Cautare in site
x inchide
placinta cu rubarba reteta placinta cu rubarba si capsuni reteta tarta cu rubarba reteta

Placinta cu rubarba si capsuni

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 09.06.2012
Rating
4.9
(42)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(42)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

48 comentarii la Placinta cu rubarba si capsuni

  1. Ana spune:

    Buna ziua, a iesit un asa esec, ca nu puteam sa imi dau seama ce sa nu iasa daca amesteci faina cu unt si putina apa, m-am chinuit sa întind aluatul lipicios si sfarmicios…a fost asa enervant, ca nu stiu ce nu am facut bine. Am amestecat cu furculița putin, am pus apa(rece)cum scrie..poate ma puteti ajuta cu vreun sfat..

    • Greu de înțeles mesajul dumneavoastră, pentru că, dacă aluatul e lipicios, e prea multă apă și se remediază adăugând treptat câte puțină făină și invers, dacă e sfărâmicios e prea uscat și se remediază adăugând câte puțină apă. Sfărâmicios și lipicios în același timp nu am mai auzit.

  2. Maria spune:

    Este dementiala! O fac in fiecare an cu rubarba proaspata, pentru ca acum se gaseste in toate supermarketurile. Multumesc Laura draga pentru aceasta reteta si pentru multe altele ❤️

  3. Bodnar Adriana spune:

    Eu nu am rubarba; dar maine musai o fac?, cred ca voi pune 1 kg de capsuni; ma gandesc ca nu gresesc

  4. Sanda spune:

    Buna! Nu imi dau seama din reteta ce se intampla cu cele 300g de zahar in cazul in care folosim rubarba proaspata

  5. Maggie Z spune:

    Delicioasa! Gust incredibil de bun, si o aroma/miros demential. Cu siguranta repetam reteta. Am facut-o cu rubarba proaspata :)

  6. Liliuta spune:

    In timp ce scriam acest comentariu ma uitam la pozele de mai sus cu cine a mai facut aceasta reteta si m-am mirat foarte tare cand am vazut ce mult seamana masa din poza din dreapta cu masa mea de pe balcon…asta pentru ca e mea ! Am uitat complet de asta.
    Am refacut aceasta placinta, cautand dupa idei de prajituri fara oua. Astfel am inlocuit la sfarsit albusul de ou cu un sfert de banana bine pisata si apoi am presarat zahar brun. Din lipsa de lamaie am pus suc de lima, iar prin congelator am gasit niste coaja de portocala. A iesit foarte parfumata fara sa se piarda din gustul rubarbei sau al capsunilor, desi a persistat rubarba.
    Rubarba am avut proaspata, asa ca am pus 300g de zahar. Personal mi s-a parut usor prea dulce, desi e o chestie de gustul fiecaruia. Am sa o mai refac inca o data pentru a ca disparut imediat :D, si atunci am sa pun doar 250g zahar.

  7. dan spune:

    Vand radacina de 1 an rasad rubarba (revent , rabarbăr, rabarbară ), pret 5 lei/buc+cost transport prin curierat pentru tara, livrare in Oradea personal sau direct din comuna Tamaseu.Pentru cantitati mai mari se poate negocia pretul. Tulpinile sale sunt folosite la prepararea dulciurilor precum plăcinta cu revent, compotul de revent si dulceata de revent. Telefon 0754.647.689

  8. Ele spune:

    Ce dimensiune are tava?
    daca am un vas de yena dreptunghiular functioneaza?

    • Laura Laurentiu spune:

      Tava mea are diametrul de 22 cm. rezultan o suprafata de 380 cm patrati. Calculati daca tava dv. are o suprafata apropiata, daca nu mariti/micsorati cantitatile.

  9. Beni Prichici spune:

    sa inteleg ca daca nu fac gem din rubarba se poate amesteca bucatile de rubarba su capsunile si asa se toarna peste aluatul din tava si sub forma sata le pot da la cuptor fara sa am surprize neplacute?

    • Laura Laurentiu spune:

      Adaugati si faina sau amidon si… da, totul va fi conform asteptarilor.

      • Beni Prichici spune:

        multumesc de sfat dar deja am facut cu rubarba transformata in gem. Am tot incercat sa incarc fotografii si imi da eroarea asta – Error #-600: File size error.

      • Laura Laurentiu spune:

        Cred ca e prea mare poza, incercati sa o micsorati.

  10. mirabela spune:

    eu am foarte multa rubarba in gradina si chiar ma gandeam ce sa mai fac cu ea pentru ca trebui taiata ca sa poata creste alte frunze asa ca maine ii vine randul aceste placinte :). eu anul trecut am descoperit aceasta planta de care nu auzisem si nu vazusem , mutanduma in casa noua si facand curatenie prin gradina am vazut si aceasta planta pe care vroiam sa o smulg crezand ca este brusture :))) ma oprit faptul ca era totusi asezata in loc bun in gradina si curatata frumos. din rubarba de anul trebut am facut compot cu sirop de capsuni si gem bine pe langa prajiturele :D

  11. Eu am gatit pentru prima oara un fel de placinta cu rubarba si mere ieri .. am vazut pe Paprika la TV, si apoi am gasit reteta pe net (pe site-ul televiziunii goodFood din UK, care facea emisiunea cu deserturile unde am zarit-o): http://m.goodfoodchannel.co.uk/recipe/644964/rhubarb-and-apple-crumble/

    Topingul crocant e demential in combinatie cu umplutura dulce-acrisoara.

    P.S. Initial chiar ma intrebam ‘ce face lumea cu „boatele” alea rosii’ :D, nici nu stiam cum se numesc. Ma bucur ca le-ai descoperit si tu.

  12. Corina spune:

    Laura, cat zahar trebuie sa pun peste rubarba proaspata? daca am 300 g rubarba, pun  300 g zahar? Multumesc anticipat 

  13. Adriana spune:

    Am facut placinta si a iesit foarte bine. O combinatie minunata de arome…

  14. Amelinda Kendellyn spune:

    A, iesit aceasta placinta un vis cu o aroma superba de fina ,este intradevar  wonderful ,multumesc , multumesc de reteta

    • lauralaurentiu spune:

       Ma bucur mult, Amelinda, si eu iti multumesc pentru retetele trimise, nu am reusit sa o fac prin email, nu stiu de ce primesc doar rapoarte de esuare a trimiterii cand incerc sa iti scriu. In fine, sa iti fie de bine si sa mai incerci si alte retete :).

  15. Simina_holovatchi spune:

    Se pot face si salate?Cu sunca de Parma , ruccola…..?

    • lauralaurentiu spune:

      Simina, sincer, nu m-am gandit niciodata la capsuni ca alternativa pentru salate cu sunca, dar… pana la urma pepenele, merele, piersicile se preteaza foarte bine, de ce nu ar face-o si ele? Multumesc pentru idee.

  16. Gratiela spune:

    Minunata ! Si aspectuoasa si sigur gustoasa ! Am sa caut rubarba ( niciodata nu am folosit-o ) si o voi face ! Imi lasa gura apa ! As sugera o reteta de desert cu capsuni fara aluat cu creme de iaurt,smintina gen panacotta !

  17. Anca spune:

    Un chec sau o prajitura usor de facut cu capsuni, ceva usor si pufos, de vara :) 
    Placinta arata super, mi-ar fi placut sa vad si o poza cu sectiunea … am sa o incerc si eu :)

  18. Adinagrig spune:

    am vazut rubarba acum pe seara in real, cand am fost la cumparaturi…am vrut sa iau numai ca eu maine plec din localitate si ma intorc peste 2 sapt, asa ca am zis ca nu are rost ca nu rezista atata in frigider…acum imi pare rau ca nu am luat ca faceam gem, nu mi-a mai trecut prin cap, de fapt m-am gandit dar am zis ca dureaza si nu am timp maine inainte sa plec.poate cand ma intorc mai gasesc si capsuni desi nu cred.
    aaa, si era rubarba romaneasca la 6.49 parca kg

  19. Amelinda Kendellyn spune:

    Foarte,eleganta si aspectoasa placinta cu rhubarb . In  combinatia cu capsuni , nu am mancat niciodata, dar iti pot da citeva retete cu rhubarb cum le pregatim noi in Australia .Iti doresc multa ,multa sanatate si succes in continuare.

    • lauralaurentiu spune:

       Amelinda, multumesc pentru aprecieri si da, as fi incantata sa primesc niste retete cu rubarba, care chiar este cu totul noua petnru mine.

    • lauralaurentiu spune:

       Amelinda, iti multumesc mult pentru retete, le-am primit pe mail dar nu stiu de ce nu reusuesc sa iti raspund la adresa pe care ai completat-o tu, primesc inapoi permanent rapoarte de trimitere esuata. Retetele sunt interesante, esti foarte draguta! :)

  20. Alina spune:

    laura, putea-i pregati si fara capsuni, numai cu rubarba o deliciosa prajitura, (inainte de-a avea capsunii) . eu am mancat tarta si chec numai cu rubarba si este extraordinara. 
    si daca te incanta retetele asa mult, iti pot trimite si eu cateva ?  sunt f bune, si nu le-am vazut pe nici un blog. am cateva la suflet , le fac des , dar nu le-am vazut nicaieri desi bantuiesc de vreo 3-4 ani zilnic blogurile culinare. 
    al tau imi place f mult si pt ca-mi place persoana ta . personalitatea ta si tot ce esti tu transpare printre randuri si din tot ce faci. se vede ca pui suflet si esti deosebita. felicitari !

    • lauralaurentiu spune:

      Alina, multumesc frumos. Inainte de placinta asta, am facut cateva chestii doar cu rubarba, foarte bune. De fapt, gemul ala pe care l-am pregatit a fost un topping perfect pentru inghetata, wafe si altele. :)
      As fi incantata daca mi-ai trimite retetele, multumesc mult.

    • Angelicabunghez spune:

      gramatica……..!!!!!

  21. Anca spune:

    Poate un Tiramisu de capsuni sau ceva racoritor cum ar fi capsuni+bezea+frisca aranjate frumos intr-un pahar ;)

  22. Alina spune:

    Arata………fara cuvinte.Tocmai am primit cateva tulpini de rabarbura,capsuni gasim in zona si dimineata va fii la……cuptooorrr……..Multumesc din suflet pentru retete.

  23. Adinagrig spune:

    eu caut o reteta de dulceata de capsuni ,dar fara zahar eventual cu suc de mere …

    rubarba am macat si eu acum multi ani la o matusa , tot asa intr-o  placinta, era proapata, tin minte ca mi-a placut mult de tot, un gust acrisor demential…o sa ma mai uit si eu dupa ea…

    • lauralaurentiu spune:

      Interesanta sugestie, mi-ai dat „tema de casa” :).

      Da, gustul e acrisor si foarte placut. E nevoie de mult zahar, planta e acra bine, dar aroma e foarte buna.