Cautare in site
x inchide
prajitura damen-kapritzen-2

Prajitura cu nuca si marmelada „Damenkapritzen”

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 18.12.2014
Rating
4.9
(159)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(159)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

46 comentarii la Prajitura cu nuca si marmelada „Damenkapritzen”

  1. Vera spune:

    Buna ziua, as vrea sa întreb dacă se poate înlocui gemul de prune cu gem de caise făcut in casa. Mulțumesc.

  2. Alice spune:

    Si eu am reteta asta tot dintr-un caiet vechi, al surorii bunicului meu. Sa tot aiba caietul vreo 80 ani:). Cantitatile ingredientelor variaza usor, dar reteta este aceeasi cu cea a d-nei Laurentiu.

  3. Alina spune:

    Nu stiu de unde este reteta, dar este ceva confuzie in aceat caz. Aceasta reteta este o combinatie intre prajitura „Figaro ” sau „LONDRA” si fursecurile „CAPRICIILE DOAMNEI „. Aceste fursecuri se fac dintr-un aluat asemanator , se taie rotund cu un diametru de 3-4 cm, se preseaza in mijoc si in adancitura formata se pune spuma de albus peste care se presara zahar tos colorat si se infig si samburi de nuca sau migdale. Eu asa am reteta „Capriciile doamnei ” din caietul strabunicii. Am mancat, am facut, sunt fragede , delicate, aspectuoase. Nu au mare legatura cu aceasta prajitura.

    • Rețeta este dintr-o carte semnată de o doamnă care nu mai este printre noi, dar care, în anii 40-50, era o celebră bucătăreasă locală în zona mea. Doamna era etnică germană și nu cred că a combinat rețete din caietele nimănui. Eu am urmat rețeta cu strictețe.

  4. Virginica Dragomirescu spune:

    Se poate folosi untura in loc de unt?

  5. Maria spune:

    Buna Laura , ce dimensiune are tava in care ai copt ? Din imagini pare a fi de 20×30 cm . As face si eu prajitura , dar am o tava de aproximativ 30×40 cm si nu ma prea pricep la adaptat ingrediente . Initial ma gandeam sa dublez canitatea , dar nu cred ca e bine sau sa cresc doar nr. de oua la 8 . Un mic ajutorul pentru o incepatoare ar fi mai mult decat binevenit :)

  6. Diana spune:

    O prajitura superba, o sa o fac de Mos Nicolae!

  7. Claudia spune:

    buna Laura, as dori sa fac si eu aceasta prajitura insa nu am magiun in casa. As dori sa folosesc un geam din comert (de caise de la Lidl) dar imi e teama sa nu fie totusi subtire fata de consistenta magiunului. ce ma sfatuiesti?
    Mersi frumos
    PS. Toate retetele tale sunt minunate ;)

    • Laura Laurentiu spune:

      Claudia, ti-as recomanda sa folosesti un gem de casa, consistent. Daca gemul la care te-ai gandit are textura aceea de jeleu transparent, nu e ceea ce trebuie. Se gaseste in magazine magiun de Topoloveni, acela e perfect. Spor la treaba si multumesc pentru felicitati.

  8. Laura spune:

    Am facut si eu azi prajitura. A iesit foarte buna. Am fost surprinsa sa descopar ca prietena mea din Brasov stia reteta, doar ca putin diferit – ea pune nuca macinata in bezea si o intinde deasupra blatului si le coace pe toate odata. Dar ingredientele sunt aceleasi. Banuiesc ca e o reteta specifica zonelor in care locuiesc sasii, fiind o reteta de origine germana.

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult, Laura! Sa va fie de bine prajitura. Ei, dar stii ce e interesant? Ca daca amesteci nuca in bezea si o intinzi deasupra, la noi se numeste „londoner stanglen” :)).

  9. Ramona spune:

    A iesit perfecta! Multumesc, Laura, retetele tale nu dau gres nici o data!

    • lauralaurentiu spune:

      Sa iti fie de bine, Ramona :). Te astept sa incerci si alte retete. :) Pe 04.01.2015 11:46, „Disqus” a scris:

  10. Sidonia Toncean spune:

    Vai ce faina e prajitura asta si tare de mult nu am mai facut-o !
    Ti-a iesit minunat, Laura ! Acum trebuie sa caut reteta mea sa vad daca sunt la fel, sau nu….
    Te tzuc !

  11. Doina spune:

    Ce dimensiuni are tava?