Piept de pui cu ciuperci și smântână, rețetă rapidă
Piept de pui cu ciuperci și smântână, rețetă rapidă. Rețetă de pui cu ciuperci și smântână la tigaie. Rețetă rapidă de pui cu smântână și ciuperci.
Această rețetă de piept de pui cu ciuperci și smântână este pur și simplu perfectă. Desigur, se pot folosi și alte bucăți de pui pentru acest fel de mâncare, așa cum am procedat la papricașul de pui cu smântână, rețeta de pui picant cu orez sau delicioasa rețetă de pilaf de orez cu pui, doar că timpul de preparare se va prelungi cu ceva, gătirea pulpelor de pui, de exemplu, fiind mai de durată decât cea a pieptului.
Am numit această rețetă de piept de pui cu smântână și ciuperci ca fiind perfectă, cu toate că nu îmi place să-mi laud singură preparatele, așteptând aprecierile voastre. Am făcut-o, poate, din prea mult entuziasm. Mâncarea are un gust și o delicatețe desăvârșită, ăsta a fost unul dintre motive. Și apoi, e chiar perfectă pentru momentele în care trebuie să pregătim de la zero un prânz sau o cină în doar treizeci de minute. Gătit într-un sos delicat de smântână, parfumat cu vin și cu aroma robustă a ciupercilor, pieptul de pui nu va fi deloc uscat, ci fraged și delicios.
Inspirația pentru mâncărica asta rapidă și delicioasă este rețeta de boeuf stroganoff, într-o mare măsură am folosit aceleași arome. Și pentru că v-am promis ceva rapid și foarte gustos, nu vă mai țin la povești, să ne apucăm de treabă!
Alte rețete delicioase cu piept de pui publicate pe blog: piept de pui la grătar, cu multe tips&tricks pentru un grătar fraged și suculent, rețeta de piept de pui în sos de smântână și muștar, șnițel din piept de pui și multe altele, pe care le veți găsi în galeria rețetelor cu piept de pui.
Ingrediente Piept de pui cu ciuperci și smântână, rețetă rapidă
- 250 de grame piept de pui (se pot folosi acele ”fileuri false” sau se poate felia în fâșii o bucată mai mare de piept de pui)
- 50 de grame de ceapă
- 250 de grame de ciuperci proaspete
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 75 ml. vin alb sec
- 100 ml. supă de pui concentrată
- 150 grame smântână pentru gătit
- 1 linguriță paprika dulce de bună calitate
- 1 linguriță măghiran uscat
- sare și piper
- pătrunjel verde pentru final
Preparare Piept de pui cu ciuperci și smântână, rețetă rapidă
1. Pentru preparararea acestui piept de pui cu ciuperci și smântână, condimentați cu sare și piper pieptul de pui tăiat în fâșii egale. De exemplu, eu am avut 6 astfel de fâșii din cantitatea totală de 250 gr. prevăzută pentru 2 persoane. Tocați fin ceapa și usturoiul, curățați bine ciupercile și tăiați-le în sferturi sau jumătăți, după cât de mari sunt.
2. Încingeți pe foc iute o tigaie de mărime medie (cam 22 cm. diametru), adăugați 1 lingură de ulei și rumeniți rapid pieptul de pui pe toate părțile. Odată rumenite, fâșiile de piept de pui se scot într-o farfurie și se păstrează la cald.
3. În aceeași tigaie se adaugă restul de ulei. Se reduce focul la mediu-mic și se călesc ceapa și usturoiul, adăugând de la început un praf de sare, pentru a elimina cât mai rapid apa din legume. După ce ceapa începe să se înmoaie, se adaugă ciupercile. Se amestecă și se călesc în continuare până ce se înmoaie și acestea (3-4 minute).
4. Se adaugă înapoi în tigaie pieptul de pui rumenit, cu tot cu sucul pe care l-a lăsat în farfurie. Se mărește focul și se adaugă vinul alb, tot deodată. Se fierbe la foc iute până ce vinul aproape că se evaporă complet, apoi se presară măghiranul și paprika.
5. Se adaugă supa de pui și smântâna și se fierbe totul până ce sosul acestui pui cu ciuperci se îngroașă puțin. 10, maximum 12 minute de gătire vor fi suficiente.
6. La final, se potrivește gustul sosului cu pui și ciuperci de sărat și piperat și se presară cu pătrunjel verde tocat.
Servirea
Acest piept de pui cu ciuperci și smântână se servește cald. Are un gust minunat și se potrivește tare bine cu orezul fiert. Asta a fost garnitura pentru care am optat eu, dar merge perfect și cu paste sau cartofi (piure sau natur).
Poftă mare!
Lasă un răspuns