Placinta cu carne de pui
In pragul unei noi saptamani pe care v-o doresc spornica si placuta, vin in fata domniilor voastre cu o noua reteta realizata in colaborare cu Deliciosul de Vaslui, o delicioasa placinta cu carne de pui. O astfel de placinta cu carne de pui este o gustare perfecta si inca si mai potrivita mi se pare pentru pachet.
Cand am realizat reteta de placinta cu pui, fiica mea s-a aratat impresionata si cu toate ca de obicei nu prea isi ia nimic de mancare la pachet, fapt care desigur ca intristeaza, si-a exprimat dorinta de a lua cu ea o placinta din aceasta. Eu, ca o mama grijulie/exagerata, i-am pus la pachet nu una, ci doua placinte cu carne de pui, asa incat am mai facut pe cineva fericit, una dintre colegele ei mi-a multumit plina de incantare pentru pranzul satios si delicios.
Sper sa gasiti si voi utila aceasta reteta, placinta cu carne de pui se face usor si destul de rapid, asa ca eu zic ca se incadreaza cu succes in seria ideilor de nota 10 oferite de Deliciosul :).
00:30
00:30
01:00
8 portii
mediu
Pentru lista ingredientelor si modul de preparare va invit sa urmariti video-ul de mai jos (setati calitatea 720p HD pentru a vedea filmul la rezolutie maxima).
Mod de preparare Placinta Cu Carne De Pui:
Ingrediente aluat pentru placinta cu carne de pui:
500 de grame de faina, 20 de grame de drojdie, 1 lingurita sare, 2 lingurite zahar, 300 de ml. de apa calduta, 4 linguri de ulei.
Ingrediente umplutura pentru placinta cu carne de pui:
500 de grame piept de pui, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 250 de grame de ciuperci, 1-2 ardei rosii, 250 de grame de mozzarella sau cascaval, 200 de grame smantana pt. gatit (12%), cimbru si patrunjel proaspat dupa gust, sare si piper, 2 linguri ulei.
Se amesteca drojdia cu zaharul si se dilueaza cu 3 linguri de apa calduta. Se adauga apoi peste faina amestecata cu sarea, se adauga restul de apa si uleiul si se framanta un aluat neted si nelipicios care se lasa la loc caldut sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pieptul de pui se taie cubulete, legumele se taie marunt. Se trage pieptul de pui la tigaie in cele doua linguri de ulei incins, cand prinde culoare se scoate si in grasimea ramasa se caleste ceapa si ardeiul. Se adauga ciupercile si dupa ce se inmoaie pieptul de pui se adauga inapoi in tigaie. Se adauga si smantana si se fierbe totul la foc mic cateva minute pana scade. Se condimenteaza cu sare, piper si verdeata si se lasa sa se raceasca. Se portioneaza aluatul dupa plac si se umple cu umplutura din carne de pui, adaugandu-se si mozzarella. Se coc la 200 de grade Celsius timp de 15-20 de minute (pana se rumenesc).
Spor la treaba si pofta mare!
Lasă un răspuns