Mâncare de cartofi cu carne tocată, la cuptor – gulaș rapid – video
Această mâncare de cartofi cu carne tocată, la cuptor, are un autentic gust de gulaș, doar că este mult mai rapidă, convinge-te pregătind-o după rețeta video de mai jos! Gulaș rapid la cuptor, delicios și ușor de pus în practică. Rețeta video, lista de ingrediente, sfaturi de adaptare, calorii/porție.
Eu și familia mea suntem pasionați de gulaș. Dacă s-ar putea, ne-am bucura de gustul lui la fiecare masă și nu cred că ne-am sătura prea ușor. Din păcate, nu am ajuns să aflăm vreodată în cât timp ne-am putea sătura de gulaș, pentru că e destul de descurajant faptul că nu știi peste ce vită dai și-n cât timp va fierbe. S-a întâmplat să fiarbă carnea din gulaș în 2 ore dar s-a-ntâmplat să dureze și patru ore, ceea ce nu e tocmai încurajator. Ei bine, cu această rețetă de mâncare de cartofi cu carne tocată, gătită la cuptor, am reușit să aduc pe masa familiei un gust autentic de gulaș! Atât de încântați au fost ai mei de experimentul meu reușit, încât, la cererea publicului, am gătit acest gulaș rapid de nu mai puțin de trei ori într-un interval de două săptămâni.
REȚETA DE GULAȘ AUTENTIC UNGURESC O GĂSEȘTI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Cred că această mâncare de cartofi cu carne tocată, cu gust de gulaș adevărat, este unul dintre cele mai reușite experimente culinare pe care le-am făcut în bucătăria mea. Desigur, în curând își va aminti cineva că exact așa făcea bunică-sa, când era ea tânără și vioaie și setată pe multi tasking. Cu săpat la câmp, îngrijit nepoți, copt pâine, gătit, tricotat ș.a. Ei bine, eu nu am cunoscut-o pe bunica aia. A trebuit să-mi vină mie ideea și s-o pun în practică, de una singură. Posesorul acestei taine bine ascunse, presupunând că ar și exista, ar fi trebuit să publice rețeta înaintea mea, că nu am găsit nicio sursă de inspirație pe internet. Una peste alta, acest gulaș rapid ne-a adus enorm de multă bucurie în farfurie! Și asta fără mari bătăi de cap, ceea ce vă doresc și vouă.
De aceea, vă invit să urmăriți clipul video cu rețeta, pe care îl găsiți imediat după lista de ingrediente, iar la finalul articolului veți găsi și niște sfaturi de adaptare a rețetei.
Ingrediente mâncare de cartofi cu carne tocată, la cuptor – gulaș rapid
- 1 kg. de cartofi pentru fiert sau copt
- 500 de grame de carne de vită tocată
- 150 de grame de ceapă, tocată mărunt
- 150 de grame (1 bucată) ardei gras roșu, tocat cubulețe
- 140 de grame de morcovi, tocați cubulețe
- 1 tijă de țelină apio, tocată cubulețe
- 1 litru de supă de pui sau de legume
- 200 de grame de roșii bine coapte, opărite, decojite și tăiate cuburi (cu tot cu sucul lor)
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță cu vârf de paprika dulce
- 1 linguriță de chimen măcinat (opțional, dar recomandat pentru autenticitatea gustului)
- sare și piper negru măcinat după gust
- opțional, pătrunjel tocat pentru presărat la final
Mod de preparare – rețeta video
Sfaturi de adaptare pentru rețeta video de mâncare de cartofi cu carne tocată, la cuptor – gulaș rapid
1. Primul lucru care-mi vine în minte este o întâmplare amuzantă, cu o cititoare care mi-a scris un mesaj în care îmi cerea lămuriri despre rețeta de pui la cuptor, cu unt și cartofi. Am întrebat-o cu ce pot s-o ajut și mi-a răspuns că nu are cuptor. Ei bine, nu am putut s-o ajut să facă pui la cuptor fără cuptor, dar acest gulaș rapid cred că merge făcut și fără cuptor. Folosiți o cratiță cu fundul gros, cu un capac care închide etanș. Fierbeți mâncarea pe plită, la foc mic. Verificați adesea, să nu cumva să rămână fără lichid și, chiar dacă va dura ceva mai mult, sigur veți reuși s-o faceți și fără cuptor.
2. Adesea, recomand în rețetele mele ca lichidul folosit ca bază să fie o supă de pui sau de legume. Evident, ca ultimă alegere, puteți folosi și apă. Rețineți, însă, că o supă are întotdeauna mai multe de oferit unui preparat, din punctul de vedere al gustului, decât apa chioară. Cu un click pe poza de mai jos accesați rețeta mea de supă de bază pentru mâncăruri. Poate merită să aruncați un ochi.
3. Se poate folosi carne de porc tocată în loc de carne de vită tocată? Sigur, cu singura condiție să fie o bucată de porc slabă. Poate o bucată de pulpă degresată, pe care s-o tocați acasă. Carnea tocată de porc de la magazin e mult prea grasă pentru această rețetă de mâncare de cartofi cu carne tocată.
4. În loc de țelina apio, folosită de mine, puteți folosi 1 bucată de țelină rădăcină, cam de mărimea unui ou obișnuit.
5. În plin sezon, recomand să folosiți roșiile proaspete, opărite, decojite și tocate. În afara sezonului, puteți folosi cu succes roșii cuburi la borcan – după rețeta de aici (sau la conservă, din comerț). Puteți folosi și un bulion de roșii mai concentrat, passata etc.
Servire
Mâncarea se servește caldă și se consumă cu ardei iute – dacă vă place – și gemete de plăcere. Sper s-o pregătiți și să reveniți cu impresii!
Lasă un răspuns