Cautare in site
x inchide

Negresa cu gem si bezea

Reteta de Seicean Laura
Adaugata la 25.09.2018
4.7
(101)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.7 / 5. Voturi 101

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 comentarii la Negresa cu gem si bezea

  1. Raluca Cornea spune:

    Cred ca e ceva gresit la reteta dvs. A mai facut-o ci eva si a iesit ok? Este a doua oara cand o fac, respectand pasii, insa blatul, negresa, iese densa si inecacioasa. Ma asteptam sa fie mai pufoasa……Nu prea imi place asa.

    • Cam așa sunt negresele, dense. Înecăcioase nu ar trebui să fie, nu știu de ce a ieșit așa. Poate ați copt-o un pic prea mult?
      Au făcut-o unele cititoare cărora le-a ieșit bine, din câte ne-au spus în comentarii (Oana și Diana) iar ceva mai sus de formularul de comentarii găsiți pozele și impresiile trimise de o altă cititoare, tot mulțumită.

  2. o femeie spune:

    eu am amestecat gemul in compozitie si am taiat asa din cantitatea de zahar. Fac des reteta in genul asta, mai ales cand se termina 1-2 borcane de gem si colocatarii fug de resturile din borcane.
    Bezeaua motz face tot farmecul.

  3. Lia Morar spune:

    Mulțumim pt rețetă ?.N.am mai făcut această prăjitură de multi ani,nu mai aveam rețetă…azi am făcut două porții și i.am regalat pe toți vecinii mei francezi…Noa asé, că doară nu suntem nimeni.n drum??

  4. Flori spune:

    Aceasta prajitura imi aduce aminte de copilarie deoarece mama mea o pregatea destul de des. Chiar zilele acestea ma gandeam la reteta si care sunt ingredientele de care am nevoie, mai precis cantitatile. M-am bucurat tare mult cand am vazut ca ați postat-o pe blog pentru ca in cautarile mele pe internet (in alte dāți) nu am putut da da reteta, deoarece pentru mine este Alba ca zapada. Prajitura continea gem de caise care e un pic acrișor si mai taie din dulceata prajiturii. Desigur, orice gem e bun.

    Multumesc!

  5. Romina spune:

    F usoara reteta si pe intelesul tuturor. Am facut-o astazi si mi-a iesit bine.
    Blatul se poate usca daca depasesc timpul de coacere si probabil aia s-a intamplat si la mine.
    Insa 99% mi-a reusit :)))

    Am trimis si poze pe mail :)

  6. Crina spune:

    Foarte buna negresa cu bezea! Mulțumesc din suflet pentru rețetele explicate pe- ndelete, cu toate detaliile necesare reușitei !

  7. olimpia spune:

    Multumim Laura, o fac mereu cu placere . E taaaare buna… :)

  8. Adriana spune:

    Proasta rețetă. Alta rețetă care nu are vreo legătură cu bucătăria. Probabil de asta nu putem vota rețetele tale. Vreo aroma, esență nu se pune? Cuptorul e convenție, gaz, electric? Se spune în ce bol mare sau mic se pun anumite ingrediente. I’m out of here. Pierd timpul aiurea

    • Doamnă, acesta este deci comentariul pe care l-ați introdus pe site, după ce mai întâi ați scris într-un grup Facebook despre cât de ”proaste. Foarte proaste” sunt rețetele de pe blogul meu. OK, s-o luăm punctual:
      a. de cuptor cu ”convenție” nu am auzit și nici nu cred că a auzit cineva, deci sigur nici nu l-am folosit.
      b. dacă vă spun că am cuptor pe gaz, ce faceți, îl aruncați pe al dumneavoastră dacă aveți electric? Sau invers? După pretențiile dumneavoastră, ar fi trebuit să scrie în rețetă ”această rețetă este pentru cuptorul încorporabil marca Electrolux, mergeți deci la magazin și mai întâi cumpărați-l pe acesta”.
      Singurele specificații tehnice pe care le veți primi sunt despre dimensiunea tăvii, numărul de porții, cantitățile de ingrediente și temperatura de coacere.
      c. Orice persoană care a făcut în viața sa cel puțin o omletă, va ști că pentru asta îi trebuie o tigaie. Orice persoană care a amestecat vreodată câteva ouă într-un vas, știe că acestea cresc în volum și că are nevoie de un vas mai mare. Nu am văzut în viața mea vreo rețetă în care să scrie cineva ”amestecăm ingredientele într-un bol de 4643 de mililitri”.
      d. Vă dau deplină dreptate că vă pierdeți timpul, unii, o să vă parafrazez, chiar ”nu au nimic comun cu bucătăria” și nu vor avea vreodată. Și dacă tot ați zis că ”altă rețetă care nu are nimic comun cu bucătăria” v-aș mai întreba pe care anume ați mai încercat-o, nu de alta, dar în grup ați afirmat că proaste și foarte proaste sunt toate rețetele.
      e. Nu doar dumneavoastră ați fost tentată, se pare, de această rețetă în weekend, a mai încercat-o cineva. Și, spre deosebire de dumneavoastră, i-a reușit. La finalul articolului vedeți pozele încărcate de acest cititor. Oare e rețeta proastă?
      f. Acele widgeturi puerile pentru ”voturi”, articolele mele, fie că sunt rețete fie că au alt subiect, nu le vor avea vreodată. Pentru că, vedeți dumneavoastră, eu sunt bucătar profesionist iar dumneavoastră sunteți cineva care nu știe ce vas îi trebuie ca să amestece cinci ouă. Nu aveți calitatea de a ”vota” munca mea. Puteți, desigur, să vă exprimați părerea prin comentarii, așa cum ați și făcut-o. Puteți să mă bârfiți și pe rețetele de socializare, ați făcut și asta deja.
      g. Într-unul din comentariile la acel topic pe care l-ați deschis pe grupul Facebook, ați afirmat că aveați un ”bebe mic” în brațe, nu știați ce bol să luați pentru amestecat, nu ați mai avut loc să puneți făina etc. O grămadă de necazuri. Vă sfătuiesc, desigur, doar dacă doriți țineți cont de sfaturile mele, să nu mai gătiți cu ”bebe mic” în brațe. Nu doar că nu vă va iei nicio rețetă, dar ați putea să-l și accidentați în vreun fel, că nu-mi păreți foarte pricepută.

    • olimpia spune:

      Nu-ti mai pierde timpul draga, nu ai decat sa maninci de la cofetarie ca acolo precis stii cum se fac. Foarte rautacios comentariul tau. Din fericire pentru mine si alti cititori ai retetelor Laurei, sunt foaaaaarte bine explicate si te asigur ca toate preparatele ies exceptional daca respecti indicatiile. Toate cele bune…

  9. Oana spune:

    Buna ziua!
    Arata foarte bine prajitura si vreau sa o incerc cat de curand. Am totusi o singura intrebare, daca am inteles corect din poze, bezeaua se face dupa ce se scoate prajitura din cuptor si este data cu gem? Adica, nu este nici o problema daca se racoreste in timp ce se prepara bezeaua?

    Multumesc!

    Oana