Cautare in site
x inchide
piure de cartofi reteta cartofi piure cum se fac pireu de cartofi

Piure de cartofi rețetă simplă, cu toate secretele

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 25.01.2019
Rating
4.9
(84)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(84)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 comentarii la Piure de cartofi rețetă simplă, cu toate secretele

  1. gigi spune:

    La noi in casa mama punea ulei incins in loc de unt (plus lapte fierbinte), are mai putine calorii oricum si iese f. gustos.

    • Așa știți dumneavoastră, că uleiul are mai puține calorii decât untul? Vă cam înșelați! Uleiul are 812 calorii/100 de mililitri iar untul cu 80% grăsime are 574 calorii/100 de grame. În plus, e mai gustos. Singurul lucru ”mai puțin”, în comparația ulei vs. unt, sunt banii plătiți, uleiul doar costă mai puțin.

  2. Laura spune:

    Exact asa il fac si eu de multi ani de zile. La noi in casa se mananca foarte mult, copii il cer mereu ca si garnitura, cateodata il mananca si gol❤️

  3. Șurubaru Adrian spune:

    Bună seara! Soția pune și puțină ceapă călită și ies foarte gustoși. Nu văd nicio indicație în această privință.

    • Nu vedeți, pentru că adăugarea cepei călite în piureul de cartofi nu are nimic a face cu rețeta clasică. Da, se poate adapta piureul în mii de moduri, adăugând ceapă călită sau ceapă verde tocată, usturoi copt, varză călită, țelină fiartă, morcovi pasați etc. Dar rețeta de bază nu le conține pe nici unele, și pentru a putea dezvolta, mai întâi trebuie să ne însușim baza.

  4. Laura spune:

    No, ca nucsoara nu m-am gandit niciodata sa pun la pireu, eu, marea amaroare de condimente.