Cautare in site
x inchide

Strudel cu mere

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 16.11.2009
4.4
(29)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 29

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

27 comentarii la Strudel cu mere

  1. Doina hojda spune:

    Mulțumesc pt aceasta reteta minunata! A ieșit delicios de bun strudel ul! !! Pt prima data am făcut foaia de aluat și pot sa zic ca este mult mai ușor decât credeam!!! Asta datorita ție! !! Când l am scos …l am acoperit cu un prosop umed și încet încet. .gustandul ?ca nu puteam sa nu o fac. devenea și mai bun!!!
    Ms încă o data și spor la lucru în continuare! !!

  2. Julia spune:

    Reteta de damen kapritze nu o aveti cumva ? O facea bunica cand era copil dar nu am avut niciodata reteta. Multam fain

  3. Eu Noi spune:

    arata mortal, imi aduc aminte de perioada „ceausescu”, cand nu prea gaseai ceva in magazine.Strudelul era la putere , cu nimic, faceai un deliciu.Dar recunosc ca e f mult de muncit la foi.Multumesc pt postare si mai ales pt fotografii.

  4. Ianghelovici spune:

    Mama mea face placinta in felul acesta dintotdeauna. Nici nu mi-as putea inchipui altfel :) Arata foarte bine si imi aminteste de copilaie.

  5. Poppteo spune:

    Buna ziua

    cum as putea face ca sa nu mai iasazaharul din strudel la coacere si sa se caramelizeze dedesubt.

    multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      Sincer, asta nu stiu, si mie mi se prelinge zahar dar mie imi place :). As zice (mi-a venit acum o idee) sa se pensuleze cu ou batut cu furculita locul de imbinare al foilor. Dar nu garantez :).

  6. Poppteo spune:

    Asta e sigur, sunt „addicted” la situl dvs.

  7. Poppteo spune:

    Azi l-am refacut si dupa cum m-ati sfatuit la scoaterea din cuptor i-am pus deasupra un servet ud si a ramas moale. E superb, exact asa cum il doream.

    Multumesc inca o data de sfaturi si de minunatul blog culinar, plin de traditie si miresme.

  8. Poppteo spune:

    As mai avea o intrebare despre strudel – cum impiedicam zaharul sa se scurga sub strudel si sa se caramelizeze?

    multumesc.

  9. Poppteo spune:

    Ma intreb daca am pus suficient ulei dupa intinderea foi si inainte de a o rula. Pe youtube am vazut cu fac sirbii aceste foi si pun destul de mult ulei.

    O alta intrebare:
    Eu nu locuiesc in Romania si pe aici (in Franta) nu prea se gasesc foi de placinta. Ma gindeam sa le fac eu dar nu cunosc nici o reteta , iar cele (sirbesti) de pe youtube nu pot sa le traduc caci nu cunosc limba. Aveti cumva vreo reteta de foi de placinta?

    multumesc anticipat

    • Anonim spune:

      Pentru foi de placinta reteta e aceeasi si la sarbi se face tot asa. Intr-adevar, uleiul ajuta mult, nu lasa aluatul sa se usuce. Stiu ca exista o varianta cu ou si lapte dar eu (inca) nu am incercat-o, chiar intentionez sa o probez.

      2012/2/5 Disqus

  10. Poppteo spune:

    Voi incerc din nou acoperindu-l la racire. Am mai gasit o reteta de strudel vienez dar coca este cu lapte si un ou. Nu stiu cit de elastica este. In orice caz multumesc pt retete. Sunt delicioase.

  11. Poppteo spune:

    Buna ziua

    am facut azi strudelul, totul a fost ok dar s-a intarit dupa coacere.  Aveti cumva vreo explicatie?

    Reeta e delicioasa iar intinderea foii( de care mi-a frica) o joaca de copil. Multumesc pentru aceste retete minunate.

    • Anonim spune:

      Ar fi fost bine sa-l acoperi cu un prosop de bucatarie cat era fierbinte si sa-l lasi sa se raceasca astfel, acoperit, daca iti place mai moale. Daca se raceste lent, aburind, se inmoaie foaia. Ma bucur ca ti-a reusit si ca l-ai gasit pe gustul tau, sa va fie de bine!

      2012/2/4 Disqus

  12. lauralaurentiu spune:

    Nu se intinde la fel de bine, ba s-ar putea sa se si rupa. In afara de asta, fata de masa este esentiala cand trebuie sa rulezi aluatul, se ridica de la un capat facand ruloul sa se rasuceasca. Daca ti se pare reusita combinatia mar-ciocolata… fa-o pe gustul tau1

  13. Anonymous spune:

    daca nu pun fata de masa de bumbac si pun aluatul pe suprafata mesei nu se intinde atat de bine sau..?si pot renunta la stafide?pot inlocui cu fulgi de ciocolata?

  14. Ralu spune:

    Vai, vai, ce deliciu! Incredibil ce lucruri minunate poti face!

PUBLICITATE
PUBLICITATE