Salata de cartofi cu ridichi si dressing de mustar
Salata de cartofi pe care v-o propun azi e plina de gust, se face repede si gratie ridichilor are si textura, si culoare. Salata e un aperitiv rece cu gust foarte placut, dar in acelasi timp, e una dintre cele mai bune garnituri pe care le poti pune langa carnea pregatita la gratar. Si cum e weekend si afara e soare… hai sa facem salata de cartofi, ca gratarul il incingem ceva mai tarziu! :P
VEDEȚI ȘI REȚETA DE SALATĂ BAVAREZĂ DE CARTOFI – CLICK PE POZA DE MAI JOS
Ingrediente Salata De Cartofi Cu Ridichi Si Dressing De Mustar:
- 1 kg. de cartofi (eu am folosit cartofi albi de salata si cartofi mov, dar cei mov nu au niciun alt rol decat estetic)
- 12 ridichi rosii
- 4-5 fire de ceapa verde (partea alba si o buna parte din frunze)
- 2 linguri cu varf de mustar Dijon
- 50 ml. ulei de masline extravirgin
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingurita cu varf de miere de albine
- sare si piper
Preparare Salata De Cartofi Cu Ridichi Si Dressing De Mustar:
1. Cartofii se fierb in coaja timp de 15-20 de minute, sa se fragezeasca fara sa devina extrem de moi, apoi se scurg de apa, se clatesc sub jet de apa rece, se decojesc si se taie in felii sau suburi (dupa preferinta). Eu va arat doar cartofii mov in poza de mai jos, pentru simplul motiv ca sunt ceva mai deosebiti, insa doar ca aspect, gustul e de cartof, pur si simplu. Subliniez faptul ca sunt cartofi produsi in Romania, de catre persoane care s-au gandit ca si gastronomia romaneasca merita un pic de culoare.
2. Ridichile se spala cu grija si se feliaza (sau se taie in sferturi, dupa cum preferati). Cartofii (de orice culoare ar fi) si ridichile feliate se pun intr-o salatiera sau intr-un (castron) mare, pastrand cateva felii de ridichi pentru a presara salata pe deasupra la final.
3. Intr-un castronel, se pune mustarul si se toarna uleiul de masline extravirgin in fir subtire, in timp ce se amesteca intr-una. Veti vedea, sosul se va lega exact ca o maioneza. Se adauga zeama de lamaie si mierea de albine, se bate bine cu o furculita si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust (sa fie ceva mai sarat sosul, pentru ca e singura asezonare pe care o primesc cartofii fierti in coaja).
Alte rețete de post cu cartofi:
Daca sosul e inca prea vascos, se poate dilua cu 1-2 linguri de apa foarte rece. Se adauga ceapa verde curatata si spalata, tocata in rondele fine, din care se pastreaza cam 1 lingura de frunzulite tocate pentru presarat la final si se toarna sosul peste cartofi si ridichi.
4. Se amesteca salata cu grija, asa incat sa se imbrace cartofii cu sos pe toate partile dar sa nu se sfarme. Se acopera castronul cu folie alimentara si se da la frigider timp de 30 de minute – 1 ora inainte de a se servi. Desigur, asta numai daca aveti rabdare, uneori mie mi se intampla sa nu am prea multa rabdare si sa imi pun un castron de salata inca de cand e usor calduta. Inainte de servire, se presara pe deasupra feliile de ridichi si frunzele de ceapa verde tocate pe care le-am pastrat in acest scop.
Pofta buna si nu uitati, merge perfect cu orice bunatati la gratar ati pregati!
Lasă un răspuns