Cautare in site
x inchide
papricas de pui cu smantana reteta traditionala papricas de pui cu smantana si galuste reteta detaliata

Papricaș de pui cu smântână

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 19.03.2009
Rating
4.9
(96)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(96)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

78 comentarii la Papricaș de pui cu smântână

  1. Doinița spune:

    Foarte bună reteta si usor de preparat! vă mulțumim!!

  2. Alina spune:

    Bună ziua. Se folosește Smântână acră sau Smântână dulce pentru gătit? Mulțumesc frumos

  3. Muresan Rodica spune:

    Laura, multumesc de retetele care ne aduc aminte de gustul mancarii din copillare. Sunt fantastice cu o savoare deosebita. Felicitari, caut retetele tale saptamanal si gatesc, sunt impresonata si din partea mea ai 10 cu mii de stelute.
    Multumesc.

  4. Andreea spune:

    A ieșit foarte foarte bun

  5. Livia spune:

    Este delicioasă , de mult timp mă gândeam să gătesc aşa ceva ,eu sunt de la Arad ,insă nu mai locuiesc in Romania de mult timp şi imi era dor de acest fel de mâncare .

  6. Mia spune:

    În copilăria mea, nici nu am știut ca exista acest preparat. În zona noastră nu se prea gătește.
    Dar întâmplător soțul a mâncat la o masa papricaș și am dorit sa încerc și eu aceasta rețetă. Acum, pentru a treia oara îl gătesc, îmi iese foarte bun, după indicațiile dumneavoastră. Mulțumim pentru ca, datorita oamenilor ca dumneavoastră, care ne dezvăluiți secretele gătitului și primiți alături ucenici, aducem și noi, pe mesele noastre mâncăruri diversificate și totodată „comestibile” ?.

  7. Constantina spune:

    Excelenta reteta! Am facut-o fara chimen,dar mi-am cumparat special pentru a repeta aceasta reteta delicioasa . Multumesc!

  8. Siana spune:

    Va multumesc pentru aceasta reteta! E a treia oara cand o fac si prima data cand pun chimen. Este optional, dar ii schimba mult gustul. In bine :) . Am pus toate optionalele de altfel. Sanatate, sa faceti cat mai multe bunatati in bucatarie!

  9. Andreea spune:

    Mulțumesc pentru rețetă, e pur și simplu grozavă! Bunica de la țară, Dumnezeu să o odihnească, o făcea când mergeam pe la ea și, plină de nostalgie, am vrut să o fac și eu azi dar a ieșit mai bună chiar decât a bunicii. Mă bucur ca exiști și ne împărtășești rețetele tale, mulțumim !

  10. adriana spune:

    Papricasul a iesit minunat, multumesc pentru reteta. Am o problema insa cu galustele. Am mai incercat si in alte randuri si mereu imi ies tari. Asa trebuie ele sa fie, si asteptarile mele nu sunt realiste, sau gresesc eu undeva?
    Multumesc frumos!

  11. Jamila spune:

    acest papricas de pui cu smantana mi-a reusit superb, a fost si delicios, inca o reteta reusita cu brio, mii de pupicei pentru reteta!

  12. Ina spune:

    Ei, iata, fac pt a zecea oara aceasta reteta si ma simt datoare sa iti multumesc, Laura.Este una preferata de noi, top 5 retete de familie :-).Am mai incercat si alte variante, aceasta este perfecta.
    Nu am putut sa nu nu remarc si comentariile doamnei de mai sus, suparata pe viata, pe kg Laurei si pe grasimea din reteta.Ei, draga doamna, ce spune Laura confirm si eu.Am fost de ambele parti ale baricadei.Si slaba snur si plinuta de-a binelea.Va spun sincer ca singura diferenta a fost marimea hainelor.Starea de spirit a femeii si felul in care se simte in pielea ei e prea putin data de o cifra de pe cantar.Nu vorbim de situatii extreme, bineinteles.Faptul ca dvs, doamna, intrati in sufrageria cuiva si faceti misto de el raportandu-va la limitarile dvs, vorbeste de la sine despre frustrari.
    Te pup, Laura! Multumiri!

  13. Carmen S spune:

    Este o reteta excelenta! Folosesc reteta asta de vreo 2 ani, si a iesit intodeauna foarte delicioasa. Eu adaug cativa fulgi de ardei iute uscat pentru un pic de iuteala si dublez boiaua dulce ca iese mai rosie, mmm, foarte bun… Sotul meu Canadian este inebunit dupa acest papricas cu mamaliga, spune ca este mancarea lui favorita. Merci mult Laura.

    • lauralaurentiu spune:

      :)) si a mea (mancarea favorita), alaturi de tot felul de gulyasuri si tocanite unguresti. Ma bucur tare mult ca e pe placul vostru, sa va fie de bine!

  14. Adina spune:

    Ioi, cât de bun a ieșit! Nu e prima dată când fac papricaș, dar niciodată nu a semănat așa de mult cu cel care îl făcea bunică-mea, care era din zona Caransebeșului. Mersi fain, Laura!

  15. georgeta spune:

    arata super am sa incerc si eu

  16. Mihaela spune:

    Tocmai am terminat de gatit papricasul ! E delicios !

  17. Madalina Rotaru spune:

    Apoi, dna Laura, cu cele 2 linguri de ulei, cu grasimea din puiul de casa si cea a smantanii…………….cred ca ajungem ca d-voastra. Ce-ati zice de-o salata? Sau nu putem posta si pareri care nu sunt laudative?

    • lauralaurentiu spune:

      Domnita Madalina, tocmai v-ati postat propria parere :). Fara urma de bascalie, va doresc sa ajungeti ca mine: o femeie implinita, cu foarte multi admiratori, stapana pe propria viata si minte, fara frustrari legate de nimicnicii fara importanta. Intr-un cuvant, ma simt bine atat fizic (pot sa atasez un print screen cu analizele complete din luna mai a.c., sunt stas!) cat mai ales sufleteste si imi permit sa o fac. :)
      Nu stiu daca femeile care mananca doar salate se simt mai fericite decat mine, in efortul lor fara de sfarsit de a corespunde unor standarde de frumusete impuse de… nu stiu, moda, preconceptii, snobism s.a. Eu una, pentru ca si eu am pacatuit in felul asta, stiu sigur ca nu m-am simtit deloc mai fericita cantarind cincizeci si ceva de kile dar plina de frustrari, pentru ca recunosc ca una dintre cele mai mari placeri ale vietii este pentru mine mancarea.
      Ei bine, dupa mai bine de douazeci de ani de frustrari mi-am spus ca ajunge. Nu regret deloc cele cincizeci si ceva de kile, eu sunt fericita, ma amuz savurand cu familia mea mancaruri gustoase, gatim impreuna, ne simtim bine impreuna.
      Cand veti servi familiei urmatoarea salata, ganditi-va ca ei se simt pedepsiti si ca probabil abia apuca sa fuga la fast food.

      • Rotaru Madalina spune:

        Intr-adevar, bascalia va caracterizeaza. Iar frustrarile se ascund mai degraba in spatele celor care isi explica fericirea. Ma intorc totusi la ,,pacatul,, meu si al familiei mele: salata, fara urma de regret. Stati linistita, nu fuge nimeni la fast food.

      • lauralaurentiu spune:

        Stimata doamna, dumneavoastra stiti cu precizie cine sunt eu, cum arat, cate kile am… eu nu stiu nimic despre dumneavoastra. Nici nu ma intereseaza in mod particular, de fapt. Nu v-am cautat eu si nu eu am incercat sa va jignesc, desi partea cu jignitul nu v-a reusit pentru ca sunt constienta, repet, de fiecare kilogram al meu si mi-l asum fara probleme, dar nu inseamna ca nu v-am sesizat intentia. Daca v-ati fi rezumat la reteta, ati fi spus ceva de genul „nu-mi place reteta, are multe grasimi”, iar eu probabil v-as fi sugerat sa folositi smantana cu 12%, lapte degresat sau chiar nimic. Dar… nu a fost cazul.
        Cine e frustratul, atunci? Cine-si vede de treaba si cine tulbura apele?

        Spuneti ca bascalia ma caracterizeaza pe mine… poate, intr-o anumita masura, numai ca nu eu am fost cea care am patruns intr-un mediu direct asociat cu persoana dumneavoastra ca sa fac aprecieri asupra dietei sau infatisarii dumneavoastra.

        Daca nu va plac retetele pe care le postez, nu va obliga nimeni sa le faceti, eu nu voi interveni in niciun fel in dieta dumneavoastra bazata pe salate si nici nu doresc s-o fac. Daca doriti sa va exprimati criticile la adresa retetelor (si chiar a infatisarii mele, daca va face sa va simtiti mai supla) dati-i inainte, dar tineti cont ca tonul face muzica, v-am raspuns inca prea politicos fata de felul in care m-ati abordat dumneavoastra.

        Inca ceva: eu nu va explic de ce sunt eu fericita, v-am spus doar ca multumirea vine pentru mine din alte lucruri.

        Dar, separat de asta, e chiar asa de greu de acceptat ca cineva poate avea succes chiar daca trage la cantar 85 de kile sau ce?

        2012/9/29 Disqus

      • Maximilian007 spune:

        Ca sa stiti cu cine aveti de-a face v-o prezentam pe miss midlife crisis from Moldavialand (stanga).
        Sa inteleg ca salatzurile vi s-au dus in solduri, sau aveti buzunarele pline de marunti?

      • peter sragher spune:

        Prietena, nu te obliga nimeni sa mananci, sa gatesti, sa citesti blogul cuiva

  18. Florina_suteu spune:

    super buna reteta! am facut papricasul si am si mancat………am fost si laudata!!!!!!! MULTUMIM!

  19. Clody2308 spune:

    Vreau sa iti spun,Laura,ca acuma am terminat bunatatea asta de mancare si a iesit DEMENTIAL!!!1Am mai facut eu papricas de pui,dar dupa o alta reteta si niciodata nu mi-a iesit atat de grozava!!!!!Iti multumesc inca o data!!!

    • lauralaurentiu spune:

      :)) Ma bucur din suflet ca ti-a placut. Parpicasu-i la locul lui, intotdeauna, ne place si noua la nebunie. :)

  20. Yonellablondutza spune:

    multumim pt reteta,deja o  tot repet la cateva zile,ne place foartemult

  21. Daria spune:

    Draga Laura,
     Eram in cautarea unei retete autentice de paprikas – te felicit! Dupa toate investigatiile mele, reteta ta se conformeaza celei traditionale unguresti. (in afara poate de mamaliga, dar sugestia mi-a picat tare bine!!).

    • lauralaurentiu spune:

      Da, mamaliga e de la mine, eu ma declar mamaligara for ever and ever :))! Si cu galuste e la fel de bun. Ma bucur ca ti-a placut :).

  22. Elisabeta Panait spune:

    Astazi vine Mihai acasa!A spus ca vrea sa-i fac papricas de pui.Il voi face dupa reteta dvs.Abia astept sa vad cum va iesi!Cu siguranta foooaaarte bun!
     

    • lauralaurentiu spune:

      Mi-a spus si mie ca e vrajit de reteta asta :)). Era mancarea mea preferata cand eram copil si in continuare imi place tare mult.

  23. Simona spune:

    Buna ziua! Saptamana trecuta am descoperit blogul dvs, si nu ma mai satur sa-mi clatesc ochii. In week-end am facut si eu acesta mancarica, pe care mamaia, D-zeu sa o ierte, o facea sambata dupa ce taia vreo oratanie, si pica numa’ bine dupa o zi de post. In Moldova ii zice simplu tocanita de ceapa. Ce mi-a placut la reteta dvs., a fost paprika, pe care am pus-o generos, atat dulce cat si iute, si smantana( cea mai grasa si frumoasa pe care am gasit-o, :) ). Sotul meu ardelean a apreciat mult savuroasa masa. Sa fiti sanatoasa, iubita, si sa postati cat mai multe retete! :)

  24. Emilia Nica spune:

    retete de lingi degetele

  25. Soniapeica spune:

    Am facut pt a doua oara papricasul de pui cu smantana si mamaliguta .E excelent! Am adaugat doar niste usturoi pt ca  ne place mult gustul de usturoi cu smantana si mamaliga!  Multumesc pentru retete, imi sunt de un mare ajutor! De asemeni aici a fost singurul loc unde am gasit reteta de clatite ca la Ana Lugojana si au iesit un vis! As putea continua asa cu multe alte retete pe care le-am gasit aici si niciunde altundeva ! Va multumesc! Cu drag de langa Atena, Sonia .

    • Anonim spune:

      Sonia, iti multumesc si eu pentru interes si pentru increderea de a-mi fi probat retetele. Ma bucur ca au fost pe placul tau si al familiei, sa va fie de bine! Eu te mai astept cu drag.

      2012/2/4 Disqus

  26. Anonim spune:

    que buenaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  27. emilia spune:

    M-am cam grabit

  28. emilia spune:

    Am descoperit acest blog din greseala acum doua zile cu toate ca zvisitez blogurile laurei sava si laurei adamache de mult timp , sunt super recunoscatoare ca am descoperit acest blog ai niste retete minunate  se vede ca pui mult suflet cat le faci si sper sa incanti si deacum inainte cu multe multe retete la fel de minunate,multa bafta in tot ceea ce faci.

  29. andra spune:

    arata foarte bine :) am sa incerc si eu sa fac…desi am inceput doar de vreo cateva luni sa gatesc…am 20 de ani :D sper sa imi iasa  

    • Anonim spune:

      @andra, pe la aceeasi varsta cred cal-am gatit si eu prima oara ;). O s aiti
      iasa sigur, iti tin pumnii!

  30. Anonim spune:

    super faine retete……chiar nu stiam ca pe langa ca esti o cantareata foarte buna mai esi si o bucatareasa desavarsita….te apreciez mult,bafta in continuare in tot ce faci.te pwp dulce

  31. Alina spune:

    Tocmai am terminat de facut si mancat :) Papricasul. In loc de pui am pus carne de curcan si cum nu am avut boia am pus chilli rosu. Mi-a iesit o bunatate. Draga Laura iti multumesc din suflet pentru retelele tale minunate. Saptamana trecuta am facut clatitele banatele si prietenul meu nu mai inceta cu complimentele :). Iti doresc multa sanatate, multa inspiratie si la cat mai multe retete gustoase si ochioase. Cu mare drag din Freiburg, Alina.

    • Anonim spune:

      Sa va fie de bine! Ma bucur ca ai avut succes cu retetele mele si mai astept cu mare drag, Alina din Freiburg :)

  32. Ionela spune:

    Azi l-am incercat si eu, a iesit minunat! L-am servit cu piure de cartofi. Multumesc mult, asa iti sunt recunoscatoare dupa ce incerc o reteta de-a ta ca-mi vine sa te imbratisez daca te-as intalni vreodata, dar nu cred ca voi avea fericirea asta!

    • Anonim spune:

      Ionela draga, never say never, cum zice… banatanu’ :P ! Ma bucur mult ca
      ai incercat reteta si ca ti-a placut, sa iti fie de bine si cine stie, nu
      aduce anul ce aduce ceasul, poate ne vom intalni vreodata!

      2011/1/25 Disqus

  33. Anonymous spune:

    Buna seara Laura,
    Nu sunt o bucatareasa desavarsita si am descoperit blogul tai in seara asta. Felicitari, toata admiratia pentru gospodine ca tine. O sa incerc retetele tale, deja am salvat la favorite. Un titlu perfect pentru blogul tau care mi-a atras atentia, eu nu locuiesc in Romania si tare mult imi lipsesc retetele mamei.
    Multumesc infinit pentru ceea ce daruiesti…
    valentina

  34. Anonymous spune:

    Buna ziua, am revenit ca sa va spun ca am avut succes deplin: am facut papricasul de pui cu smantana, cu garnitura de mamaliga, iar domnul meu l-a mancat in mare viteza, cu pofta, si l-a laudat! Multumesc mult inca o data pentru reteta. Poze n-am mai apucat sa fac…. Oana :o))

  35. Anonymous spune:

    Laura, felicitari pentru blogul plin de caldura! Te-am mai urmarit pe culinar.ro, dar de abia azi am aflat ca ai propriul tau blog, care m-a fermecat…. Prietenul meu ii banatean si-i mandru nevoie mare de asta, da ii venit la Bucuresti, cu serviciul. Io-s din Bucuresti, da mi-e tare drag de el, asa ca tot incerc sa gasesc retete banatene. Acum intelegi de ce m-ai fermecat? Vreau sa incerc reteta de papricas si cea de savarine, poate 1/2 cantitate, ca suntem cam grasani amandoi :o)) E plecat in delegatie si sa-l astept cu ele gata. Sper sa iasa si…sper sa-i fac o surpriza! Felicitari inca o data pentru blogul tau!!! Acum ca l-am gasit, o sa intru cat de des pot. Mult spor la bucatarit si la cantat! Oana

  36. lauralaurentiu spune:

    Multumesc, Elena, ma bucur ca te simti bine in Cuina mea virtuala si te mai astept cu drag!

  37. elena spune:

    dintre toate bogurile acesta este cel mai reusit pentru ca aici am regasit retete din copilarie si pe care le indragesc; am incercat mai multe retete de la tine cu mare succes
    toate cele bune

  38. Miha spune:

    Mi se pare revoltator… http://www.kulinaria.md/viewtopic.php?f=41&t=1910 Si mai sunt inca vreo 2 retete d-ale tale. :(

  39. laura laurentiu spune:

    Alina, sa va fie de bine, ma bucur mult ca v-a placut! E o mancarica simpla dar absolut delicioasa, uite si acuma salivez, gandindu-ma la ea! Cred ca de aia-s bucatareasa buna, ca in primul rand sunt o mare gurmanda! :P

  40. laura laurentiu spune:

    Piperlina – cam cu intarziere, te rog sa ma ierti – sa va fie de bine! Eu stiu cat e de bun :P !

  41. alina spune:

    Lauta saru'mana pentru masa….este extrordinara reteta as fi vrut sa am posibilitatea sa iti pun poze la oala aburinda cu papricas…Multumesc pentru reteta!!! Esti o bucatareasa desavarsita.

  42. Piperlina spune:

    Buna Laura!
    Felicitari pt blog..ai niste retete minunate…am testat cateva..cu succes…azi am facut acest papricas minunat…am avut un cocos de la bunica de la tara…si a iesit o minunatie…sa ne fie de bine..:D:D:D..numai bine !!:*:**:

  43. laura laurentiu spune:

    Simina, iti multumesc mult de vizita! Te mai astept cu drag!

  44. Anonymous spune:

    buna laura vreau sa-ti zic ca numai citind retetele tale imi lasa gura apa.eu sunt simina fata lui lucia din ohaba forgaci poate stiti despre cine e vorba va pup si sunt mandra de retetele tale

  45. laura laurentiu spune:

    =)) Amalia – stii ce „musculos” a fost gagiul? L-am cam fiert destul, dar e clar mai bun la gust, cel putin intr-o mancare fiarta!

  46. laura laurentiu spune:

    Anonimule – nu as zice ca puiul de casa e un „must”, cum ai zis tu. Dar cu certitudine ii da mancarii un gust mai bun. Daca la fript e de preferat puiul de cumparat, care nu e asa de „antrenat” si „musculos” ca cel de casa, in aceasta mancare in care carnea se poate fierbe atat cat e nevoie desigur ca puiul de casa isi poate dezvolta in voie savoarea. Se poate alatura unui orez, de ce nu?

  47. Amalia spune:

    Te invidieeeez pentru puiul de casa !

  48. Anonymous spune:

    Merge si cu pui de cumparat, nu, puiul de casa nu e un must la reteta asta? Desi nu cred ca are acelasi gust. Arata bine. Mie mi-ar place cu orez, crezi ca merge?