Cautare in site
x inchide
rata pe varza reteta rata pe varza calita dulce sau acra reteta laura laurentiu

Rață pe varză călită dulce sau acră la cuptor

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 18.03.2019
4.6
(186)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 186

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 comentarii la Rață pe varză călită dulce sau acră la cuptor

  1. Hermina spune:

    Foarte buna retata asta de rata cu varza morata am ales sa fac. O repet iar si iar. Multumesc frumos.

  2. Savu Mustață spune:

    Aștept să fie gata, vă mulțumesc!

  3. Mihaela spune:

    Am facut de 3 ori pana acum reteta asta si de fiecare data a iesit un deliciu!

  4. Florentina Bostan spune:

    Am facut aseara. Surpriza pentru sotul meu.
    Este delicioasa.
    Multumesc pentru reteta

  5. Rucarean Mihaela spune:

    Mulțumesc pentru rețetă, am salvat-o!
    Am respectat instrucțiunile, absolut toate detaliile.Familia a fost incântată!
    Sunt din Sibiu si recunosc rața nu face parte din meniu.Dar de acum ,da.
    Mai e o săptămână până la Paște,fiica mea( 15 ani) a zis că am dat lovitura cu rața pe varză acră și mi-a propus o în meniul de Paște.
    O voi repeta dar cu varză albă.
    Sărbători fericite!

  6. BR spune:

    Stimată doamnă, după 45 min la 160 grade, rața, acoperită cu staniol, era abia călduță. Pe scurt, am pierdut 45 min, sunt în întârziere mare cu masa. Am fost prost inspirat să urmez această indicație, când până și pentru croissante este nevoie de 180.

    • 4. Se pornește cuptorul și se fixează la 160 C°. Odată cuptorul încins, se acoperă tava cu rața cu un capac potrivit sau se înfoliază cu folie de aluminiu și se dă la cuptor, la o înălțime medie, pentru 1 oră și 30 de minute.

      Foarte prost inspirat sunteți să gătiți fără să citiți rețeta cu atenție. Dacă nu ați fi citit pe diagonală, nu ați fi ținut rața în cuptor jumătate din timpul recomandat!!!

    • BogdanR spune:

      Dragă BR (întâmplător aceleași inițiale ca ale mele)
      Această rețetă face rața în două etape, mai întâi la foc mic, pentru ca țesutul conectiv al cărnii să se înmoaie bine și apoi la foc iute, ca să i se dea o “față” aurie și crocantă. Procedeul este valabil nu numai la rață dar și la alte alea, de la simpla găină la coaste de porc spre exemplu.

      Sunt două probleme majore în ceea ce spuneți.

      Prima: nu ați adus rața la temperatura camerei înainte de a o pune în cuptor. Este singurul motiv pentru care rața dvs este numai “călduță” după 45 de minute la 160C. Cu carnea rece gradientul de temperatură la coacere este semnificativ și duce în general la un rezultat ne uniform în care, la extrem, exteriorul poate fi uscat și interiorul crud.

      A doua: nu ați respectat timpul indicat, semn că nu ați înțeles metoda de gătit.

      Această rețeta este una care necesită atenție și răbdare. Ca mai toate rețetele în general.

  7. Claudiu spune:

    Excelenta reteta, multumesc! Rata cu varza a iesit grozav!

PUBLICITATE
PUBLICITATE