Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Cartofi prăjiți la cuptor

Cartofi prăjiți la cuptor

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 30.08.2016
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
PUBLICITATE

Cartofi prăjiți la cuptor, fragezi în interios și crocanți la exterior, făcuți cu foarte puțin ulei, lista de ingrediente detaliată și mod de preparare pas cu pas, video. Cartofi cu exteriorul crocant și miezul pufos, făcuți la cuptor. 

Rețeta de cartofi prăjiți la cuptor e atât de simplă încât chiar nu merită să povestesc cine știe ce despre ea, o să încerc să fiu cât de concisă posibil. E vorba despre niște cartofi care seamănă foarte mult la gust și textură cu celebrii și atât de îndrăgiții cartofi prăjiți, doar că sunt, de fapt, copți în cuptor și conțin foarte puțină grăsime. Rezultatul acestei rețete simple sunt chiar cartofii ăia cu exteriorul crocant și miezul moale și pufos la care am poftit cu toții de atâtea ori.

Alte rețete de post cu cartofi:

Cartofi prăjiți la cuptor

Salată de cartofi

Preparare Cartofi prăjiți la cuptor 1

Mâncare – tocăniță – de cartofi

Am descoperit rețeta asta de încă înainte de a-mi lansa blogul, era în noiembrie 2008 când a fost publicată de o fată care semna pe forumul culinar.ro cu nickname-ul Anomiss, cu titlul ”Cartofi prăjiți la cuptor”. Aibă sănătate multă fata asta, de atunci nu cred că am mai făcut vreodată cartofi prăjiți în felul clasic, cu mult, mult ulei în care să plutească și dacă am făcut, a fost atât de rar încât nici nu îmi mai amintesc.

Am pregătit pentru voi rețeta de cartofi crocanți la cuptor atât în format video (imediat mai jos de lista ingredientelor) cât și în format text cu imagini pas cu pas, la finalul articolului. Sper să vă placă și să devină și pentru voi pe viitor o alternativă mai sănătoasă de a vă alina pofta de cartofi prăjiți.

Ingrediente Cartofi prăjiți La Cuptor:

  • 1 kg de cartofi gata curățați, de preferat să fie dintr-un soi care se pretează pentru prăjiți (nu din cei făinoși)
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri cu vârf de pesmet (eu am folosit panko, un pesmet cu granulație mai mare vă garantează niște cartofi mai crocanți la final)
  • sare și piper
  • opțional, diferite condimente/ierburi aromatice, după gust: eu am folosit 2 ramuri de rozmarin și 4 căței de usturoi întregi, pentru o aromă subtilă

Cartofi crocanți la cuptor, rețeta video

Ultima rețetă publicată

Mod de preparare Cartofi prăjiți la cuptor (text + imagini)

Pregătirea cartofilor

1. Poate vă părea ciudat, dar modul de preparare al acestor cartofi prăjiți la cuptor începe cu… fierberea. Se pune pe foc o oală încăpătoare cu apă (cam 4 litri). În acealși timp, se pornește cuptorul, fixându-l la 190 de grade ventilat. Cartofii curățați de coajă și bine spălați se taie în bastonașe mai grosuțe, cam de 1,5-2 cm. grosime.

taierea cartofilor2. Când apa dă în clocot, se adaugă o lingură rasă de sare și cartofii toți deodată.

fierberea cartofilor3. Se fierb cartofii în apa sărată timp de 8 minute, cât să se înmoaie dar să își păstreze încă fermitatea. Se scot apoi cu o spumieră, se scurg și se transferă pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

cartofi fierti

Gătirea la cuptor

4. Se stropesc imediat cartofii cu uleiul și se amestecă ușor cu o spatulă. Se adaugă pesmetul, sare și piper după gust, apoi restul condimentelor. Eu am adăugat rozmarinul tocat și cățeii de usturoi i-am pus întregi. Doar cât să lase un parfum subtil, fără ca aroma lor să fie prea pregnantă. Se amestecă bine cu spatula și se aranjează cartofii pe un singur strat. Se dau la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius, cu ventilație.

cartofi crocanti la cuptor, mod de preparare 4

5. Acești cartofi prăjiți la cuptor se coc timp de 35-40 de minute, cât să se rumenească frumos. În final vor fi rumeni și aurii și foarte crocanți.

cartofi crocanti la cuptor final, cartofi crocanti la cuptori rumeni

Servirea

Cartofii prăjiți la cuptor se servesc imediat, cât sunt fierbinți. Îi putem servi ca gustare, alături de sosul preferat, sau ca garnitură, însoțind diferite preparate.

cartofi crocanti la cuptor, reteta video de cartofi crocanti facuti la cuptor, cum sa faci cartofi crocanti ca cei prajiti cu mai putina grasime

S-aveți spor în toate și poftă mare!

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 comentarii la Cartofi prăjiți la cuptor

  1. Alexandrina spune:

    O reteta care mi-a placut foarte mult. Cartofii sunt deliciosi si arata foarte bine. I-au placut si copilasului meu. Au fost buni si reci, la cina.
    Mi s-a parut mult o lingura rasa de sare dar cand i-am mancat mi s-au parut usor nesarati (poate am pus cam multa apa la fiert). Amestecul de condimente, ulei si pesmet face o crusta surprinzator de gustoasa! (eu nu am experienta cu pane-uri si prajeli, caci noi mancam mai diet). Abia astept sa repet reteta si cu alte condimente.
    Multumesc, Laura!

  2. Juliette spune:

    Am facut azi reteta si au fost ft buni :)

  3. Mihai spune:

    Foarte bun, am încercat azi rețeta și a avut foarte mare succes!

  4. Narcisa spune:

    Mie imi place foarte mult vocea doamnei

  5. Judith spune:

    Multumesc Laura, n-am apucat sa fac o poza, ca s-au mancat atat de repede! Minunati, crocanti, simplu de pregatit! I-am aromatizat cu rozmarin, oregano si sare cu usturoi. Alaturi am avut carne de la un pui rotisat si castraveciori murati.A fost un pranz pe cinste, in mare parte multumita tie!

  6. Sabina spune:

    Sunt excelenti !

PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE