
Fursecuri cu cocos si portocale





Atat de fine, atat de usoare si delicate sunt aceste fursecuri cu cocos si portocale, incat nu stiu cu ce sa le compar. Gustul fursecurilor e o sarbatoare pentru papile, textura o incantare pentru gura pofticioasa iar aspectul simplu e in acelasi timp sofisticat si foarte elegant. Chiar merita incercata aceasta reteta de fusercuri, cu atat mai mult cu cat ingredientele sunt destul de accesibile. Combinatia de cocos si portocale m-a incantat de cand am descoperit-o la reteta de cuiburi pufoase iar aceste fursecuri mi-au confirmat ca nu a fost doar un coup de foudre, ci ramane dragoste statornica :).
00:4000:1500:5525 portiimedie
Ingrediente:
- 1 conserva de lapte de cocos de 400 ml.
- 190 de grame de faina
- 60 de grame de cocos razuit
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de praf de copt
- 150 de grame de zahar tos
- 90 de grame de zahar pudra
- 100 de grame de unt cu 80% grasime
- 100 de grame de unt de cocos
- 1 ou intreg
- 2 lingurite de extract de vanilie
- orange curd – 100-150 de grame
- zahar pudra pentru presarat
Preparare:
Primul pas este sa puneti cei 400 de ml. de lapte de cocos din conserva intr-o craticioara pe care o puneti pe foc mic, sa fiarba lent pana ce se reduce la mai putin de o jumatate (aprox. 150 de ml.) si se ingroasa bine.
Laptele de cocos astfel pregatit se lasa sa se raceasca bine, apoi se trece la prepararea propriuzisa a fusercurilor.
1. Pentru biscuiti, se pune intr-un castron 50 de grame de unt si 40 de grame de unt de cocos impreuna cu zaharul tos. Se mixeaza compozitia cu mixerul pana cand se omogenizeaza (poza 1).
2. Faina, fulgii de cocos, sarea si praful de copt se amesteca bine (poza 2).
3. Se adauga peste unt oul intreg, 1 lingurita de extract de vanilie si se mixeaza pana ce devine compozitia cremoasa.
4. Se adauga faina amestecata cu fulgii de cocos lingura cu lingura, mixand pe viteza mica, apoi se adauga pe rand 3-4 linguri de lapte de cocos redus. Compozitia trebuie sa fie cremoasa, dar ferma (poza 3).
5. Cu o lingurita sau cu posul de ornat se toarna mici gramajoare cu diametrul de 4 cm. in doua tavi acoperite cu hartie de copt. Trebuie sa rezulte 50-52 de bucati, in functie de dimensiunea lor. Eu le-am turnat cu posul apoi am nivelat usor varful format cu degetul umezit (poza 4).
6. Biscuitii se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, ambele tavi deodata, timp de 12-15 minute. La mijlocul timpului de coacere tavile se inverseaza intre ele. Biscuitii trebuie sa se coloreze usor pe margine in brun auriu, nu sa se rumeneasca tare (poza 5).
Se lasa biscuitii sa se raceasca in tavile asezate deasupra unui gratar si intre timp se pregateste crema de cocos.
Intr-un castron se pun 50 de grame de unt, 60 de grame de unt de cocos, 3 linguri de lapte de cocos, 1 lingurita de extract de vanilie si zaharul pudra si se mixeaza pana cand compozitia devine omogena, spumoasa si alba.
Crema de cocos se pune intr-un pos cu varful potrivit de larg, indiferent daca este stelat sau rotund, si se toarna pe jumatate dintre biscuiti, formand un inel. Gaura din mijloc se umple cu cate 1 lingurita de orange curd (click aici pentru reteta de orange curd).
Se acopera biscuitii de la baza, cei cu crema si orange curd cu ceilalti biscuiti, se pudreaza generos cu zahar pudra si biscuitii sunt gata de degustare.
Biscuitii proaspeti, imediat dupa asamblarea cu crema, vor avea o textura usor crocanta, ca de bezea.
Daca lasati fursecurile intr-un loc racoros de azi pe maine, textura va deveni foarte fina si fursecurile vor fi inca si mai bune.
Sper sa va placa aceasta reteta de fursecuri al carei rezultat pe mine pur si simplu m-a incantat :). E reteta perfecta de prajituri pentru un tea party si la fel de potrivita este si pentru platourile cu prajituri de sarbatori. Spor la treaba si pofta buna!
Nota: untul de cocos este disponibil in aproape oricare magazin cu produse naturiste iar laptele de cocos se gaseste si in hypermarketuri. Daca nu gasiti si nu gasiti, inlocuiti untul de cocos cu unt obisnuit si laptele de cocos cu smantana pentru frisca, insa gustul nu va fi acelasi.
Lasă un răspuns