Drob de pui in crusta de aluat
Drob de pui în crustă de aluat, rețetă video. Urmărește pas cu pas cum se fac un drob de pui pentru Paști. Aperitiv festiv tradițional de Paști, drob de pui, o variantă lejeră și potrivită inclusiv copiilor.
Iata ca inaintea Sarbatorii Pastelui vin cu inca o reteta specifica acestei mari Sarbatori: drob de pui in crusta de aluat. Drobul este o reteta traditionala de aperitiv creat special pentru masa de Pasti si este de obicei preparat din organe de miel. Reteta de drob de pui este o alternativa la clasicul drob de miel, si, zic eu, e cel putin la fel de gustoasa. In afara de gustul deosebit, drobul de pui este foarte potrivit si pentru copii, e mai usor de digerat si are si calorii mai putine.
Ingrediente Drob de pui
- 500 de grame de ficatei de pui
- 500 de grame de piept de pui
- 4 oua
- 4 linguri de pesmet
- 6-7 fire de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 legatura de marar
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1 lingura de ulei de masline
- 30 de grame de unt
- sare si piper
pentru crusta de aluat:
- 300 de grame de faina
- 70 de grame de unt
- 1 ou
- 1 praf de sare
- apa rece pana la formarea unui aluat potrivit
in plus:
- 1 ou pentru uns aluatul
- faina pt. presarat planul de lucru
Preparare Drob de pui în crustă de aluat, rețetă video
Preparare drob de pui în crustă de aluat, rețeta pas cu pas (text, printabil)
1. Se taie pieptul de pui în cuburi. Uleiul de măsline și untul (30 gr) se încing într-o tigaie mare. Se sotează pieptul de pui 5 minute și se scoate într-o farfurie.
2. În grăsimea rămasă, se sotează ficățeii, apoi se scot peste pieptul de pui. Se lasă să se răcească, apoi se trece totul prin mașina de tocat.
3. La tocătură se adaugă pesmetul, 4 ouă bătute, ceapa verde tocată cu tot cu frunze, mărarul și pătrunjelul și usturoiul zdrobit. Se condimentează cu sare și piper.
4. Morcovii curățați și tăiați bastonașe de 2×4-5 cm se fierb în apă sărată și se amestecă cu compoziția până se omogenizează bine.
5. Pentru aluat, se încorporează untul în făină cu o furculiță. Se adaugă sare, 1 ou bătut și apă rece cât e nevoie să se formeze un aluat potrivit. Se învelește și se lasă la frigider 1 oră.
6. Se întinde aluatul în foaie pe planul de lucru presărat cu făină. Se căptușește cu aluatul o formă de cozonac cu dimensiunile de 37x12x10 cm, așternută și cu hârtie de copt. Se pune toată compoziția de drob peste aluat și se presează bine, nivelându-se. Se decupează marginile aluatului care cad peste dimensiunea formei, se mai frământă puțin și se face un capac care se presează deasupra de umplutură. Din aluatul rămas se decupează decoruri. Se unge capacul și decorurile cu ou bătut și se coace drobul în cuptorul preîncins la 180°C pentru 30-35 minute, până se rumenește crusta frumos.
In final, o imagine cu sectiunea si un Paste fericit din tot sufletul!
Lasă un răspuns