Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta ca la KFC
Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta ca la KFC reteta video. Cum se fac pulpele in crusta crocanta gen KFC? Reteta simpla de pui in crusta crocanta cu lapte batut si condimente.
Pana la urma, e un pacat asa de mare sa-ti placa bucatile crocante de pui de la acel restaurant cu pui fripti, stiti voi care, cel cu colonelul? Da, e fast-food, e plin de ulei! Nu e bine, nu trebuie… cu toate astea, puii fripti de la respectivulul lant de restaurante sunt un pacat pe care il comit de doua-trei ori pe an. De-acuma e pe jumatate iertat, odata ce l-am si marturisit. Sunt absolut constienta ca-s prajiti in ulei, ca cine stie de cand e uleiul ala, ca una, ca alta… Imi plac aceste pulpe si aripioare de pui in crusta lor condimentata si crocanta, cu interiorul bine facut si suculent si pace!
Nu imi plac doar mie aceste pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta ca la KFC. Poftele mele, pana la urma, nu-s atat de importante si, in orice caz, sunt mai usor de tinut in frau. Ii plac fiica-mii, ce mai, viseaza cu puiul asta! In plus, cei care cedeaza ispitei sunt destul de multi, pentru ca la tejgheaua respectivului restaurant e vesnic coada iar un loc liber la o masa cu greu gasesti.
ALTE RETETE DELICIOASE CU PUI
Asadar, daca tot ne plac asa de tare, dorinta mea de a incerca sa prepar la mine acasa aceste pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta ca la KFC, suculente, perfect facute in interior si invelite intr-o crusta care sa crănțăne placut, a aparut in mod firesc. Macar pentru a sti cu exactitate ce anume contin si pentru a ma simti oarecum impacata ca nu mananca fata prin oras cine stie ce aditivi.
Am avut cateva tentative mai mult sau mai putin satisfacatoare. In final, pot spune ca imi pot satisface pofta de pulpe si aripioare de pui crocante si in bucataria proprie. Ies grozav de bine si pot face fata cu succes comparatiei cu cele de la KFC, daca nu cumva sunt chiar mai bune. Inspiratia mi-am gasit-o intr-o reteta de Paula Deen.
Ingrediente Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta
- 1-1,5 kg pulpe inferioare si/sau aripioare de pui
- 1 lingurita de piper negru macinat
- 1 varf de cutit de oregano uscat
- 1 varf de cutit de pudra de ghimbir
- 1 varf de cutit de nucsoara rasa
- 1 lingurita rasa de paprika dulce
- 1 lingurita de sare
- 150-200 grame de faina
- 1 lingura de ceapa rasa pe razatoarea cu gauri fine
- 2 catei de usturoi zdrobiti/razuiti fin
- 1 pahar cu lapte batut
- saramura: 1 litru de apa si 2 linguri de sare
- ulei vegetal pentru prajit
Preparare Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta, reteta video
Pentru instructiunile de preparare, va invit sa urmariti clipul video de mai jos sau pasii expusi in format text, la finalul articolului.
Mod de preparare Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta
1. Alegem pulpe de pui si aripioare micute si fragede.
Saramura
2. Preparam saramura, adaugand intr-un castron mare 1 litru de apa si 2 linguri de sare si amestecand pana se dizolva.
3. Se adauga in saramura aripioarele/pulpele de pui. Trebuie ca acestea sa fie complet acoperite de saramura. Castronul se infoliaza si se da la frigider minimum 2 ore, maximum 24 de ore.
4. Dupa marinarea in saramura, se scurg bine pulpele/aripioarele. Se zvanta bine tamponandu-le cu hartie absorbanta de bucatarie si se lasa la temperatura camerei.
Crusta
5. Se amesteca faina cu toate condimentele (1 lingurita de sare, piperul, ghimbirul, nucsoara rasa, oregano uscat, paprika dulce).
6. Se răzuieste ceapa pe razatoarea cu gauri fine. Avem nevoie de 1 lingura de ceapa razuita. Ceapa si usturoiul fin razuite se amesteca bine cu laptele batut.
7. Se dau pulpele/aripioarele bine zvantate prin laptele batut si apoi se imbraca in faina condimentata pe toate partile. Le asezam pe un platou, pe masura ce le pregatim, fara a le suprapune.
Prajirea
8. Pentru prajirea acestor pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta, recomand friteuza sau o cratita (ceaun) de fonta, cu peretii grosi. Incingem bine pe foc cratita, pana fumega usor. Adaugam ulei intr-un strat generos (cam de 7-8 cm). Probam sa fie bine incins uleiul, care trebuie sa aiba temperatura de 180 de grade Celsius. In lipsa unui termometru, putem proba cu o lingura de lemn. Daca atunci cand bagam coada lingurii de lemn in ulei, se raspandesc instantaneu in jurul acesteia bule mici de aer, inseamna ca uleiul are temperatura ideala.
9. Se pun cu grija bucatile de pui in uleiul incins, fara a le inghesui prea tare. Imediat ce bucatile de pui prind o crusta usor aurie, reducem focul la mediu-mic si prajim puiul in continuare, ca sa se patrunda bine in interior. In total, pulpele trebuie prajite cam 20 de minute. Sunt gata daca, atunci cand sunt scoase deoparte si intepate cu o furculita in partea cea mai groasa, elibereaza sucuri clare, fara urme de sange.
10. Cand sunt gata, se scot cu atentie din uleiul incins si se pun pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta de bucatarie.
Puteti servi aceste pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta cu tot felul de garnituri, salate si sosuri dupa preferinta fiecaruia. Si… lasa ca merge cateodata, doar sa nu o facem prea des :P. Pofta mare!
Lasă un răspuns