Cautare in site
x inchide

Prăjitură cu vișine turnată – rețetă simplă, fără praf de copt!

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 09.07.2020
Rating
4.9
(54)
prajitura cu visine turnata reteta prajitura turnata cu visine reteta simpla pas cu pas reteta laura laurentiu
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(54)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 comentarii la Prăjitură cu vișine turnată – rețetă simplă, fără praf de copt!

  1. Elis Pope spune:

    Ideea de prajitura cu un strat generos de fructe la mijloc mi-a facut cu ochiul insa dupa ce am facut-o nu pot spune ca am fost multumita pe deplin. Stratul de baza fiind oprit din copt devine mai gumos si mai subtire dupa cum se poate observa si din poza. Amidonul din stratul de fructe nu mi-a placut, probabil cantitatea e prea mare. Am sa pastrez reteta de blat si am sa coc 2 blaturi separate iar fructele le voi prepara cu pectina in loc de amidon.

    • Îmi pare rău că nu sunteți mulțumită pe deplin, sper să fiți măcar parțial. La mine stratul de bază nu a fost gumos dar a fost, într-adevăr, cu ceva mai dens decât cel superior. Nu știu ce fel de amidon ați folosit, la mine abia s-a coagulat stratul cu fructe (și asta chiar se vede din poze). De la publicare, am mai făcut prăjitura asta de câteva ori și a fost apreciată în familia mea. Desigur, nu toți avem aceleași gusturi dar e bine și să ne ajustăm așteptările, căci, până la urmă, e o prăjitură pentru o zi oarecare, nu un desert sofisticat.

  2. Alexandra spune:

    Buna ziua! Ar merge si cu visine congelate? Daca da, ar trebui sa le decongelez inainte?

    Multumesc!

  3. Madica Feodoru spune:

    De cum am văzut pozele mi-am spus că prajitura asta îmi amintește de copilăria mea. Nu am avut pace pana nu am facut-o și azi am savurat-o cu familia. Defectul rețetei e unul mare, care trebuie subliniat. N-a rămas nimic pe a doua zi! :))) Au devorat ai mei toată tava de prăjitură!
    Laura, multumesc pentru înca o rețetă reușită!

  4. Lavi spune:

    Arată grozav.
    Cu siguranță că și gustul este pe măsură: de nota 10!
    Dar cu caise nu s-ar putea face?! Credeți că ar merge?
    Felicitări, sănătate multă, spor în toate și la cât mai multă inspirație!
    Vă îmbrățișez cu drag și deosebită admirație ???!

  5. Martina spune:

    multumim pt reteta!

    Mereu explicatii clare si precise.

    Multumesc!

    P.S. „deasupra de blat” e regionalism? Corect este „deasupra blatului”.

    • Întrebarea dumneavoastră este o încântare! Întotdeauna apreciez când cititorii pun întrebări la subiect. :)

      Să vă răspund: poate că da, nu mi-am pus problema vreodată. Blogul este prin definiție un jurnal, e caracterizat printr-un stil sincer și o oarecare oralitate a scriiturii (dacă îi iese autorului), așa că scriu așa cum aș vorbi. Într-adevăr, în Timișoara se folosește mult mai degrabă deasupra de, prepoziție compusă, urmată de un substantiv în acuzativ, decât deasupra, prepoziție simplă urmată de substantiv în genitiv. Nu aș acuza o urbe întreagă de incorectitudine, mai degrabă este o particularitate a limbii vorbite în zonă.

  6. Gabriela-Cristina spune:

    Absolut delicioasa. Reteta este foarte bine explicata si se pare ca nu-i pretentioasa tare la copt. Cuptorul meu e naravas si a iesit bine.