Cautare in site
x inchide
pui picant cu orez-2

Pui picant cu orez

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 08.05.2015
4.9
(52)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 52

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 comentarii la Pui picant cu orez

  1. Laura spune:

    Mulțumesc. Bine de reținut datele de gătire la carnea de pui!

  2. Bianca Simionescu spune:

    Va multumesc pentru reteta. Am respectat-o intocmai si a iesit perfect, aromata, echilibrata, savuroasa. O voi include in retetarul familiei.
    Va citesc cu placere si incredere de pe vremea cuinei banatene.

  3. Service GSM spune:

    Arata foarte bine, de abia astept sa il incerc

  4. elena spune:

    nu spun nimic de gustul mincarii, pare sa fie extra….dar, nu cred ca pulpele fierb bine numai in 14-15 minute…..azi am facut o ciorba cu pulpe (partea de jos – copanele) si le-am fiert doua ore, abia erau bune de mincat……in sfirsit, dv. stiti mai bine sau poate ati fiert la oala minune…….

    • Laura Laurentiu spune:

      Doamna Elena, nu stiu daca va arde de glume sau chiar ati fiert pulpele de pui timp de doua ore cu adevarat?!! Daca e gluma, desi ma indoiesc de calitatea ei, o trec cu vederea… Daca nu, e foarte posibil ca pulpele dv. sa nu mai fi fost bune de mancat dupa doua ore din cauza de supra gatire. Atentie, vorbim despre pulpe de pui, nu de closca ce a scos cateva generatii de pui. In reteta mea, pulpele de pui au fost rumenite la tigaie, cam 3-4 minute pe fiecare parte, apoi fierte cu orezul timp de 14-15 minute, nu stiu de cum v-a scapat asta.
      Pentru binele dumneavoastra, e bine sa retineti ca pulpele de pui dezosate se pot pregati:
      1. la cuptor, temperatura 200 de grade, timp de 25-30 de minute
      2. la tigaie, tigaia bine preincinsa la foc mediu-mare, timp de 4 min./fiecare parte sau la foc mediu spre mic, timp de 5-8 min./fiecare parte
      3. posate (asta inseamna o fierbere la temperatura joasa, fara pic de clocot, lichidul de posare sa fie in jurul a 80 grade Celsius) 35 de minute.
      4. prin fierbere: 25 de minute
      5. prajire in baie de ulei (180 C) 6-9 min.
      6. gratar 10-12 min./fiecare parte
      7. afumare/ grill cu caldura indirecta 15-18 min./fiecare parte

      Sa fiti sanatoasa!

  5. Mircea spune:

    Foarte interesant blogul!
    Minunate retete!
    Multa munca, dar ai realizat ceva frumos!
    Felicitari!
    Te astept cu drag si pe blogul meu:
    http://www.calivitavalcea.blogspot.ro/

  6. eucapsiolatina spune:

    Reteta arata minunat si sunt convinsa ca e fff gustoasa, dar am o problema cu uleiul de orez. Orezul, dupa cum toata lumea stie, e un carbohidrat care nu contine nici un fel de ulei in compozitie. Ca sa il transformi in ulei trebuie ca orezul sa fie super procesat. Cred ca reteta ar fi la fel de gustoasa chiar si cu un ulei normal de floarea soarelui presat la rece……chiar si cu coji de seminte in el ca pe vremurile de mult uitate.

    • Laura Laurentiu spune:

      Fara indoiala ca reteta se poate face cu orice fel de ulei. Un ulei vegetal dupa preferinta si disponibilitati sau chiar ulei de masline :).

  7. Tincuta Clocotici spune:

    Dv. spuneti ca nu are importanta daca pulpele au sau nu os. Eu cred ca osuletul da un gust mai bun orezului, care absoarbe toate sucurile , desi puiul fara os e mai comod de mancat cu cutitul si furculita. Sunt perfect de acord cu dv., si mie imi place orezul mult de tot si voi proba aceasta reteta.

    • Laura Laurentiu spune:

      Doamna Tincuta, e adevarat, osul are si el ceva de oferit :). Dar cum oasele de la 4 pulpe superioare de pui nu cred sa cantareasca impreuna mai multe 60 de grame si cum pentru fierbere am folosit supa, nu apa, chiar nu cred ca preparatul final a fost mai sarac in final prin lipsa acelor oscioare :). Asta e ceea ce am vrut sa afirm cu ”nu cred ca are mare importanta” :). Oricum, retin ca v-a placut cum suna reteta, sa stiti ca e cel mai bun orez din cate am gustat pana acum si astept cu interes opiniile dumneavoastra daca il veti incerca. :)