Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Placinta taraneasca cu branza

Placinta taraneasca cu branza

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Cand am facut placinta cu varza, spuneam ca am facut o portie dubla de aluat. M-am gandit sa va dezvalui ce anume am facut cu cea de-a doua portie:

placinta taraneasca cu branza 7

Ingrediente:

Aluatul este identic cu cel de la placinta taraneasca cu varza

Umplutura:

400 de grame de telemea
gris cu lapte (neindulcit) din 250 ml. de lapte si atata gris cat sa se ingroase la consistenta unei mamaligi potrivite
2 oua
1 legatura de marar

1 ou pentru deasupra

Preparare:

Se pune laptele la fiert, cand fierbe se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu, pana are consistenta unei mamaligi. Se trage deoparte si se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se amesteca omogen grisul cu lapte abia caldut, branza, ouale si mararul tocat:

placinta taraneasca cu branza 1

Se intinde foaia de aluat exact ca la placinta cu varza, se decupeaza marginile cu un cutit bine ascutit si se aseaza umplutura la mijloc, modeland-o sub forma unui cerc cu raza de aproximativ 25-30 de cm.

placinta taraneasca cu branza 2

Se acopera umplutura, tragand marginile aluatului catre centru:

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

placinta taraneasca cu branza 3

Placinta se rastoarna cu grija pe tava acoperita cu hartie de copt:

placinta taraneasca cu branza 4

Se unge suprafata placintei cu oul batut. Dupa ce am uns placinta, eu am mai modelat niste decoruri de sezon din marginile decupate, frunze de vita si un strugure, pe care le-am asezat deasupra si le-am pensulat cu ou:

placinta taraneasca cu branza 5

Am dat placinta la copt, in cuptorul preincins la 190 de grade Celsius, pana s-a rumenit frumos (in jur de 25-30 de minute):

placinta taraneasca cu branza 6

Si am degustat-o cum pofta si incantare:

placinta taraneasca cu branza 9

Sectiune:

Ultima rețetă publicată

placinta taraneasca cu branza 8

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 comentarii la Placinta taraneasca cu branza

  1. emma spune:

    salut ! suna tare bine si usoara reteta asta avand in vedere ca nu sunt „manute fermecate”… vreau sa incerc si eu, pot sa folosesc foaia de placinta din comert?…cum am spus nu sunt manute fermecate si nici nu am prea mult timp,bebe de 4 luni si frate de 4 ani ), multumesc !

  2. Antonella spune:

    D.na Laurentiu! Imi faceti o deosebita placere, ori de cate ori va citesc! Si numai, deoarece sunt nascuta in Timisoara si crescuta la Mures, rettele dvs. sunt cele ale familiei mele. de ani de zile sunt departe de „casa” si foarte rar am tangenta cu bucataria BUNA ardeleneasca-banateana….de aceea, cu mare drag va citesc si va copiez( cu permisiune! ;))
     Fiecare reteta este o amintire placuta…!
    Va multumesc inca o data!
    O zi buna va doresc!

    • Anonim spune:

      Antonella, ma bucur mult sa te stiu printre cititorii mei. :) Copiaza-ma cu spor, sunt sigura ca familia ta va fi recunoscatoare :).

      2011/8/31 Disqus

  3. Carmen spune:

    super buna , am facut-o astazi !!

  4. lauralaurentiu spune:

    E si foarte buna placinta, Andleea. :)

  5. Andleea spune:

    Doamne cum arata… ador placintele facute in casa…

  6. Laura spune:

    Faza cu decupatul nu am respectat-o, in rest cuptorul a fost si de sus si de jos, preincins, etc. Nu a fost shortening, a fost lard. Shortening nu folosesc deloc. Mai incerc si decupez si marginile data viitoare. Slanina, ne-slanina, s-a mancat toata. Foarte buna! Multumesc pt raspuns. AI un blog minunat, ti-am mai incercat si alte retete.

  7. laura laurentiu spune:

    Laura, ai decupat marginile aluatului, inainte de a impacheta placinta? Cuptorul a fost setat sa coaca si de sus, si de jos? (cuptoarele astea noi stiu ca au tot felul de setari pe care daca nu le stii, poti sa ratezi) Ar fi putut fi branza prea umeda… nu stiu ce sa zic. Cred ca ai folosit "shortening", e un fel de margarina, nu-i asa?

  8. Laura spune:

    Am facut-o azi, dar undeva am gresit. Aluatul dedesubt a facut "slanina" in loc sa se coaca frumos ca la tine. Ce crezi ca s-a intamplat? Untura mea e de cumparat, aici se gaseste in bloc, nu stiu ce mai pun ei in ea, dar oricum nu e ca si cea de acasa. Ai vreo sugestie, pt ca partea de sus unde s-a copt frumos e o nebunie.

  9. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo laura ,

    nu pot decit sä subscriu la Gina. Superlativ. Compliment mare.
    Recunosc cä de mai bine de 20 de Ani nu nam mai mincat asa Bunätate da Gustul parcä il simtz astäzi incä..

    Multe Salutäri jacob

  10. Gina spune:

    Placinta asta arata morrrrtal! Probabil si cea cu varza e buna, dar nu am mancat niciodata si nici nu ma pot gandi la varza ca umplutura de placinta. In schimb asta e de vis! Ce frumos se vad foitele de aluat in sectiune! Splendid! Grisul din compozitie a legat-o dar a si facut sa fie mai putin sarata, nu-i asa? Oricum, mi-ai facut o pofta nebuna! Stii ca am mai vorbit noi o data de Starbucks si de cat costa felia de ceva la ei, tu daca ti-ai deschide un punct de lcuur langa ei, i-ai falimenta!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE