Placinta taraneasca cu branza
Cand am facut placinta cu varza, spuneam ca am facut o portie dubla de aluat. M-am gandit sa va dezvalui ce anume am facut cu cea de-a doua portie. Si cum altfel sa fi facut asta, daca nu intr-o reteta noua? De data asta este vorba despre o fabuloasa placinta taraneasca cu branza, aspectuoasa, gustoasa si placut parfumata.
Ingrediente placinta taraneasca cu branza
aluat:
- o porție de aluat identic cu cel de la placinta taraneasca cu varza
umplutura:
- 400 de grame de telemea
- 250 ml. de lapte
- 75 gr. gris de grau
- 2 oua
- 1 legatura de marar
- 1 ou pentru deasupra
Preparare placinta taraneasca cu branza
Se pune laptele la fiert. Cand fierbe, se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu, pana are consistenta unei mamaligi. Se trage deoparte si se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se amesteca omogen grisul cu lapte abia caldut, branza, ouale si mararul tocat.
Se intinde foaia de aluat exact ca la placinta cu varza, se decupeaza marginile cu un cutit bine ascutit si se aseaza umplutura la mijloc, modeland-o sub forma unui cerc cu raza de aproximativ 25-30 de cm.
Se acopera umplutura, tragand marginile aluatului catre centru:
Placinta se rastoarna cu grija pe tava acoperita cu hartie de copt:
Se unge suprafata placintei cu oul batut. Dupa ce am uns placinta, eu am mai modelat niste decoruri de sezon din marginile decupate, frunze de vita si un strugure, pe care le-am asezat deasupra si le-am pensulat cu ou:
Am dat placinta la copt, in cuptorul preincins la 190 de grade Celsius, pana s-a rumenit frumos (in jur de 25-30 de minute):
Si am degustat-o cum pofta si incantare:
Sectiune:
Pofta mare!
Lasă un răspuns