Cartofi la cuptor cu bacon și ceapă – rețetă rapidă
Cartofi la cuptor cu bacon și ceapă – rețetă rapidă. Cartofi la cuptor cu bacon și ceapă, o mâncare savuroasă sau o garnitură gustoasă. Cartofi la cuptor cu bacon și ceapă, ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Preparatele cu cartofi sunt printre preferatele noastre și de aceea deja am publicat destule rețete cu cartofi, cum ar fi cartofii crocanți la cuptor – identici la gust celor prăjiți, dar cu 99% mai puțin ulei, cartofii cu rozmarin și usturoi la cuptor sau cartofii franțuzești.
În viața noastră cotidiană, adeseori avem parte de acele zile aglomerate, în care avem multă treabă și puțin timp pentru gătit, de fapt, puțin timp pentru orice. Și oricât am fi de ocupați, foame tot ni se face la un moment dat, asta nu putem evita. Ei bine, acești cartofi la cuptor cu bacon și ceapă sunt o soluție perfectă pentru astfel de zile, se fac foarte ușor, cu efort minim dar rezultatul final e savuros și categoric sățios.
Ingredientele pentru cartofii la cuptor cu bacon și ceapă sunt ieftine și la îndemână în orice gospodărie, cu greu de crezut să nu le poți găsi în cămară și în frigider oricând e nevoie de ele. Iată de ce, acești cartofi la cuptor sunt o alegere perfectă pentru o cină rapidă dar și ca garnitură lângă un grătar suculent.
Așadar, pregătiți-vă să fiți încântați cu efort minim și în același timp, cu buget minim, e absolut incredibil să constatăm câteodată, când eram pe punctul de a renunța la gătitul acasă și de-a mânca undeva în oraș, ce chestii gustoase am reușit să facem cu doar 15 minute de efort și fără să cheltuim bani în plus.
Ingrediente cartofi la cuptor cu bacon și ceapă – rețetă rapidă
- 1 kg. cartofi
- 2 cepe roșii
- 200 gr. bacon sau kaiser
- 4 căței de usturoi
- sare
- piper
- 50 ml. ulei
- verdeață – pătrunjel, mărar după preferințe
Mod de preparare Cartofi la cuptor cu bacon și ceapă – rețetă rapidă
- Se aprinde și se preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
- Se curăță cartofii de coajă, se clătesc în apă curată și se taie cubulete, prima oară taiem cartoful transversal, după care cele doua jumătăți le mai tăiem în două / trei bucăți, în funcție de mărimea cartofilor.
- Se pun la fiert intr-0 oala pentru 5 minute până apa începe să fiarbă. Nu îi fierbem mai mult deoarece se vor mai găti și la cuptor.
- Până fierb cartofii, se pregătesc și celelalte ingrediente: se feliază baconul, usturoiul se curăță și se taie felii fine iar ceapa se curăță și se taie solzișori.
- În tava pregătită pentru coacere, se pun cartofii prefierți și scurși bine de apă, se adaugă baconul, usturoiul și ceapa.
- Deasupra ingredientelor din tavă, se toarnă uleiul.
- Se mai presară verdeață, se potrivește la gust cu sare și piper și se amestecă cu grijă pentru ca ingredientele să fie omogen asezonate și distribuite în tavă înainte de a fi băgate la cuptor.
- Se sigilează tava cu o folie de aluminiu și se bagă la cuptor.
- După 15 – 20 de minute, se scoate folia de aluminiu și se lasă în continuare la cuptor să se rumenească. Mare grijă când înlăturați folia, aburul care se eliberează vă poate arde tare, folosiți manuși termice pentru bucătărie ca să evitați acest tip de incident neplăcut.
- O dată ce se înlătură folia, cartofii vor trebui îndeaproape supravegheați și din când în când, se amestecă cu o lingură de lemn în tavă ca ingredientele să se rumenească omogen.
- Când cartofii s-au rumenit frumos, se scot de la cuptor. Cam așa vor arăta:
Cartofi la cuptor cu bacon și ceapă – rețetă rapidă – mod de servire
Acești cartofi la cuptor cu bacon și ceapă pot fi foarte bine serviți ca atare dar merg grozav și ca garnitură lângă un grătar sau lângă o friptură. Dacă îi serviți ca atare, fiind o mâncare destul de consistentă, vor rezulta 4 porții, dacă îi veți servi pe post de garnitură, vor fi suficienți pentru 6-8 persoane. Ccartofii la cuptor cu bacon și ceapă se servesc calzi, presărați cu verdeață proaspătă pe deasupra, cu murături ori salată alături. Poftă mare!
Lasă un răspuns