

sectiune - prajitura fara coacere cu mere si crema de branza

Nu uitați, toate rețetele de pe site le găsiți și în aplicația ReteteCaLaMama, cu care veți găti foarte comod, fără să aveți nevoie de laptop sau rețete printate! Aplicația este disponibilă în format Android și IOS! Click pe imaginea de mai jos pentru a ajunge la pagina de descărcare!

Ultima rețetă publicată

aplicatia retete ca la mama

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

34 comentarii la Prăjitură fără coacere cu mere și cremă de brânză

  1. Gheorghe Filimon spune:

    Bună ziua. Dacă înlocuiesc blatul de biscuiți cu un blat de vanilie ? Multumesc
    Am facut prajitura este delicioasă însă as dori sa înlocuiesc blatul de biscuiți.

  2. Anca spune:

    Prajitura a fost un real succes! Am facut ieri pentru familie, iar peste doua zile repet reteta pentru colegii de birou.

    Multumesc pentru reteta si claritatea cu care a fost expus fiecare pas.

  3. Oana Nan spune:

    Buna seara, Va urmaresc blogul de scurt timp, am incercat deja mai multe retete de prajituri, toate retetele au fost foarte bune..asa ca m-am abonat :) Am incercat si aceasta prajitura o data cu mere, si o data cu ananas in loc de mere, este absolut delicioasa!!! Ador aceasta reteta pe care ati creat-o si crema de branza in combinatie cu piure-ul de mere! :)

  4. Codruta spune:

    Buna ziua! As vrea sa fac si eu tortul dar problema este ca tava mea este de 26 cm, fac aceiasi cantitate sau mai mult. Caramelul mi.a iesit super, este deliciossss. Multumesc frumos pt reteta.

  5. Nina spune:

    Este perfectă . Mulțumesc din suflet .

  6. Gina spune:

    Am facut prajitura! Este o simfonie de gusturi…foarte buna!!! Desi initial ma gandeam ca merge si cu alte fructe, totusi tind sa cred ca marul este cel mai potrivit cu caramelul sarat. Multumim! :-)

  7. Andreea spune:

    Buna seara doamna Laura. As dori sa stiu cum ati facut decorul de mere? Multumesc

  8. Georgiana spune:

    Doamna Laura, buna ziua! Am facut caramelul si l-am pastrat in frigider. Pentru a-l pune pe tort trebuie incalzit pe baie de aburi sau la foc mic? Multumesc anticipat.

  9. Anonymous spune:

    Ajung 100 ml caramel pentru a pune deasupra tortului? Dumneavoastra unde ati gasit glucoza lichida? Multumesc :)

  10. Adyna spune:

    Cel mai mare succes realizat vreodata cu o prajitura!!!! Este minunataaaaa!!!
    Multumesc!!!

  11. Maria spune:

    Testat cu succes. Foarte bun tortul :)

  12. lenuta spune:

    cum facem topingul de caramel?

  13. claudia spune:

    Absolut delicioasa!!!!!!Multumesc pentru reteta!!!!

  14. […] Spanac cu oua ochiuri. Legume la cuptor. Salata de naut cu legume. Salata cu ton si naut. Ciuperci marinate. Salata "Mazurka" Desert rapid cu mere. Tocanita de linte. Tocanita de ciuperci. Papricas de ciuperci. Ciuperci cu branza la cuptor. Pui chinezesc cu ardei si ciuperci. Reteta mancarica de ceapa cu ciuperci. Reteta salata ruseasca. Prăjitură fără coacere cu mere și cremă de brânză. […]

  15. Cati spune:

    O prajitura superba, am facut-o in weekend si toti cei care au gustat au zis ca e divina. Multumesc de reteta!

  16. Eniko spune:

    Arata extraordinar de bine. Topping ul de caramel sarat ma dat pe spate hehe. Am sa incerc sa prepar si eu tortul acesta!
    o zi buna

  17. alex spune:

    am incercat reteta ..a iesit bestial …succes in continuare!

  18. Ventiris spune:

    TE URĂĂĂĂĂSC! :D
    Săru-mâna pentru rețetă! E super, așteptam de multă vreme așa ceva!

  19. CLAUDIA spune:

    Un deliciu absolut aceasta prajitura!!!!Am facut-o pentru azi si,ca de obicei cand prepar o reteta de-a ta,Laura,a avut un succes extraordinar!!!!Multumesc pentru ca existi!!!

  20. Eva Stancu spune:

    E o reteta care, in momentul in care o citesti iti propui sa o faci neaparat.Dar nu pot sa nu ma intreb daca s-ar putea face variatiunii pe aceasta tema.Cu pere sunt sigura ca da,dar provocarea cea mare sunt smochinele care acum sunt coapte in gradina.Caramelizarea lor ar fi O.K,dar pireul nu stiu.Din experienta dumneavoastra puteti sa-mi risipiti din indoieli?

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE