Curcan in zacusca, cu doua feluri de fasole verde
Nu e o mancare sarbatoreasca, ci una de o zi oarecare, dar e plina de culoare, de gust si buna dispozitie:
Ingrediente:
- 1 bucata de piept de curcan de aproximativ 600-700 de grame
- 1 borcan de 350 de ml. cu zacusca de casa
- 400 de grame de fasole verde, pastaie galbena, proaspata sau congelata
Precizez ca e foarte nimerit sa se foloseasca doar un singur fel fasole verde, la mine s-a intamplat sa existe amandoua in congelator si am folosit din ambele din considerente de estetica a preparatului. - 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- sare, piper
- apa fierbinte
- patrunjel verde tocat pt. presarat in momentul servirii
Preparare:
Pieptul de curcan se taie in fasii:
Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare si se soteaza rapid fasiile de curcan:
Intre timp, se taie fasiute ardeiul rosu curatat si spalat, iar ceapa se toaca. In momentul in care carnea s-a rumenit usor, se adauga ceapa si ardeiul:
Se sareaza si se pipereaza, apoi se amesteca totul:
Se acopera cu capacul si se lasa sa se gateasca la foc mic, eventual adaugand cate 2-3 linguri de apa fierbinte, pana ce ceapa s-a inmuiat bine:
Se adauga in cratita fasolea verde curata si spalata, rupta in bucati potrivite (in cazul in care e proaspata) si zacusca:
Se amesteca totul rapid:
Se completeaza cu aproximativ 200 de ml. de apa fierbinte:
Se fierbe la foc mic, pana ce carnea si fasolea verde sunt facute iar sosul destul de scazut. Se adauga usturoiul tocat:
Se amesteca, se potriveste gustul de sare si piper si se serveste imediat, presarata cu verdeata tocata, alaturi de garnitura preferata, in cazul meu a fost orez fiert, simplu, asa cum se vede in prima fotografie.
Lasă un răspuns