Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Drob de pui in crusta de aluat

Drob de pui in crusta de aluat

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Drob de pui în crustă de aluat, rețetă video. Urmărește pas cu pas cum se fac un drob de pui pentru Paști. Aperitiv festiv tradițional de Paști, drob de pui, o variantă lejeră și potrivită inclusiv copiilor. 

Iata ca inaintea Sarbatorii Pastelui vin cu inca o reteta specifica acestei mari Sarbatori: drob de pui in crusta de aluat. Drobul este o reteta traditionala de aperitiv creat special pentru masa de Pasti si este de obicei preparat din organe de miel. Reteta de drob de pui este o alternativa la clasicul drob de miel, si, zic eu, e cel putin la fel de gustoasa. In afara de gustul deosebit, drobul de pui este foarte potrivit si pentru copii, e mai usor de digerat si are si calorii mai putine.
drob de pui, reteta drob de paste, drob de pui in aluat

Ingrediente Drob de pui

  • 500 de grame de ficatei de pui
  • 500 de grame de piept de pui
  • 4 oua
  • 4 linguri de pesmet
  • 6-7 fire de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 30 de grame de unt
  • sare si piper

pentru crusta de aluat:

  • 300 de grame de faina
  • 70 de grame de unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • apa rece pana la formarea unui aluat potrivit

in plus:

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • faina pt. presarat planul de lucru

Preparare Drob de pui în crustă de aluat, rețetă video

Preparare drob de pui în crustă de aluat, rețeta pas cu pas (text, printabil)

1. Se taie pieptul de pui în cuburi.  Uleiul de măsline și untul (30 gr) se încing într-o tigaie mare. Se sotează pieptul de pui 5 minute și se scoate într-o farfurie.

2. În grăsimea rămasă, se sotează ficățeii, apoi se scot peste pieptul de pui. Se lasă să se răcească, apoi se trece totul prin mașina de tocat.

3. La tocătură se adaugă pesmetul, 4 ouă bătute, ceapa verde tocată cu tot cu frunze, mărarul și pătrunjelul și usturoiul zdrobit. Se condimentează cu sare și piper.

4. Morcovii curățați și tăiați bastonașe de 2×4-5 cm se fierb în apă sărată și se amestecă cu compoziția până se omogenizează bine.

5. Pentru aluat, se încorporează untul în făină cu o furculiță. Se adaugă sare, 1 ou bătut și apă rece cât e nevoie să se formeze un aluat potrivit. Se învelește și se lasă la frigider 1 oră.

6. Se întinde aluatul în foaie pe planul de lucru presărat cu făină. Se căptușește cu aluatul o formă de cozonac cu dimensiunile de 37x12x10 cm, așternută și cu hârtie de copt. Se pune toată compoziția de drob peste aluat și se presează bine, nivelându-se. Se decupează marginile aluatului care cad peste dimensiunea formei, se mai frământă puțin și se face un capac care se presează deasupra de umplutură. Din aluatul rămas se decupează decoruri. Se unge capacul și decorurile cu ou bătut și se coace drobul în cuptorul preîncins la 180°C pentru 30-35 minute, până se rumenește crusta frumos.

Ultima rețetă publicată

In final, o imagine cu sectiunea si un Paste fericit din tot sufletul!drob de pui, reteta drob de paste, drob de pui in aluat 2

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

43 comentarii la Drob de pui in crusta de aluat

  1. Cat on a hot tin roof spune:

    Este extrem de aspectuos, iar gustul este delicios. Doamna Laura Laurentiu, sunteti un varf al artei culinare. Va multumesc din suflet pentru reteta si pentru felul in care ati explicat-o.

  2. Violeta spune:

    Buna seara va rog frumos o intrebare as avea ,aluatul se poate face mai din timp si se poate tine la frigider .Multumesc si un Paste fericit.

  3. Criss spune:

    Multumiri pt retete!!! Am facut multe si au iesit foarte bune!
    Toto asa :))

  4. Gina Dar spune:

    ARATA SUPERB SI CRED CA MERGE CU ORICE CARNE,CHIAR SI FFF BUN

    • lauralaurentiu spune:

      Da, asa e, se poate folosi orice fel de carne, de la pui pana la miel sau vitel sau, de ce nu, chiar porc. Eu am facut cu pui pentru ca e in topul preferintelor celor mici.

  5. Silviuta spune:

    o sal incerc in acest an sper sami iasa multumesc pt reteta

  6. Ileana spune:

    Dna Laura, intodeauna mi a fost dificil sa respect cantitatile ingredientelor, datorita faptului ca nu dispun de un cantar de bucatarie. Sant sigura ca aceasi problema o intampina multe gospodine. Ar fi mult mai usor pentru noi daca cantitatile ar fi date in genul, 750 g sau 3 cani faina etc…etc..etc..

    Am preparat cateva din retetele preparate de dumneavostra si au iesit delicioase.

    Multumesc si va doresc multa sanatate.

  7. Sanda T. spune:

    Laura, multumiri pentru reteta! Am facut acest drob de pui pentru Paste, mi-a placut extrem de mult, are un gust minunat. Inca o data iti multumesc!

  8. Beatrice spune:

    Mi-a iesit drobul perfect! Filmarea m-a ajutat sa inteleg multe. Si prichindelul meu papa cu drag!
     

  9. Cristina Stan spune:

    a iesit super! gustos si aratos! numai ca la mine a durat ceva mai mult prepararea, neavand robot care sa framante coca si nici masina de tocat carne :)) 
    important este rezultatul final insa.
    astept si alte retete la fel de minunate!
    Paste fericit, multa sanatate si fericire tie si celor dragi!

  10. Puiuclaudia13 spune:

    a iesit super si l-am facut foarte usor

  11. Nuti spune:

    Mi-am cumparat ingredientele si ma apuc chiar acum.Esti cea mai buna prietena si un profesor foarte bun.Multumita tie mi-am incantat familia si prietenii cu prajituri si mancaruri delicioase.
    Paste Fericit,draga mea prietena,alaturi de toti cei dragi tie!

    • lauralaurentiu spune:

      Ce dragut din partea ta, draga Nuti! Nu ma indoiesc ca o sa-ti reuseasca drobul perfect. Iti doresc un Paste minunat alaturi de familie si toti cei dragi!

  12. Doina spune:

    Ma bucur ca am trecut pe la tine si am gasit aceasta minunata reteta. Ea se va regasi negresit in meniul de Paste.
    Iti doresc un PASTE FERICIT alaturi de toti cei dragi !

  13. Angela spune:

    Aspectuos si cu siguranta foarte gustos!
    Sarbatori Fericite!

  14. Ginette Liz spune:

    Felicitari Laura, excelenta prezentare si nu mai vorbesc de reteta….ma apuc de treaba. Paste fericit !!!

  15. FLORII spune:

    Frumoasa prezentarea, fara prea multa vorba, iar drobul arata foarte bine si sigur este si gustos. Mi-a placut ce am vazut.PASTE FERICIT!

  16. Ddanadrian spune:

    Multumim pentru Retete Ar trebui sa va duceti la Pro Tv de ce buna culinara sunteti

  17. relus72 spune:

    arata super , sper sa-mi iasa si mie !

  18. dorina spune:

    Superba decoratiunea. Nu m-as fi gandit niciodata. Felicitari Laura si iti doresc Sarbatori pascale pline de voie buna alaturi de cei dragi!

  19. MARIVAS1953 spune:

    FAIN . MULTUMIM. O SA IL FAC SI EU .

  20. ana spune:

    e super reteta!!! de ce nu v-ati inscris la maste chef?

  21. Www Auraclaudia1981 spune:

    arata super si este si usor de facut,negresit va fi pe masa de paste;multumesc   PASTE FERICIT TUTUROR

  22. Roxana spune:

    Cat de minunat poate fi!!

  23. Arata super, o sa-l fac negresit!

  24. Superb ! Sper sa-mi iasa aluatul si fara miraculosul robotel ;)
    Paste Fericit !

  25. Tomut Aura spune:

    minunat,asa ca tine :)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE