Cautare in site
x inchide

Peste fript ca la Clisură

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 02.12.2010
3.9
(12)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

3.9 / 5. Voturi 12

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

31 comentarii la Peste fript ca la Clisură

  1. BogdanT spune:

    A iesit excelent! Multumesc!

  2. Jamila spune:

    Reteta de peste fript de la tine e cea mai buna din lume! Am facut pentru musafirii mei si s-au simtit ca la restaurant, mii de pupici si multumiri!

  3. Reparatii Telefoane spune:

    foarte bun!

  4. Gogu spune:

    Daca e facut in ulei, e prajit, nu e fript! Mari bucatari!

    • Gogu dragă, ești chiar simpatic. Atunci când titlul rețetei conține o indicație geografică, nu te aștepți să conțină și un regionalism? Dacă în toată clisura Dunării vei întâlni pe cineva care să prăjească peștele, nu să îl frigă , dau… nu știu ce promisiunea lu’ pește prăjit să-ți fac, dar crede-mă, localnicii nu folosesc cuvântul ”a prăji”.

  5. Elena spune:

    Vegeta la peste? Ce trist……………unii chiar au impresia ca vegeta se poate adauga oriunde si fara nicio regula culinara!

    • Laura Laurentiu spune:

      Doamna Elena, e trist faptul ca eu nu am folosit vegeta sau faptul ca unii oameni o agreeaza? Oamenii de la care am cules eu aceasta reteta au facut pestele cu vegeta. Eram oaspetele lor si nu mi-am permis sa le tin prelegeri despre reguli culinare. De altfel, oamenii sunt pescari la Dunare de generatii, va asigur ca stiu sa pregateasca pestele mai bine decat majoritatea bucatarilor care mai frig cate-un peste prin carciumi. Acasa la mine, eu am eliminat vegeta, a fost optiunea mea.

  6. hjghjb spune:

    clisura banateana?
    cred ca glumesti
    clisura e in oltenia…

  7. Anonymous spune:

    draga doamna laura sint o persoana care imi place sa gatesc mult dar acum cu retetele de la dumnevoastra ma simt ca pot tot va multumesc mult sa traiti mult si multa sanatate va doresc sint tare apreciate toate meniurile si am facut multe o parte le stiu si eu doresc mult sa vorbim sint incepatoare pe net datorita copiilor casa mai vorbim si sa ne vedem cun drag angela dica din brasov ppppaaaaaaaaaaa ppppaaaaaaaaaaa……

  8. Anonymous spune:

    Maine fac un peste prajit ….exact ca acesta !!! Sigur merge si la file, abia astept….

  9. lauralaurentiu spune:

    Pansy, merge si fara malai, sigur ca da. :)

  10. lauralaurentiu spune:

    Ciusca – asa-i? :)) Mai bun decat forelle blau, meuniere, bonne-femme si orice s-o mai fi inventat!

  11. lauralaurentiu spune:

    Mihaela, ma bucur ca ti-a placut! Te mai astept :).

  12. lauralaurentiu spune:

    madeineu – se mananca bine la conationalii lu' barbatu-meu, e adevarat! :))

  13. lauralaurentiu spune:

    felis, sa iti fie de folos ;)

  14. lauralaurentiu spune:

    Ela – multumesc, draga mea! Te mai astept!

  15. lauralaurentiu spune:

    Seima- Marina, ma bucur mult de tot sa te vad pe aici :). Stii ce… si eu ma gandesc la acelasi lucru, acum: oare de unde sa mai imi fac rost de niste peste din asta? :))

  16. lauralaurentiu spune:

    Guvi draga, eu nu vreau sa te omor, ci sa te momesc ;) ! Poate te induri de ma vizitezi! :))

  17. lauralaurentiu spune:

    alison, si eu sunt moarta dupa peste! cred ca uit de mine cand am sansa sa il gust :)).

  18. lauralaurentiu spune:

    Naina, delicios a si fost, pacat ca nu am ce frige, deocamdata! :))

  19. pansy spune:

    eu cu mamalga nu ma omor,poate daca ar fi de parga,da'pestele prajit asa,imi da fiori de placere !eu prajesc pestele cam cu acelasi amestec da'fara malai.si in plus ,il impanez cu usturoi

  20. Ciuşca spune:

    Ei, da. Pe mine mai mult decât să amestec nişte usturoi uscat în obişnuita combinaţie de făină şi mălai nu m-a dus :)
    O să-l încerc cu prima ocazie, pentru că printre multele feluri în care aş putea găti un peşte prea rar rezist să nu îl am în farfurie prăjit lângă puţină mămăligă şi mult mujdei :)

  21. Mihaela spune:

    Laura, ce bine arata, foarte frumoasa prezentare, si mai ales la oasele ramase :) asa imi place si mie prajit pestele, si mai ales cu mujdei de usturoi :)
    Alison, si in Oltenia tot asa se zice : "peste, mamaliga prapadeste!"

  22. madeineu spune:

    F fain. Chiar anul acesta, in vara de fapt, am ajuns prima data pe clisura si am trecut pe la Moldova Noua. F frumos intr-adevar dar din pacate nu am mancat peste.

    Apropo, voiam sa spun ca mancare ca in Serbia nu am mancat niciunde. Am fost saptamana aceasta la Vrsac si mancarea e superba:)
    O seara minunata

  23. felis spune:

    Superb arata pestele… Multumim de secret…

  24. Ela spune:

    desi mananc 90% numai peste – salivez de fiecare data cand citesc, sau povestesc cu cineva despre peste.. iar reteta asta nu face exceptie :) felicitari pt descriere!

  25. Marina spune:

    Laura, inghit in sec si-ncerc sa ma gandesc cum sa fac rost de niste peste proaspat ACUM!
    (Seima)

  26. Guvi spune:

    Laura, ma omori cu bunatatile tale! :D

  27. alison spune:

    niciodata nu as putea refuza o asa bunatate,oricit de satula as fi!iar de garnitura, cesa mai zic…"peste,mamaliga prapadeste",asa spune moldoveanu'!

  28. Naina spune:

    Delicios arata….