Cautare in site
x inchide

Coq au vin

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 17.05.2010
4.5
(99)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.5 / 5. Voturi 99

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

50 comentarii la Coq au vin

  1. Oana spune:

    Stimata doamna Laura Laurentiu, este extraordinara reteta, o fac astazi pentru a doua oara, la cererea familiei. Va recomand cu multa incredere aceasta reteta intr-adevar deosebita. Gatesc f mult si divers, dar credeti-ma este una din cele mai bune retete pe care le-am incercat vreodata! Tot efortul si timpul necesitat merita.
    Va multumesc pentru toate retetele detaliate si minunate si va apreciez enorm munca. Revin frecvent pe site-ul dvs pentru inspiratie si noutati. Mult succes in continuare!

  2. christyansen spune:

    f bun bravo

  3. Alina spune:

    Si acum asteptam sa fiarba… Oricum,miroase minunat ?revin cu detalii dupa ce provam.

  4. gelu spune:

    asta-i orice, numa coq au vin, nu. Nu zic ca n-o fi gustos, dar…. pana la coq-au-vin, mai e mult….

  5. Deleanu Crina spune:

    MINUNAT PLATOU!AZI IL FAC A DOUA OARA SI SPER CA VA FI DIN NOU CEL PUTIN LA FEL DE GUSTOS CA PRIMA DATA.

  6. Ingebodea spune:

    Hallo Laura, aceasta mincare este super , eu sint bucuroasa ca am gasit blogul tau , sint multe mincaruri care le-am uitat ,si uitindu-ma aici mi le reamintesc si ma pun sa le gatesc
    numai bine si multa purtere de munca in continuare , nota 10 pentru blog

  7. Anigoicea spune:

    Excelenta reteta, tocmai am terminat-o de savurat! multumim!!!! nu am incercat pana acum nici una din retetele dumneavoastra, dar dupa aceasta reusita e clar ca trebuie sa mai incerc si altceva!

  8. RODICA spune:

    Pentru a stii o reteta traditionala germana…avand in vedere specificul activitatii tale profesionale….si, datorita…taticului tau care te-A INDRUMAT SPRE CUNOASTEREA LIMBII GERMANE !

    Cu drag dedicatie,

    verisoara ta,

    Babuci

    • Anonim spune:

      Draga Rodica (Babuci), hm… poate ca mi-esti verisoara, dar eu, una, nu
      stiu. :) Cred ca trebuie sa fie o confuzie, pentru ca nici eu, si nici tatal
      meu, din pacate si cu tot regretul, nu vorbim limba germana. Ar fi fost
      minunat sa o fi facut dar… din pacate nu s-a intamplat. Cred ca tu ai
      impresia ca te adresezi altcuiva.

  9. Anonim spune:

    Alexandra, sunt foarte curioasa cum ti s-a parut mancarea. Asa e, are o aroma extraordinara si sunt sigura ca si gustul a fost pe masura.

  10. Alexandra spune:

    Acum gatesc aceasta mancare si miroase extraordinar…abia astept sa o gust. Am avut noroc si de un cocos de la tara, asa ca ma astept la rezultate bune :-).
    Si am vrut sa-ti spun ca pe langa faptul ca gatesti delicios, apreciez eruditia ta culinara, stilul de scris si atitudinea pe care o ai fata de cititorii tai. Multe felicitari, ai un blog deosebit.
    PS Iti doresc un an nou minunat!

  11. Doru R spune:

    Cat am cautat o reteta de coq au vin in care sa am incredere ca se apropie de original! Mersic! :)

  12. Madalina spune:

    Eu am incercat deja si…DELICIOS!!!
    Adjudecat, intra in meniul casei.
    Multumim Laura.

    Madalina

  13. Retete de prajituri spune:

    Deci.. arata delicios, daca nu era trecut de 12 noaptea ma apucam de peparat acest fel de mancare, care… am spus ca arata delicios? :)

  14. lauralaurentiu spune:

    tender_rose – eu te astept cu impresiile!

  15. lauralaurentiu spune:

    Maria Elena – multumesc foarte mult!

  16. lauralaurentiu spune:

    Madalina – cred ca si oala de pamant a avut rolul ei in desavrasirea gustului final. :) Abia astept sa imi comunici impresiile tale.

  17. lauralaurentiu spune:

    Ciushca – multumesc mult pentru vizita! Ti-am vizitat blogul, ai niste poze de-li-cioa-se!

  18. lauralaurentiu spune:

    Tavi, multumesc de invitatie! Ma gandesc deja ce voi gati…

  19. tender rose spune:

    Inca o reteta care mi-a starnit interesul ! Felicitari Laura, ne vom linge pe degetele…dupa…

  20. maria elena spune:

    Tot eu, stiu ca timpul este dusmanul tau nr 1, dar cand iti faci o tara de ragaz, da o fuga la mine sa ridici premii de mai, pe care ti le ofer cu mult drag si apreciere pt tot ce faci, pupici.

  21. maria elena spune:

    Foarte frumos!!!!!!!!!

  22. Madalina spune:

    Laura, ce mult imi place de tine :) arata asa de bine coq au vin, in weekend voi incerca si eu reteta. Imi place olicica ta de pamant :)

    Madalina

  23. Ciushca spune:

    Nu prea are nici francezul asa cocos frumos de inabusit in sos si vin :) arata minunat, daca mai iau pozele inca odata la vazut cred ca incep sa-i simt mirosul :)

  24. Bucataria spune:

    Incepand cu data de 1 iunie 2010, Bucataria lui Tavi impreuna cu Angst si Jurnalul National organizeaza concursul culinar “Gateste cu Tavi”.

    Mai multe amanunte pe http://www.all-food.ro/concurs/

    Mi-ar face mare placere sa participi!

    Tavi

  25. lauralaurentiu spune:

    Iustina, chiar a fost minunat, pacat de-acu' e deja istorie :)) !

  26. Iustina spune:

    arata minunat, mai ales cepusoarele astea perpelite……..

  27. lauralaurentiu spune:

    judy, sigur ca imi place, dar la fel de mult mi-a placut si inainte! Nu entuziasmul mi-a lipsit, ci conditiile :)) !

  28. lauralaurentiu spune:

    Lia, multumesc mult de vizita si de interesul pentru lectura :P . Asadar, te tenteaza… te-ai ferit sa scrii poulet au vin? :))

  29. lauralaurentiu spune:

    Novelinadeltorto iti multumesc foarte mult si te mai astept cu drag!

  30. lauralaurentiu spune:

    Uica Mihai, asa e, e chiar o mancare simpla si gustoasa, numa' buna sa-ti incalzeasca inima intr-o zi friguroasa si umeda ! Drept ai, circula in paralel felurite variante, diferite mai intai dupa vinul folosit, de obicei, cel specific regiunii respective: un Pinot Noir in Bourgogne, un Chardonnay in Juras, sampanie in Champagne etc. Apoi liezonurile si legumele iara difera de la o varianta la alta: ba cu morcovi, ba fara, ba cu usturoi mai mult sau mai putin, ba deloc, cu ciuperci champignon sau cu hribi, cu unt nesarat sau cu creme-fraiche! Important e ca mancarea sa aiba gust si savoare, compania sa fie placuta si sufletul omului binevoitor. :)

  31. lauralaurentiu spune:

    Bianca, mancarea a durat o ora si jumatate, carnea fierbe intr-un mediu destul de acid si vinul o "imblanzeste" mai mult decat supa, apa etc.

  32. lauralaurentiu spune:

    Maria Mihalache, iti multumesc mult, te mai astept cu drag la ceva bun (chiar si virtual :P ).

  33. judy spune:

    Vad ca decand cu bucataria noua tot mai mult iti place sa-ti petreci timpul bucatarind!!!Ma insel cumva??? :-))

  34. Lia spune:

    A meritata sa lecturez reteta cap- coada.
    Acu-s pe cale sa achizitionez niste pui de carne.
    Peste vreo 2-3 luni,
    fac si eu, pui au vin :)

  35. Novelinadelorto spune:

    Asa 1 cocos sa tot minci cit de bine arata…:P…complimente

  36. Mihai T. Ioan spune:

    Draga Laura,acum un an si jumatate am gatit acest fel de mancare intr-o emisiune realizata in Interciti Timisoara-Bucuresti,alaturi de doi bucatari super-premiati de la CFR.
    Am vrut sa reconstituim reteta originala din vremea Orient Expres-ului cu care boierii romani calatoreau de-a niznaiul numai sa isi imbucure sufletul cu fineturi de-ale bucatariei.
    Ma bucur ca ai descoperit aceasta reteta care in lumea buna pare savanta, dar in Franta e tocanita de Duminica a paysanului. In varianta preparata de mine nu folosim pasta de rosii sau tomate, pentru ca aciditatea lor diminueaza aroma alcoolurilor flambate. Iar finalul de sos se face cu amidon in loc de faina si smantana in loc de unt. Tarhonul este optional, noi am folosit foarte multa frunza de telina.
    Sa te imbucure Dumnezeu!
    Uica Mihai

  37. Bianca spune:

    Ce bine arata mancarica asta!! Multumim de reteta!! Dar eu ma gandesc ca daca e cocosul de casa si e mai batran probabil trebuie fiert mai mult. Odata am avut un cocos si l-am fiert vreo 4 ore si tot era carnea tare:((

  38. maria mihalache spune:

    Si de data aceasta ai reusit sa ma incanti cu cu ceea ce ai preparat.
    Felicitari, draga mea Laura!

  39. lauralaurentiu spune:

    Multumesc, Sarah draga, dar sa stii ca nu ramane nici urma de alcool in mancare, alcoolul este foarte volatil si mancarea fiind flambata, apoi bine fiarta, nu are cum sa ramana nimic altceva decat gustul voluptos si bogat.

  40. sarah spune:

    arata delicios si merita notat acest preparat.mai greu cu vinul ci coniacul la mine fara de care nu mai garantez pe rezultat.ei asta este ,ne stergem la botic si zicem c-am mancat.pupici draga laura