Mâncare de linte de post, cu roșii și legume, rețeta italiană Lenticchie in umido
Mâncare de linte de post, cu roșii și legume, după rețeta italiană Lenticchie in umido, prezentată în forma unui tutorial video, în care vei descoperi una dintre cele mai gustoase rețete de post cu linte. În articolul de mai jos găsești rețeta video, lista de ingrediente cu gramaje exacte, numărul de calorii/porție.
De curând, a ajuns și la mine o provocare lansată de faimosul brand de roșii conservate Cirio: gătește italienește! Provocarea mi-a adresat-o Chef Antonio Pasarelli, care mi-a spus să aleg o rețetă care să-mi aducă aminte de Italia. M-am bucurat și am acceptat deîndată. M-am gândit că va fi chiar ușor, ținând seama cât de mult iubesc Italia și bucătăria italiană. În primul moment, nu mi-a trecut prin minte că exact această dragoste față de bucătăria italiană este, de fapt, capcana! Ce să aleg?
Ce să gătesc? Mă tentează atât de multe preparate încât aș putea găti zilnic câte unul, ani și ani de zile! M-am gândit la o abordare diferită: ce ingrediente am descoperit în Italia? Păi, a fost anghinarea! Mi-a plăcut așa de mult c-am venit acasă cu o sacoșă întreagă! Atunci am postat rețeta de Anghinare a la romana. Dar unde găsesc eu acum anghinare? Nu, trebuie să mai fie și altceva. Și mi-am amintit: în 2005, în timpul primei mele călătorii în Italia, am mâncat pentru prima dată linte! Banala linte, pe care nu am descoperit-o aici, ci tocmai în Italia. Ingredientul fiind ales, mai rămânea să aleg și rețeta. Și pentru că suntem în timpul postului, m-am gândit că multor cititori le-ar prinde bine o rețetă de post. Și-am decis să fie o mâncare de linte de post, în sos de roșii și legume, care în Italia e foarte cunoscută sub denumirea de lenticchie in umido.
Alte rețete italiene pe care le puteți găsi pe blogul meu
La lista lungă în care figurează: rețeta de lasagna, făcută cu foi preparate în casă, rețeta delicioaselor spaghete carbonara, preparate după rețeta lui Chef Claudio Gargiolli, rețeta minunatelor paste all’Amatriciana sau cea a delicioaselor involtini, a surprinzătoarei și gustoasei trippa alla romana, se adaugă de azi și rețeta modestă și uimitor de gustoasă de lenticchie in umido. Veți vedea, conține doar ingrediente simple și ieftine, dar e musai să fie proaspete și de foarte bună calitate. Toate rețetele italiene pe care le-am publicat le găsiți cu un click aici. Rețeta de linte scăzută promisă o găsiți imediat după lista de ingrediente, în format video, iar la finalul articolului vă așteaptă o surpriză.
Ingrediente mâncare de linte de post – Lenticchie in umido
- 320 de grame de linte galbenă/verde
- 1 ceapă de mărime medie (80-90 de grame)
- 1 tijă de țelină apio (~80 de grame)
- 1 morcov (~80 de grame)
- 1 cățel de usturoi
- 2 foi de dafin
- 30 de ml. de ulei de măsline
- 250 de grame de cubulețe de roșii – am folosit Cirio Polpa
- 1 litru de supă de legume
- sare și piper după gust
- opțional: pătrunjel verde tocat și puțin ulei de măsline extravirgin, pentru stropit pe deasupra în momentul servirii
Mod de preparare – rețeta video
Sper că v-a plăcut rețeta de linte scăzută de post, noi am adorat-o, pur și simplu. Pe cât e de modestă, pe atât de gustoasă a fost, servită cu pâine prăjită (pe care am frecat-o cu un cățel de usturoi, pentru că noi suntem totuși români, chiar și atunci când gătim italienește). Dacă pregătiți și voi rețeta, vă aștept cu impresii! Și acum, supriza promisă:
Cirio a lansat provocarea Gătește italienește nu doar pentru mine, ci pentru toată lumea! Dacă vreți și voi să participați, să știți că, în perioada 15 martie – 15 mai, puteți câștiga… nici nu știu să zic câte premii! x premii, de la vouchere HobbyXChef la produse Cirio sau chiar marele premiu, un Fiat 500! Toate detaliile despre campanie le găsiți AICI.
Lasă un răspuns