Cautare in site
x inchide
saratele in tava, reteta saratele

Sărățele românești, rețetă simplă și sigură

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 24.04.2012
4.8
(446)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 446

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

147 comentarii la Sărățele românești, rețetă simplă și sigură

  1. Popescu Angelica spune:

    Minunate rețele tale!!!

  2. Bia bia spune:

    Foarte bune nu mam asteptat sa fie asa de bune delicioase.Multumesc frumos pentru reteta.

  3. Dina spune:

    Bună,

    este a doua oară când încerc sa fac rețeta aceasta. Toate bune si frumoase, aluatul iese frumos, in cuptor cresc si sunt rumene dar rămân moi inaintru nu se întăresc, ca si cum ar fi răsuflate (ținute intr-un recipient neînchis ermetic)
    Nu înțeleg unde greșesc ? De data aceasta am încercat sa fac aluatul mai tare .

  4. Alin spune:

    I love you.

  5. Felicia Poenariu spune:

    Buna ziua, as vrea sa fac saratelele , ca mi se pare reteta exact ca un copilarie, dar va rog imi puteti spune , daca nu am drojdie proaspata, pot folosi din asta uscata la plic? Daca da, cat trebuie sa pun.Va multumesc .O zi faina

  6. Adriana spune:

    Chiar ma gandeam sa ii fac la fata niste saratele sa mai aiba de rontaiala d Am incercat reteta fara chimenul din compozitie ca nu se impaca cu gustul lui… dar am pus doar untura si parca prea au gust de la ea sunt bune dar data viitoare o sa.le incerc doar cu unt ori de cate ori m folosit unt in prepartae aveau un gust aparte, tare placut si apoi combinat. Au iesit asa frumoase, imi pare rau ca nu pot sa atasez si o poza.

  7. Gabriela spune:

    Am facut aceasta reteta exact cum ati explicat-o si saratelele au iesit minunat. Astazi insa am niste margarina ramasa de la alta reteta cu care as vrea sa inlocuiesc untul. Ce parere aveti? Multumesc.

  8. Anais spune:

    In loc de iaurt pot folosi smântână,daca da tot aceași cantitate ca si cu iaurt? Mersi

  9. Simona spune:

    Buna ziua. Pot pune kefir in loc de iaurt?

    Ps: ar fi asa de bine ca in retetele dvs sa ne dati si alternative cand vorbim de unele ingrediente.

  10. Vlad spune:

    Se poate folosi grăsime de rata?

  11. Cristina spune:

    super mi-au iesit!!
    Va multumesc mult pentru reteta!
    Am facut sa manance si copilul meu, am facut varianta cu unt si am redus sarea!

  12. Cristina spune:

    Dacă voi folosi drojdie granulată, mai pun și zahăr? Este necesa? Sau este suficientă doar drojdia?

  13. Mihai Elisa spune:

    Se poate folosi si drojdie uscata? Daca da, in ce cantitate?

  14. Alina spune:

    Foarte bune, multumim!!

  15. Mihăilă Elena spune:

    Se poate lasa aluatul de pe o zi pe alta?Multumesc anticipat pentru raspuns!

  16. Dana spune:

    Tocmai am scos din cuptor prima tava?sunt delicioase.Multumim ptr reteta.

  17. Larrissa spune:

    Este o reteta nemaipomenita. Am facut din acelasi aluat si cu branza cedar rasa, cu chimen si cu mac. Cu o forma mica metalica de bradut se pot decupa sa arate festiv de Craciun. La aceasta reteta am pus numai 150 g de iaurt gras. Va urmaresc in continuare cu drag si interes ❤️

  18. Elena spune:

    Fac reteta asta de 2 sau poate 3 ani. Este singura pe care am incercat-o si efectiv m-am indragostit de ea motiv pentru care nu-mi pasa daca exista si alte retete. Felicitari!

  19. Nicoleta spune:

    L-am făcut astăzi ! Aveam iaurt prin frigider și nu știam ce să fac cu el . Sunt foarte bune ! Am pus deasupra semințe de floarea soarelui ?

  20. adi spune:

    Am descoperit reteta acum vreo 3 ani si la un moment dat pierdusem pagina, ma bucur ca am (re)gasit-o. Dar am facut saratelele din amintiri, am mai inlocuit iaurtul cu lapte, cateodata am mai pus si niste telemea rasa , alta data cascaval, le-am facut de vreo 2 ori si fara ou pe de-asupra pentru ca nu aveam. Mi s-a intamplat sa le si ard un pic :), dar tot le-am mancat.
    Multumim!

  21. Simona spune:

    O reteta ff buna! Am facut ieri 3 poti de saratele, nu cred ca mai am o portie, asa bine sunt. Felicitari, si multumim pentru reteta.

  22. veronica spune:

    le-am facut azi si au iesit grozave! am urmat reteta cu unt + untura si am folosit untura cu bucatele de jumari (foarte mici) prin ea. gustul e de vis! :). multumesc!

  23. Gir Adela spune:

    Daca nici dupa o asemenea prezentare nu imi reusesc saratelele astea , chiar ca ma duc sa le cumpar de la magazin . Am zis !!!

  24. Dora spune:

    Foarte buna si rapida. Sunt paralela cu aluaturi si framantat dar a iesit minunata

  25. ramona spune:

    Au iesit cu un gust extrem de pronuntat de drojdie si nu dau foarte bine la stomac. Am folosit drojdie proaspata si restul de ingrediente ca in reteta dar sunt nemancabile. In retetele traditionale de saratele nu este drojdie ci ou, voi incerca alte alternative.

    • Stimată doamnă, dintre sutele de oameni care au încercat această rețetă de sărățele, sunteți prima nemulțumită. Dumneavoastră aveți impresia că oul face aluatul să crească sau…? Această rețetă care vi se pare dumneavoastră că nu ar ține de tiparul tradițional și că rezultatul ei e nemâncabil, provine din cartea Silviei Jurcovan, publicată cu zeci de ani în urmă, unde ingredientele apar chiar așa: ”400 gr. făină, 200 ml smântână sau iaurt, 250 gr unt sau margarină, 25 gr drojdie, 1 linguriță rasă chimen măcinat, un ou pentru un saleurile, sare”. Nimeni, dar absolut nimeni nu a mai menționat vreodată că aceste sărățele au gust de drojdie! De altfel, cantitatea de drojdie recomandată în rețetă este conformă cu gramajul făinii. Nu știu ce anume ați făcut, ce fel de drojdie ați folosit, înclin să cred că le-ați ținut la dospit ore în șir, de s-au înmulțit drojdiile peste măsură. În fine, vă doresc mult succes să găsiți o rețetă pe placul dumneavoastră.

      • ramona spune:

        le-am tinut exact 20 de minute si nu a crescut defel. E adevarat, m-am hotarat sa iau reteta de pe net in loc sa ma uit in carti de bucate unde la saratele cu drojdie dospita spune sa lasi pana creste nu un timp fix care se pare ca in aceasta combinatie de faina si drojdie nu a functionat aluatul avand dupa 20 de min exact aceeasi dimensiune. Dar m-am bazat ca stiti ce spuneti si le-am copt, dupa care le-am aruncat.

      • Păcat că nu v-au reușit. Le-au făcut atâția alți oameni și le-au reușit tuturor. :) Nu v-ați gândit că poate ați folosit o drojdie insuficient de activă?

      • L.L. de Jager spune:

        Cred ca aceasta doamna a folosit drojdie alterata, din moment ce saratelele nu au fost bune de mancat.

  26. deea spune:

    O reteta de nota 10*!! Eu am adaugat branza telemea in aluat…au iesitttt delicioase..mutumim mult pt reteta!! Numai bine va doresc si sa continuati tot asa!!mult succes!

  27. Carmen spune:

    Daca folosesc drojdie uscata e acelasi gramaj?

  28. Eu spune:

    Pentru cei care au redactat reteta (nu au pus’o in practica niciodata cu siguranta) poate ar trebui sa stiti ca chimionul este foarte diferit de chimen(cel folosit pt saratele astea )in NICI UN CAZ CHIMION!!!este o FOARTE FOARTE mare diferenta intre cele doua condimente !!!

  29. Dia spune:

    foarte bune mi-au iesit ! mersi mult :)

  30. Teo spune:

    Laura, vreau sa te intreb daca pot face aluatul si apoi sa il tin in frigider cateva ore. As vrea sa fac aluatul, dar as vrea sa fac saratele mai tarziu. Ce am sfatuiesti?
    Multumesc

  31. mirela spune:

    Buma ziua, ma scuzati ca va intreb, dar pot folosi si drojdie uscata? si o mai frec cu zaharul daca este uscata?

  32. Vali spune:

    foarte bune mi-au iesit! sarutmana ca ati impartasit reteta! sanatate va doresc! si…multumesc si cititoarelor ale caror comentarii m-au incurajat sa o incerc si eu. va imbratisez pe toate!

  33. Ramona spune:

    Foarte bune, multumesc pt reteta!!

  34. Ony Sutia spune:

    Ce faci cand ti se anunta musafiri intr-o zi de duminica cand toate magazinele sunt inchise ( aici unde locuiesc eu) si nu ai mare lucru in casa? Improvizezi :)
    Pentru ca nu aveam drojdie in casa, ce puteam face? am pus praf de copt :))) iar in loc de iaurt am pus smantana. Si pentru ca eram foarte presata de timp, branza si chimenul le-am pus in aluat, iar bastonasele le-am facut in mana, rasucite :)) la cat de grabita eram nu era timp de intins aluatul si de facut forme :p
    Vreau sa iti spun ca au iesit niste saratele atat de delicioase,pufoase si fine la gust, incat intr-o ora mi s-au terminat 3 tavi ( atatea mi-au iesit).Laudele curgeau cu fiecare imbucatura luata de toti, incat am zis ca trebuie neaparat sa iti scriu sa iti multumesc inca o data ca retele tale ma scot mereu din incurcatura, asta e drept cu mici modificari din lipsa de ce era nevoie initial.
    te pup

  35. X33 spune:

    Am avut o pofta nebuna de asa ceva, asa ca m-am pus pe treaba. Au iesit frumoase, dar nu chiar asa de gustoase:

    1- se simte gustul de drojdie, deci cred ca trebuia specificat ce tip de drojdie s-a folosit in reteta. Eu am folosit la plic si conform retetei 25g= 3x plicuri a cite 8g. Mult prea multa, asa ca pe viitor voi folosi doar un plic sau poate chiar deloc.

    2- nu stiu de ce dar chimenul da o aroma foarte puternica desi am folosit extrem de putin. Poate o fi asta un soi extraterestru…:) Renunt la el data viitoare, doar daca nu cumva conform traditiei romanesti de a numi albul negru si negrul gri, ar fi vorba despre chimion:)

    Mai experimentez, poate va iesi ceva pina la urma..

    • Oana spune:

      Poate greșesc, dar de obicei înainte sa schimbi ceva la o rețetă, te interesezi. In cazul de față, gramul de drojdie uscata nu va echivala in veci cu gramul de drojdie proaspătă. Pliculeț de 7gr=pachețel de 25 gr drojdie proaspătă. Internetul pentru începători ;)

  36. Acum am scos ultima tava din cuptor, SUNT DELICIOASE!! :D Sa le faceti cu incredere! In loc de chimen am presarat susan, mac si cristale de sare mare.
    O zi frumoasa!! :)

  37. Arata super, asa ca sunt convinsa ca sunt la fel de gustoase. Le voi incerca, cu siguranta!

  38. malina spune:

    nu-ti povestesc de cate ori le-am facut. au intrat la sectiunea „obligatoriu” cand vrem ceva de rontait. superbisime.

  39. Anca spune:

    Se poate folosi Smantana in loc de iaurt…..am vazut si retete asa ?????

    • lauralaurentiu spune:

      Anca, se poate, dar e un aport de grasime in plus si absolut inutil. Adica nu ies cu nimic mai bune daca pui smantana in loc de iaurt.

  40. Diana spune:

    Tocmai le-am scos din cuptor si sunt absolut minunate ! Mii de multumiri pentru retetaa !!!

  41. Iulia spune:

    Buna ziua d-na Laura. Va multumesc ptr retelele delicioase care le impartiti cu noi cei care nu prea le avem cu bucataria :). Mi-au iesit niste saratele ce se topesc in gura yum yum . Am incercat si langosi cu branza nu au durat 30 min pe farfurie ca au si disparut toti iar placinta de branza cu aluat de foietaj nu mai zis nimic,o mare bunatate,am profitat de reteta de aluat si am facut si un cremes delicios.Urmatoare reteta:eclerul ,sa sper ca imi iasa si desigur pe viitor voi incerca din ce in ce mai multe retete.

  42. gabyta spune:

    Domna Laura,atat m-am tot invartit pe langa saratelele astea de cate ori citeam vreo reteta sau intram sa fac vreuna(ca am incercat destule de aici si toate cu succes :**) si uite ca ma luam cu altele si iar scapau,, :) .De data asta am un gand mare: pe sambata vreau sa le fac ptr o nunta ,,credeti ca pot s ama apuc pe miercuri ,joi de ele ? se pastreaza bine cateva zile cred eu datorita unturii…si daca da cum sa le pastrez,in cutii de carton dar si cu folie de plastic sau doar intre coli de hartii?
    Va multumesc anticipat , o zi buna .

    • lauralaurentiu spune:

      Fara nicio problema poti sa le faci de joi pentru sambata, vor fi inca si mai fragede. Se vor pastra foarte bine, poti sa le pui pur si simplu in cutii de carton sau in pungi de hartie. Spor la treaba si te astept cu impresii!

      2012/8/26 Disqus

  43. Emilia spune:

    Doamna Laura,
    Va multumesc din suflet pentru retetele postate , am o mica problema : in tara in care mă aflu nu găsesc drojdie proaspata. Ati putea fi draguta sa-mi spuneti câtă cantitate de drojdie granulata se pune la aceasta reteta.
    Cu respect,
    Emilia

  44. Raluca spune:

    am si eu o mica intrebare. vreau sa incerc neaparat reteta aceasta de saratele, dar nu am gasit chimion…pot sa nu=l mai adaug ?

    • lauralaurentiu spune:

      Hm… nu va dauna in niciun caz consistentei preparatului, dar ii va lipsi ceva la gust.

      • Raluca spune:

         pai si nush chimen pot sa adaug in lipsa chimionului sau nush altceva care gasesc.. deci chiar nu am gasit,,,,app super retete , am incercat cateva si au iesit de te lingi pe degete de bune ce erau :d

  45. violeta spune:

    d-na Laura,sunt delicioase,as vrea sa va intreb daca
     se pot face si de post?

    • lauralaurentiu spune:

       Violeta, nu stiu ce sa zic, hai ca untul sau ntura se inlocuiesc cu margarina, dar iaurtul? S-ar putea inlocui si el cu lapte de soia si eventual sa se adauge 1-2 linguri de zeama de lamaie, pentru aciditate. Merita incercat, sunt chiar curioasa cum ar iesi. :)

  46. Ligiutza spune:

    Le-am facut si eu ieri..au iesit foarte bune…felicitari pentru reteta..!!!

  47. Claudia Davis spune:

    Sunteti sursa de inspiratie pentru multa lume. Va felicit!!! Eu sunt o incepatoare care iubeste gatitul si arta fotografica. Cele doua pasiuni se imbina perfect in site-ul meu unde de curand am postat o reteta inspirata de pe site-ul dv. Multumesc. http://www.claudiashomecooking.com/caraway-bread-sticks/ 

  48. Aariadna_75 spune:

    le-am facut la inceputul saptamani si acum mai fac o portie.foarte bune

  49. Dumitrascuemilia spune:

    Multumesc tare mult pentru reteta,le-am facut si eu ieri si au iesit foartebune.Te apreciez pentru tot ceea ce faci .PUPICI……….Voi mai incerca si alte retete ,cred ca urmeaza fursecurile fine cu nuci

  50. Luiza Crava spune:

    Delicioase! de cand ti -am descoperit reteta nu ma pot opri nici din facut nici din mancat :)).Imi amintesc de copilarie si de cele facute de mama mea  Multumesc!

  51. Veliu Mihaela spune:

    buna . ma interesat reteta ta si acum sunt in bucatarie astept sa odihneasca ! abea astept sa le gust arata minunat :) multumim ca impartasesti cu noi retetele tale:*:*

  52. Iulia spune:

     Multumesc Laura pentru indicatii, le-am facut si eu sambata, au iesit super delicioase si au fost apreciate de toata lumea … prin urmare data viitoare trebuie sa fac portie dubla :).

  53. Nicoleta spune:

    EU AVEAM O RETETA DE LA MAMA IN CARE PUNEAM BRANZA SI IESEAU FOARTE BUNE, DAR SI RETETA DVS ESTE SUPERBA AM INCERCAT O DE MAI MULTE ORI SI PARCA NU NE SATURAM, MAI ALES CA AM O FETITA MICA DE 8 LUNI CARE ACUM AR MANCA ORICE
    MULTUMESC PENTRU RETETA SI ASTEPTAM ALTE PRODUSE USOARE DE PATISERIE

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult de tot, sa va fie de bine si voua si celei mici :). Eu am o reteta cu branza in aluat, dar o folosesc mai ales atunci cand fac covrigei.

    • NIKOL spune:

      DRAGA LAURA,TE FELICIT PT RETETA TA ATIT DE GUSTOASA…NUMAI CA EU AM FACUT ALUATUL SI L-AM AMESTECAT CU BRINZA ,A IESIT SUPER GUSTOS,INCERCATI SI VOI E F.BUN,SUCCES!!!

    • NIKOL spune:

      DRAGA LAURA,TE FELICIT PT RETETA TA ATIT DE GUSTOASA…NUMAI CA EU AM FACUT ALUATUL SI L-AM AMESTECAT CU BRINZA ,A IESIT SUPER GUSTOS,INCERCATI SI VOI E F.BUN,SUCCES!!!

  54. Iulia spune:

    Buna Laura si felicitari pentru retele minunate cu care ne faci pofta. Eu sunt o „junioare” in bucatarie si vreau sa incerc si eu aceste saratele dar am o intrebare: cand ai frecat drojdia cu zaharul ai adaugat si apa? pentru ca eu stiu de la mama ca la aluaturi drojdia se pune la dospit in putin lapte caldut

    • lauralaurentiu spune:

      Nu, Iulia, am frecat drojdia proaspata cu zaharul pana a devenit lichida (se lichefiaza cand da de zahar) si am adaugat acest lichid peste restul ingredientelor. In acest aluat nu se pune lapte si nici apa, se framanta cu iaurt. Nici nu trebuie sa fie prea dospit, nu urmarim sa fie pufoase saratelele :). In general, ceea ce ai invatat de la mama se aplica cu succes, acesta e doar un caz particular.

      2012/5/17 Disqus

      • M. spune:

        dar trebuie drojdie neaparat? am gasit retete si fara/.. ies mai bune cu drojdie? mersi:*

      • M. spune:

        sau in loc de iaurt se poate pune smantana?

      • lauralaurentiu spune:

        Aceasta reteta este cu drojdie. Nu contest ca nu vor fi fiind altele, fara drojdie, bune si acelea. Eu prefer intotdeauna sa folosesc drojdia, care e o materie vie, decat praful de copt care e un produs chimic.

      • lauralaurentiu spune:

        Se poate, numai ca nu are rost. Punand smantana in loc de iaurt nu vei face decat sa cresti aportul de grasime din aluat, care deja este destul de gras. Nu vei obtine nimic mai bun, nici textura, nici gust.

  55. ioannaa spune:

    :))) si eu o sa le fac, desi orice mananc cu untura ma face sa ma simt ft rau :(( da din cand in cand ma risc :p. Din nou vesnica problema: aici nu gasesc chimeon :( ce zici, Laura, i bai daca nu pun ? T pup . Ioannaa

  56. Serban Gigi spune:

     CHIAR ACUM SOTIA  SE APUCA SA LE PREPARE,SPER SA IASA ,,,VA TIN LA CURENT

  57. ninel spune:

    O DESCRIERE A RETETEI FOARTE REUSITA,MERITATI FELICITARI .

  58. Dumitrascuemilia spune:

    as vrea sa le incerc si eu,dar am o nelamurire:in aluat nu se pun si oua?

    • lauralaurentiu spune:

      Daca nu scrie nimic de oua, inseamna ca nu se pun :). Ai nevoie de ou doar ca sa le ungi pe deasupra.

  59. Herculea Raluca Anamaria spune:

    le-am facut…nu au „rezistat” decat cateva ore….cele mia fragede,cea mai buna reteta de saleuri….asta e a3-a reteta pe care o incerc de pe acest blog si sunt f mandra ca mi-au reusit toate….urmatoarea e „briose flori de cires”…pacat ca nu am un aparat foto…

  60. Ataraq spune:

    mamaaaaaa, mi-ai facut o pofta…..

  61. Diana spune:

    Le-am facut si eu azi!!Au iesit excelente!!De mult cautam aceasta reteta insa nu am gasit decat retete cu branza in aluat sau fara drojdie…am incercat retete din alea dar nu m-au incantat!!Insa astea facute dupa reteta dvs sunt exact ce vroiam si ce mancam in copilarie acasa la bunica mea!!Multumesc pt reteta si pt ca am redescoperit gustul copilariei:)

    • mihaela spune:

      Nemaipomeniteeeee! Le-am facut azi, nu ma satur, mi-e ca ma fac cat casa, as manca continuu….

      • lauralaurentiu spune:

        Sa va fie de bine :). Stiu si eu ca dau dependenta, de aia ma si feresc sa le fac prea des :).

  62. Ildi spune:

    laura in sfarsit o reteta pe placul meu, ma refer de saratele.
    am o nelamurire, la inceput scrie ca din ingredientele prezentate rezulta 12 portii, dar dupa ca sunt 2 tavi…nu inteleg cum vine asta…
    intrebarea mea : din ingredintele prezentate cam cate saratele ies?

    • lauralaurentiu spune:

      Ildi draga, nu am numarat saratelele. Cand am scris 12 portii, m-am gandit ca sunt suficiente ca sa le asezi, ca aperitiv, pe o masa de 12 persoane, care sa le guste inaintea felurilor principale, nu sa se sature cu saratele. :)) Cam 7-800 de grame rezulta.

  63. dedy spune:

    buna in loc de unt/untura pot pune margarina la pachet??? si in loc de iaurt smantana?

  64. super, astazi le si fac:) merg la parinti in vizita si o sa le pregatesc aceste minunate saratele si burekul cu lapte sau galaktoboureko cum este el trecut:) minunate retete!

  65. Doina spune:

    Scuze , vroia sa fie „Felicitari”….graba bat-o vina

  66. Doina spune:

    Flicitari laura ! E o reteta foarte buna si foarte usoara pe care o fac si eu.  Saratelele se topesc in gura, au un gust si o textura rafinata. Merita sa le incercati si o sa vedeti ca are Laura dreptate, nu te cam poti lasa de ele.

  67. Cristina Demidov spune:

    Perfecte!!!!!!!!! Exact pe gustul meu si sigur si al sotului care nu este inca acasa. A doua tava este in cuptor. Pacat ca nu gasesc untura sau osanza unde locuim si treb sa ma multumesc doar cu uitatul la multe din retele pe care le-am memorat :(

  68. Oana spune:

    le voi executa si eu in week-end o data cu checul si revin cu detalii sper sa iasa:) sunt super retetele

  69. Tania13noroc spune:

    Ce se poate folosi in loc de untura ?

  70. ann spune:

    interesanta  ideea de-a pune si unt si untura, multumesc!

  71. Cornelia spune:

    Arata grozav de bine !
    Asi dori sa te intreb Laura, daca nu am untura pot folosi numai unt? Aici la noi nu vad untura in supermarket-uri.
    Abia astept sa le incerc!
    Multumesc si eu ca toti ceilalti pentru reteta si astept in continuare si alte noutati delicioase de la tine. Spor la treaba si toate cele bune :)

    • Simona L spune:

      Depinde unde locuiesti…. de exemplu in Ontario( Canada) gasesti untura
      la supermagazin sub numele de Tenderflake.

      • lauralaurentiu spune:

        Cornelia, se poate si numai cu unt, unmele fete le-au facut asa sau cu margarina. Ies foarte bine oricum. Consistenta e usor mai placuta daca folosesti si untura, dar, fara grija, si cu unt vor fi foarte bune.

      • reteta este buna se vede ca ai mostenit-o pe bunica ta am cunoscut-o

  72. Tamarahorvath spune:

    dumnezeule mare!nu ma mai pot opri de facut fursecurile fragede cu nuca (tot reteta ta )si acum vii cu saratelele astea ;chiar nu rezist le voi executa maine;apropo:fursecurile sunt grozave,deja toate prietenele vecinele si rudele le fac.asa ca te pupam toti toti pt minunatele tale retete,te pupam si te iubim

  73. MARIVAS1953 spune:

    arata foarte bine . cred ca sunt si foarte gustoase. 

  74. Camy spune:

    No , ce bine arata  chiar acum  ma pregatesc sa le prepar !!!Sunt usor de preparat dar ,cred ca sunt si tare gustoase!!!!! NU STIU CE O SA MA FAC CU DIETA!!!!!! Las dieta pe altadata? De data asta cred ca DA!!

  75. Maraoravita spune:

    perfecte ….am sa le fac …

  76. Cristina spune:

    Gata, le-am terminat! Nu arată chiar la fel de bine ca ale tale, dar cu siguranță sunt la fel de bune. Eu una nu mă pot opri din degustat, și văd că și fetiței mele care e foarte pretențioasă îi plac. Mulțumim de rețetă! 

    • lauralaurentiu spune:

       Bravo, Cristina draga, ce operativa ai fost :))! Nu pui si o poza? Ma indoiesc ca nu arata bine, de ce nu ar arata? Ma bucur mult ca va plac si tie si fetitei, sa va fie debine!

      • Cristina spune:

        Faza e că eu n-am reușit să întind aluatul într-o pătură chiar triunghiulară, motiv din care au dimensiuni și forme diferite, dar asta contează prea puțin :)

      • lauralaurentiu spune:

         Ce faineee-s! Mie mi se par chiar foarte aspectuoase iar d ebune stiu sigur ca sunt. ;) Sa va fie de bine!

  77. Antoaneta Sofian spune:

    multumim pentru reteta, le asteptam cu nerabdare, acum avem ce sa rontaim. va pupam

  78. Cristina spune:

    Laura, drojdia când se adaugă? Mă gândesc că la început…

    • lauralaurentiu spune:

       Multumesc ca mi-ai atras atentia, Cristina, am omis sa scriu de drojdie, am editat acum. Se adauga deodata cu iaurtul.

  79. Monik spune:

    arata delicios … în weekend le încerc și eu :)

  80. Cristina spune:

    Eu chiar astăzi am să probez rețeta :). Deja îmi lasă gura apă.

    • lauralaurentiu spune:

      Se fac foarte usor, Cristina. Mie cel mai greu mi se pare sa le asez in tava :))))! Nu greu, dar ceva mai migalos, trebuie apucate cu varful degetelor de unul dintre capetele inguste si trasferate rapid la locul lor. Spor :).

      • Cristina spune:

        Mersi, Laura! Sunt convinsă că îmi vor ieși fiindcă am mai probat câteva dintre rețetele tale și niciodată n-am avut probleme. Felicitări pentru blog. Din punctul meu de vedere e cel mai bun blog culinar de la noi. Deja am o listă lungă de rețete pe care vreau să le încerc, dar astăzi mă rezum la sărățele :).

      • mell spune:

        Eu le făceam cu brânză şi margarină. Aş încerca şi cu unt şi untură. Arată foarte bine.
        Mie aşa mi-au ieşit  
        http://kemell.k5.ro/incercari-culinare/am-reusit-sa-fac-saratele-in-casa/

      • Anita spune:

        sunt atat de bucuroasa ca am descoperit acest blog….mii de felicitari! am notat deja cateva retete, iar azi am si facut Checul si a iesit delicios! abia astept maine sa fac alte retete….sunt tentante si usor de preparat!!!! bravooooo

      • Anita spune:

        sunt atata de bucuroasa ca am descoperit acest blog!! mii de felicitari! am notat deja cateva retete inclusiv saratelele! Astazi am si preparat chec dupa reteta dumneavoastra….a iesit tare delicios!!! aveti retete tentante si usor de preparat!!! inca o data felicitari! (si mesajul de mai jos tot pt Dv era, dar am grasit eu, fiind noua pe aici)

  81. Oana Slovenszky spune:

    Ce bine le-ai descris! Arata minunat1 Voi face si eu; sunt innebunita dupa saratele!:) Multumim pentru reteta!

    • lauralaurentiu spune:

      Cu multa placere, Oana. Si mie imi plac… necazu-i ca-mi plac cam prea tare ;)).

      • Aariadna_75 spune:

        Acelasi necaz il am si eu.Le-am facut de dimineata la prima ora(nu era 7) ;si deja cer altele