Brioșe aperitiv cu dovlecei
Brioșe aperitiv cu dovlecei, rețeta simplă de aperitiv sărat, perfectă atât pentru o masă normală dar și la mese de ocazie și picnicuri, simple sau cu diverse umpluturi, o modalitate simplă și gustoasă de a încorpora mai multe legume în meniul zilnic. Cum se prepară brioșe aperitiv cu dovlecei.
Cui nu îi plac brioșele? Micuțe și atât de versatile. Pot fi niște delicatese dulci ca aceste delicioase brioșe cu vanilie și ciocolată sau cu vișine și sărate care merg excelent ca aperitive. Brioșele sunt o modalitate excelentă de a încorpora diverse resturi de ingrediente într-un fel nou și apetisant. De data asta, aveam niște dovlecel pe care l-am gătit într-un gustos țuspais dar am pus deoparte și pentru aceste brioșe de mic dejun.
Dovlecelul ras trebuie stors foarte bine de apă înainte de a fi adăugat în compoziție. Nu se simte în brioșă, de aceea e o modalitate excelentă de a masca legume și a le servi ceva hrănitor și gustos. În plus, mărimea lor mică le face ușor transportabile, fiind o opțiune interesantă pentru pachețelul de gustare de la școală și de la servici.
Ele pot fi servite ca atare sau cu diverse umpluturi cum ar fi o cremă de branză cu verdeață sau pastă de pește.
Ingrediente brioșe aperitiv cu dovlecei
- 5 ouă
- 100 ml ulei
- 160 gr. făină – circa 8 linguri
- 100 gr. cașcaval
- 100 gr. dovlecel ras
- 5 gr. praf de copt
- 1 linguriță sare
- 1 legătură verdeață
Mod de preparare brioșe aperitiv cu dovlecei
- Se aprinde cuptorul și se preîncălzește la 180° C
- Se spală dovlecelul, se usucă ușor și se rade pe o răzătoare cu ochiuri mari.
- Se sărează și se lasă 10 minute să lase apă.
- Se cerne făina.
- Se sparg ouăle într-un bol și se adaugă sare.
- Se mixează bine până cresc în volum.
- Se adaugă în fir subțire uleiul, mixând în continuare.
- Se adaugă făina cernută și praful de copt.
- Se adaugă cașcavalul ras și se mixează în continuare.
- Se scurge bine de tot pulpa de dovlecel de apa în exces. Trebuie să fie cât mai uscată căci altfel va lăsa apă în aluat și îi ca strica textura.
- Se adaugă pulpa de dovlecel, de data asta am omogenizat ingredientele în aluat cu o lingură de lemn.
- Se taie mărunt verdeața și se adaugă în compoziție.
- Am folosit hârtie pentru brioșe, dacă folosiți tava de brioșe, se unge cu ulei sau cu unt interiorul fornelor și cu o lingura se pune din compoziție în fiecare formă. Mi s-a părut mai simplu să împart astfel, inițial am făcut 6 brioșe, apoi am copt restul. Ies 10 – 12 bucăți în funcție de tavă sau de forma folosită.
- Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 °C pentru circa 20-25 de minute. Se verifică dacă sunt gata cu testul scobitorii, se înfige o scobitoare în centrul brioșei, dacă iasă curată, brioșele sunt gata, dacă nu, se mai lasă câteva minute și se verifică din nou.
- Cand sunt gata, se scot și se lasă să se răcească pe un grătar.
Pofta buna!
Lasă un răspuns