Cautare in site
x inchide

Placinta cu branza dulce

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 22.10.2010
4.3
(47)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.3 / 5. Voturi 47

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

9 + 1 =

57 comentarii la Placinta cu branza dulce

  1. Lili spune:

    Am facut-o aseara si a iesit foarte buna.Orice mancare sau prajitura romaneasca vreau sa fac, ma uit pe pagina dumneavoastra si nici o reteta nu da gres. Multumesc pentru toate retetele care ni le dati

  2. Cristina Elena spune:

    Faina retera,
    Atat ca nu e deloc una usoara asa cum mentioneaza doamna mai sus
    E chiar una destul de dificila pt ca trebuie sa iasa blatul bine.
    In rest foarte buna, a iesit fain
    Multumim si sa mai adaugati retete?

  3. Adriana spune:

    Este superba reteta. Am făcut ieri și cei care au mâncat au solicitat-o și de Revelion. Am avut emoții când am frământat aluatul, am crezut ca este prea tare dar după cele 10 min de odihna a fost perfect. Mulțumesc ?

  4. Oana spune:

    As dori sa stiu de ce nu se coace foaia de jos si ramane cruda

    • Doriți dumneavoastră să știți, doar că la mine nu rămâne crudă. Nu am de unde să știu cum coace cuptorul dumneavoastră. Încercați să setați căldura să vină și de jos, și de sus. Un alt sfat ar fi să poziționați tava ceva mai jos în cuptor, să fie partea inferioară mai aproape de sursa de căldură, dacă știți că se întâmplă asta.

  5. Gabriel spune:

    Multumesc pentru reteta. De curiozitate, de ce folositi so faina de Paine? Nu am auzit pana acum de combinatia faina concentrat mare de gluten cu ulei. Ce efect produce?
    Multumesc ?

  6. Geanina spune:

    Am făcut această plăcintă, cu umplutură de mere, de nenumărate ori și întotdeauna am avut succes. Este foarte simplu de făcut și foarte bună. Aș dori, însă, să știu dacă aș putea să congelez foile deja făcute sau chiar plăcinta pregătită astfel încât atunci când am nevoie de un desert și nu am timp să îl pregătesc să îl am deja la îndemână doar să îl pun la copt. Mulțumesc mult.

  7. ALINA N. spune:

    Am facut si eu placinta, de mai multe ori chiar, a iesit foarte bine si este foarte apreciata. Aluatul este minunat, este exact ceea ce cautam in materie de aluat, pentru o placinta cu branza/mere/dovleac. Multumesc frumos!

  8. BOGDAN spune:

    1.Iaurtul pentru trebuie sa fie de 1,5 sau 3,5% grasime?
    2. Ce faina ati folosit?(firma/brand)
    3. Ingredientele pentru aluat trebuie amestecate manual sau se poate folosi si mixerul?

    • 1. De oricare, nu are importanță.
      2. Rețeta e publicată în 2010, chiar nu mai știu ce făină am folosit, dar chiar dacă aș mai ști, de atunci și până acum brandul ar fi putut da faliment sau ar fi putut să producă făină de o cu totul altă calitate etc.
      3. Dacă mixerul e destul de puternic, se poate.

  9. irina spune:

    Cu câte grame de drojdie uscata se poate înlocui cea proaspătă?
    Mulțumesc anticipat.

  10. carmela spune:

    Bună, reteta frumos!
    o întrebare: drojdia pe care le pune în aluat este de a face pâine? Ea nu are nevoie să crească?
    Felicitări!

  11. Anda T spune:

    Am facut aseara aceasta placinta, este primul aluat dospit pe care il fac! Indicatiile de pe site au fost, ca intotdeauna, suficient de clare, si nu mi s-au parut deloc dificil de urmat. E adevarat ca aluatul rezultat nu s-a desprins asa de bine in foi ca cel din poza (adica a iesit cu mai putine foi si mai putin crocant) dar placinta este foarte gustoasa.
    Am adaptat-o pentru umplutura sarata, si merge foarte bine. Data viitoare sigur imi va iesi exact cum trebuie, pentru ca mi s-au cerut deja bis-uri :)

  12. daniel spune:

    este foarte buna am facuto de 2 ori si a iesit foarte foarte buna si va doresc pofta buna la toti

  13. Dudici Iosif spune:

    buna buna de tot…a incercat si mama,si i-a reusit :D,arata ca in fotografie Iti lasa gura apa :)

  14. aura spune:

    am incercato si a iesit

  15. simona spania spune:

    multumim ptr reteta !!! este prima reteta explicata atat de bine si facuta cu iaurt ce-ea ce cautam !! multumesc

  16. paula spune:

    incerc sa vad daca imi iasa sper k o sa iasa buna

  17. mikaelacorina spune:

    Draga Laura,ar trebui sa mearga si la strudel aluatul acesta,ma gandesc.Tu ce parere ai?

  18. Eugenjanel spune:

    cu ce se unge tava?
    va rog frumoooooos

  19. Monit01 spune:

    Este delicioasa aceasta placinta! Am combinat branza dulce cu urda in
    cantitati egale. Singura problema am avut-o cu foile, pe care destul de
    greu am reusit sa le intind uniform la dimensiunea tavii (30×35). A
    trebuit sa am grija sa nu le rup. Nu stiu daca am procedat corect cu
    aluatul, dupa cele 10 min. de odihna… Dupa ce am taiat ruloul in doua,
    fiecare bucata de aluat am mai framantat-o putin ca sa impregnez pasta
    de faina si ulei in aluat, altfel mi s-ar fi lipit sucitorul de aluat la
    intindere. Oare asa trebuia procedat? Dar, chiar si asa (cu foile de
    aluat mai peticite pe margini), mi-a iesit tare gustoasa. :) Placinta a
    crescut frumos, iar aluatul este foarte fraged. Multumesc frumos, Laura!
    Blogul tau este minunat, am in vedere sa incerc si alte retete de-ale tale :)

    Toate cele bune!
    Monica

  20. Monit01 spune:

    Este delicioasa aceasta placinta! Am combinat branza dulce cu urda in cantitati egale. Singura problema am avut-o cu foile, pe care destul de greu am reusit sa le intind uniform la dimensiunea tavii (30×35). A trebuit sa am grija sa nu le rup. Nu stiu daca am procedat corect cu aluatul, dupa cele 10 min. de odihna… Dupa ce am taiat ruloul in doua, fiecare bucata de aluat am mai framantat-o putin ca sa impregnez pasta de faina si ulei in aluat, altfel mi s-ar fi lipit sucitorul de aluat la intindere. Oare asa trebuia procedat? Dar, chiar si asa (cu foile de aluat mai peticite pe margini), mi-a iesit tare gustoasa. :) Placinta a crescut frumos, iar aluatul este foarte fraged. Multumesc frumos, Laura! Blogul tau este minunat, am in vedere sa incerc si alte retete de-ale tale :)

    • lauralaurentiu spune:

      Nu trebuia sa mai framanti aluatul:), pasta aia cu faina si ulei avea rolul de a separa aluatul in foite, daca nu l-ai fi framantat, ar fi iesit ca un fel de foietaj, trebuia doar sa intinzi fiecare rulou cu hotarare cu sucitorul :) Dar nu ma indoiesc ca a iesit gustoasa si asa, sa-ti fie de bine!

      2012/5/17 Disqus

  21. Maria spune:

    Daca n-ai avea insiruirea aia de cuvinte fara sens de la inceput, cred ca reteta ar parea mult mai simpla si usor de preparat. Formatarea textului in bold sau strong nu mai are de mult nici o relevanta pentru seo.

  22. Anonymous spune:

    Am facut reteta. A iesit superrrr!!
    A trebuit s-o repet la cateva zile.
    Multumesc frumos!
    Monica – Deva

  23. Anonymous spune:

    azi am incercat aceasta reteta si a iesit delicioasa,faina am falosit …adusa….. de la tara si a fost ok.mai mult a durat pana sa ma hatarasc ce reteta sa aleg.
    si inca un sfat ca aceasta reteta sa iasa mai dealiciasa…bucatarul inainte de treaba e musai sa bea un pahar de votca sau de vin.eu asa am procedat.mai ales ca azi se lasa si sec.

  24. Anonymous spune:

    Draga Laura esti o bucatareasa de traditie,si ma bucur ca pe blogul tau aflu retete din Banatul Romanesc si Sirbesc,cu influente Nemtesti,eu sint din Vrset si toate retetele acestea le stiu si le fac foarte des,dar tu le-ai scos la lumina zilei si le faci pe tinerele bucatarese sa invete ceva nou!Hvala ti ,jer si otrgla od zavorava,stare proverene retepte koji su bili deo mog odrastanja i bude mi uspomene na moju baku! Viorica New Zealand

  25. Anonymous spune:

    Arata de milioane!!! o fac si eu curand. I ♥ YOUR BLOG!

  26. lauralaurentiu spune:

    Radu Cristina, ma bucur mult ca ai incercat reteta :). Sigur ca iese si cu faina 000 integral, doar ca va fi mai evident efectul de foietaj daca folosesti doua timpuri diferite. Sunt foarte fericita ca afopst un succes si le-a placut alor tai. Iti multumesc ca ai incredere in retetele mele si le incerci (ai incercat si reteta de paine de casa cu cartofi). Te mai astept cu mult drag.

    P.S. "hainuta" cea noua a blogului precede o mare schimbare ce va veni in curand ;). A fost necesar sa aleg un sablon cu trei coloane, retetele s-au inmultit foarte mult si indexul nu mai era accesibil vizitatorilor. :)

  27. lauralaurentiu spune:

    Andreea T, multumesc mult pentru vizita, draga mea. :) Daca o faci, sunt curioasa ce parere vei avea.

  28. lauralaurentiu spune:

    Doru, multumesc si eu pentru vizita si aduceri aminte :). Daca faci reteta, sa imi spui si mie cum ti-a reusit si ce parere ti-a facut. Mie imi place, e o placinta robusta si gustoasa.

  29. Radu Cristina spune:

    Multumesc pentru reteta deosebita..azi am fost la mama la tara si am facut placinta dar am folosit doar faina 000 ca nu am avut altfel..nu am pus stafide ca nu ii place chistocului..

    Datorita dvs am reusit sa il conving pe tata sa manance branza de vaci,ca a fugit toata viata de ea..acum nu se mai satura mancand placinta..va multumesc din suflet..

    p.s:tot azi am facut si paine cu cartofi reteta nemteasca..multumesc..am printat retetele de pe blogul dvs si am fugit cu ele la mama sa le fac..

    p.s:imi place cum arata noua "hainuta" a blogului;)

  30. Andreea T spune:

    Tare-i frumoasa!
    Noh, cred ca fac placinta cu branza mult mai curand decat planuiam :)
    Maine de exemplu? :)

  31. Doru spune:

    Ai facut o placinta ca pe vremuri :). Cand eram copil cumparam ceva cam de genul asta in drum spre scoala, erau cu mere sau branza dulce, amanoua la fel de bune. Nu erau cu model deasupra, erau numai date cu zahar. Multumesc mult pentru reteta asta!

  32. lauralaurentiu spune:

    Novelinadeltorto, tu care faina o folosesti la paine? Incearca sa iei intre degete putina faina, frecand usor, cea care are granulatia mai mare (emai aspra) e pentru paine. Succes la preparat placinte!

  33. lauralaurentiu spune:

    Fuat Gencal, thank you for your visit and appreciation!

  34. Novelinadelorto spune:

    Vai ce placinta extraordinara…:DComplimente pare facuta de mama mea.Problema mea este cu fainele de la voi ca in italia nu sunt asa este "00" si "0" care trebe sa o folosesc exact?Miar face mare placere sa fac placinta asta ca este nemai pomenita.T e ambratisez si ati urez 1 sfardit de saptamana perfect….:D

  35. Site Brasov spune:

    Doriti ca blogul dumneavoastra sa arate altfel? Doriti sa nu mai pierdeti datele de pe blog fara a le mai putea recupera, vreti sa treceti la un domeniu la comanda si sa aveti mai multi cititori sau vreti sa faceti bani din reclama?
    Echipa Site Brasov va poate oferi toate acestea cu preturi incepand de la 99 RON.

    E-mail: site_brasov@yahoo.com

  36. Fuat Gencal spune:

    Hayırlı günler, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Müsadenizle bir iki dilim alıp gidiyorum.

    Saygılar.

PUBLICITATE
PUBLICITATE