Cașcaval pane, rețetă video
Cașcaval pane în crustă de pesmet, cu sos tartar. Cașcaval pane, rețetă și număr de calorii. Un aperitiv delicios, cașcaval pane. Cașcaval pane cu garnitură de salată verde și sos tartar.
Îmi amintesc că prin anii 80 cașcavalul pane era unul din cele mai îndrăgite preparate servite în restaurantele românești. Alături de îndrăgitul sos tartar… un deliciu! De altfel, sosul și cașcavalul pane se puneau de minune în valoare unul pe celălalt, pe deoparte brânza cremoasă, topită, pe de cealaltă aciditatea plăcută a sosului, crusta crocantă de pesmet, nota picantă din sos… o combinație 100% câștigătoare!
Cu toate că mulți cereau și o garnitură lângă cașcavalul pane, eu prefer să îl consider un aperitiv cald și să îl însoțesc doar cu o salată lejeră (de obicei salată verde) și un pic de sos tartar. Și așa, într-o porție moderată (100 de grame cașcaval/persoană) se adună laolaltă 518 calorii, la care se va adăuga sosul și salata.
Ingrediente Cașcaval Pane:
- 500 de grame de cașcaval maturat (pentru 5 porții de mărime medie)
- 2 ouă
- 3-4 linguri de făină
- 5-6 linguri de pesmet
- 1 praf de sare
- ulei vegetal pentru prăjit (de floarea soarelui, rapiță, merge și uleiul de palmier etc)
Preparare Cașcaval Pane:
Rețeta de cașcaval pane e una foarte simplă, până la urmă, și mai ales, una care se pregătește rapid. Ca să reușească perfect, însă, e nevoie de niște mici secrete, pe care sper eu că vi le-am dezvăluit pe deplin în rețeta video atașată.
Cei care doresc și varianta scrisă a rețetei, o găsesc la finalul prezentării video. Poftă mare!
Mod de preparare Cașcaval Pane (varianta scrisă):
1. Se feliază cașcavalul în felii groase de aproximativ 2 cm. (nu feliați mai subțire, există riscul de a se topi în timpul prăjirii). Se așează feliile într-un singur strat pe o tavă și se dau la congelator 30-60 minute, până se întăresc bine.
2. Se sparg ouăle într-un castron, se adaugă un praf de sare și se bat cu furculița până se lichefiază.
3. Feliile întărite de cașcaval se tăvălesc prin făină, insistând să se îmbrace bine, apoi se scutură și se îmbracă în oul bătut. Se scurg de ou feliile de cașcaval și se ăvălesc bine prin pesmet.
4. Pentru o crustă rezistentă, repetăm: feliile deja îmbrăcate într-un strat de pesmet le dăm din nou prin ou, cu grijă ca să le atingă oul bătut pe toată suprafața, se scurg și se îmbracă într-un al doilea strat de pesmet, insistând asupra marginilor și colțurilor, să fie bine acoperite.
5. Într-o tigaie se toarnă ulei vegetal cam de 3 degete și se încinge bine (temperatura indicată pentru prăjit este 180 de grade Celsius). Deîndată de ce uleiul s-a încis, se adaugă feliile de cașcaval pregătite așa cum am arătat la pașii anteriori, fără a le înghesui în tigaie. Uleiul trebuie să fie foarte fierbinte, ca să se rumenească rapid crusta. Se prăjesc feliile de cașcaval pe ambele părți până devin aurii, apoi se scot pe hârtie absorbantă să se dreneze de uleiul în exces.
6. Se servește cașcavalul pane imediat, cât e fierbinte, ca să rămână moale în interior. Recomand pentru servire o salată verde asezonată simplu cu sare, piper, un strop de ulei de măsline și zeamă de lămâie și sosul tartar.
Lasă un răspuns