Retete de cozonac, retete de placinte diverse, retete de patiserie dulce, retete de patiserie sarata, aluaturi dulci, aluaturi sarate, cornuri, placinte, buseuri, foietaj de casa, retete de foietaj, aluat dospit, pate brisee.
In patiseria clasica austro ungara, acest strudel cu mere – numit la Wien apfel-strudel si la Budapesta alma-retes – este, probabil, …
Povestea spune ca celebra tarta Tatin, devenita un clasic al patiseriei franceze, a fost creata printr-un accident, la Hotel Tatin din …
Vol au vent, pateuri fine si usoare din foietaj cu umpluturi diverse Așa cum v-am povestit acum câteva zile, când …
Cand am facut placinta cu varza, spuneam ca am facut o portie dubla de aluat. M-am gandit sa va dezvalui …
Placinta cu varza – pentru unii poate suna neobisnuit, pentru altii reprezinta o placuta aducere aminte. Demultisor nu am pregatit …
Aluat foietaj clasic – aluat frantuzesc – pate feuilletee Reteta de aluat frantuzesc sau de foietaj de casa cu unt este …
Burek cu branza sarata – placinta cu branza – reteta sarbeasca prezentata pas cu pas. Placinta cu branza sarata – …
Despre burek am mai scris. E o plăcintă de inspirație turcească, pe care au adoptat-o cu încântare și sârbii și …
Reteta de aluat foietaj de casa rapid, cu reusita sigura. Cum sa faci un aluat foietaj rapid, fara timpi lungi …
Burek cu brânză dulce rețeta sârbească prezentată pas cu pas. Cum se face un burek de casă, varianta dulce. Câte …
Am lipsit cateva zile de la bucatarie…motivat, pentru ca m-am „accidentat pe teren” – nu ceva serios, doar o crestatura …
Prin anul 2000 am cumparat o revista „Practic in bucatarie” dedicata sarbatorilor pascale in care era si reteta „Coronita cu …