Cautare in site
x inchide
mancare-de-cartofi-tocanita-de-cartofi-de-post-reteta-retetecalamamaro

Mâncare de cartofi (tocăniță) simplă, de post

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 28.02.2017
Rating
4.9
(249)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(249)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

34 comentarii la Mâncare de cartofi (tocăniță) simplă, de post

  1. Darius spune:

    Ce înseamnă doua trei clocote ? Sau ce inseamana un clocot mai exact

    • Un clocot inseamna exact ceea ce semnifica, acel moment cand mancarea incepe sa clocoteasca. Doua-trei clocote ar presupune sa clocoteasca de cateva ori, un minut de fierbere in clocot, sa zicem.

  2. alecu spune:

    Foarte buna reteta, a iesit chiar misto tocanita

  3. Mi-a ieșit ciorba ???

    • Probabil ați pus prea multă apă, dar nu era deloc greu s-o mai lăsați să fiarbă vreo zece minute, că ar fi scăzut. Trebuie doar să-ți aduci aminte că apa, prin fierbere, se evaporă.

  4. Anca spune:

    Excelenta rețeta!!! Sa nu o dai jos de pe maree internet!

  5. Sorin spune:

    Așa sunt toate siteurile de rețete acum.

    Vrei sa faci o mâncare de cartofi și înveți despre istoria cartofului de la crearea universului până acum, povestea vieții autorului și măsura pe care o poarta la pantofi.

    • Acesta nu e un site de rețete ci un blog personal. Pentru site-uri de rețete vizitați unica, click poftă bună și altele, în care nu își asumă nimeni responsabilitatea asupra conținutului. Reușită garantată :D

  6. Cristian spune:

    S-a gasit Irina Preoteasa sa lase un km de roman. Am citit pana la jumatate si am zis sa nu-mi mai irosesc timp..
    Aici vorbim despre mancare, nu sfintenie. ;)))

  7. irina spune:

    Pai asta e scopul postului. De asta a fost adus de religie in randul oamenilor. Ca sa ajute oamenii sa-si mai curete corpul si sa faca un exercitiu de vointa.
    Mancarea e pentru multi o placere (nu doar o nevoie) si le e multora usor sa cada in excese din cauza asta (ca placerea e placere, omul e hedonist, nu prea stie cand sa se opreasca, uneori n-are masura. Si nu doar mancatul e o placere care se mai modereaza in post, mai e si cealalta, si la aceea e restrictie, tot din cauza excesului), omul trebuie sa invete sa se modereze, viata frumoasa si lunga/sanatoasa e o viata in moderatie, in care gusti din toate cate putin, nu in aruncatul excesiv in placeri.
    Iar postul e mai putin despre cucernicie, cat e despre a invata controlul de sine, despre a realiza mai bine cat de mult iti lipsesc placerile si sa iti dai seama, odata cu asta, cat de importante sunt pt tine, acat de greu cantaresc placerile in viata ta, poate te autosesizezi cand iesi din post, ca un semn de intelepciune si intelegere, sa fii putin mai moderat (de unde, lumea da buzna iar in mancaruri grase, abia asteapta), ca ai semne de „sevraj” in post, iti pofteste inima.
    Daca cineva e vegetarian si postul culinar nu e o problema, atunci sa se uite in viata lui sau ei la ce ii pofteste inima mai tare si cu aia sa faca post. Fumezi si asta e placerea ta cea mai mare? Ia o pauza in post. Uitatul la TV e cea mai mare placere pe care simti ca nu poti sa o lasi? In post iei pauza de la TV. Nu mai zic de alte intimitati…
    Dar asta e ideea. Tii post ca sa te mai detoxifici de propriile adictii, de propriile abuzuri, de tot ce te domina. Nu e despre cucernicie.

  8. Alexys spune:

    Super simpla reteta ,iar pt asta care nu stie ce inseamna ca apa sa acopere ,mai intai pune cartofii si apoi apa ,nu invers ….

  9. Cami spune:

    In poza apare morcov ,la prajit.In reteta de ce nu este pus ???
    Si ce cantitate de apa se adauga…??
    Sa se vorbeascaa putin si la obiect…!!!!??

    • Elena din Troia, în poză apare ardei gras tocat, care e menționat la ingrediente.
      Apă se adaugă cât să acopere cartofii, nu știu ce e de neînțeles aici, să-i acopere, adică să depășească nivelul cartofilor cu foarte puțin, maximum 1 cm.
      E site-ul meu, eu muncesc ca să existe, eu plătesc hosting, teme, mentenanță => vorbesc exact cât, ce și cum vreau. Iar dacă stilul meu de a explica nu vă satisface, investiți dumneavoastră în niște cărți de bucate!

      • Daniel spune:

        În loc de pătrunjel pot aă pun și mărar sau leuștean?

      • Sigur, puteți adăuga ce verdețuri preferați dumneavoastră.

      • Andreea spune:

        Am observat ca foarte multa lume este nemultumita de faptul ca explicati mult si multe in retetele dvs. Mie mi se pare fascinant ca faceti acest lucru: impartasiti si istoria dvs personala, oferiti multe informatii din care putem sa invatam si gatitul sa fie unul mai constient, nu doar niste ingrediente amestecate intr-un gust savuros. Cred ca acest lucru va face originala si imi place sa va urmaresc. Personal am invatat multe de la dvs. cu doar un click distanta. Multumesc!

  10. Ioana spune:

    Bună ziua…..am o întrebare, nuin legătură cu aceasta rețetă, acum e la fiert ?, însă mă interesează să știu cu ce as putea combina mămăligă, sa fie vegetarian. Ceva combinații gustoase…. mulțumesc frumos!

  11. Adina spune:

    As putea sa bag si cârnăciori?

  12. Kristina spune:

    Multumesc pt pontul cu maruntitul cartofilor separat ! Nu stiam de ce nu mi se ingroasa bine …

  13. Maria Aurelia Gheteu spune:

    reteta super ,multumes mult mi-a iesit o tocanita delicioasa :)

  14. Anca spune:

    Merge SA pun si 103 grame de ceapă sau fix 100? :) :) :) :)

    Ce greu era sa scriem 1, 2, 3 sau 100 de cepe. Nu – 100 grame :))))

    • Doamnă dragă, dumneavoastră NU sunteți aici să le explicați zecilor, nu sutelor de cititori care întreabă ”o ceapă mare? câte grame are o ceapă mare?”. Cred că exprimarea cantității în grame e cea care creează cele mai puține ambiguități. Și 100 de grame de ceapă e cam o ceapă mare, nu 2, nu 3.

      • Raluca spune:

        Ma trezesc si eu dupa doi ani, dar eu datorita site-ului tau am invatat sa gatesc. Asa ca, 100 g e mult mai bine decat 1 ceapa, multumesc! Preferata mea cand vorbesc cu mama e: si pui si tu mai mama, asa, din ochi. Din ochi comand pizza.

  15. Oancea Alex spune:

    Aseară am făcut pentru prima dată mâncărică de cartofi după rețeta dumneavoastră și a ieșit excelentă mi-ați fost de mare ajutor

  16. Andreea Ceci spune:

    Mulțumesc tare mult pentru această rețetă.Nu știu să gătesc dar tocănița a ieșit super delicioasă.Am mâncat cu mare poftă.Mulțumiri?

  17. Reparatii Telefoane spune:

    Pentru postul de paste! :))

  18. Mia spune:

    Tocmai am făcut tocănița. Este delicioasă!
    Mulțumim pentru rețetă! ??

  19. Ionut spune:

    Locuiesc singur si chiar voiam sa gatesc acest tip de mancare pt k mama mea obisuia sa gateasca. Si ii iesea foarte buna
    Sa vad saca imi iese si mie

  20. Mira spune:

    Foarte buna si gustoasa. Pt prima dată mi a ieșit tocana buna si ca aspect si ca gust. Păcat că la sfârșit a trebuit să i adaug o lg de secretul gustului ( pt gustul pervertit al domnului soț ??). Era excelentă și fără.
    Mulțumesc! ?

  21. Mhouse spune:

    Cred ca este mancarea de baza ,merita facuta,este simpla

  22. Ramona spune:

    de mulți ani nu am mai făcut o tocăniță de cartofi.o idee buna pt mâine. ??