Piept de pui în sos de roșii cu usturoi – rețetă rapidă
Piept de pui în sos de roșii cu usturoi – rețetă rapidă și gustoasă. Piept de pui în sos de roșii marinara, lista de ingrediente, modul de preparare, numărul de calorii.
Un preparat rapid cu piept de pui cred că este întotdeauna bun de adăugat în colecția de rețete favorite. Azi vă recomand unul cu un sos de roșii aromat cu usturoi și busuioc. Feliile de piept de pui ies fragede și delicioase, scăldate într-un sos foarte gustos, ce să-ți dorești mai multe de la un prânz de luni, servit în familie?
ALTE REȚETE DELICIOASE CU PIEPT DE PUI – CLICK PE POZE
Rețeta de azi vă propune, deci, să dați pieptului de pui gustul Marinara, unul dintre cele mai îndrăgite sosuri din gastronomia modernă, de obicei asociat cu pizza sau pastele dar la fel de plăcut și în această variantă.
Ingrediente piept de pui în sos de roșii cu usturoi – rețetă rapidă
- 600 – 700 de grame de piept de pui (cam 150 – 175 de grame/porție)
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă de mărime medie, tocată mărunt
- 3 căței de usturoi de mărime medie, zdrobiți
- 400 de grame de roșii în bulion (1 conservă de roșii)
- 4-5 frunze de busuioc proaspăt sau 1 linguriță de busuioc uscat
- sare și piper proaspăt măcinat după gust
- opțional, 1 linguriță de zahăr
- busuioc proaspăt sau altă verdeață pentru finisat
Mod de preparare piept de pui în sos de roșii cu usturoi ”Marinara”
1. Pentru rețeta asta, am folosit piept de pui de la Fragedo, care se comercializează în jumătăți, fără os și piele. Pieptul de pui trebuie să fie porționat în felii, așa că ăsta e primul lucru care trebuie făcut.
Așadar, tăiem pieptul de pui în felii groase de 1,5-2 cm, pe cât posibil cu o grosime uniformă. Nu e nevoie să le batem cu ciocanul. Zvântăm pieptul de pui cu șervete de hârtie absorbantă de bucătărie și îl condimentăm cu sare și piper după gust. Încingem o tigaie încăpătoare pe foc mediu-iute, adăugăm 2 linguri din uleiul de măsline și rumenim feliile de piept de pui 2-3 minute pe ambele părți. Doar cât să devină ușor aurii, apoi le scoatem pe o farfurie și le acoperim lejer.
Prepararea sosului
2. În tigaia deja încinsă în care am rumenit puiul adăugăm uleiul rămas, ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Reducem focul la mic, adăugăm un praf de sare, amestecăm bine și călim la temperatura joasă până când ceapa devine translucidă. Nu scăpăm din ochi tigaia și amestecăm deseori, ceapa nu trebuie să se rumenească ci să se înmoaie bine!
3. Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm roșiile tocate în cuburi cu tot cu bulionul în care au fost conservate. Adăugăm 4-5 frunze de busuioc proaspăt sau 1 linguriță de busuioc uscat și gătim al nostru sos de roșii marinara sub capac, la foc mic, timp de 10 minute.
Gătirea pieptului de pui în sos
4. Când sosul e gata, adăugăm în sos feliile de piept de pui rumenite, cu tot cu sucul pe care (eventual) l-au lăsat în farfuria în care le-am păstrat. Adăugăm și 3-4 linguri de apă fierbinte în tigaie, aducem la fierbere și acoperim cu capacul. Gătim al nostru piept de pui în sosul de roșii cu usturoi timp de 10 minute.
5. Oprim focul, asezonăm sosul cu sare, piper și, dacă e nevoie, cu 1 linguriță de zahăr, al cărei rol este să balanseze aciditatea roșiilor. Dacă ați folosit o roșii de foarte bună calitate, nu va fi nevoie de zahăr. Presărăm preparatul cu busuioc proaspăt rupt în bucăți sau cu pătrunjel, dacă preferați. Mâncarea e gata de servire!
Servirea
Acest piept de pui cu sos ”marinara” se servește cald. Se potrivește de minute cu fel de fel de garnituri, de exemplu orez fiert, o mămăligă sau gnocchi sau alt tip de paste fierte. Eu am servit-o cu o bucată de budincă de dovlecei cu orez și am avut parte de un prânz excelent!
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns