Cautare in site
x inchide
pandispan-cu-visine-sau-cirese-reteta-video-prajitura-simpla-cu-visine-si-pandispan-pufos-video-retetecalamamaro

Prăjitură cu vișine sau cireșe, rețetă video

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 19.06.2017
Rating
4.9
(173)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(173)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 comentarii la Prăjitură cu vișine sau cireșe, rețetă video

  1. Cat spune:

    Scumpa Laura, tu o coci in cuptorul ventilat sau neventilat? :)

    Ador retele tale, tot ce am incercat a fost incredibil de bun. Fac prajitura asta in fiecare an, dar cu varsta am inceput sa uit :)) si nu mai știu cum o coceam. Acum e in cuptorul neventilat, dar mi-am zis sa risc totusi o intrebare.

  2. Tatiana spune:

    Bestiala! Doamna Laura, am facut si eu ieri aceasta prajitura si a iesit minunat . Foarte usor de facut dar minunata!

  3. Cristina S spune:

    Rețeta este perfecta. A ieșit extraordinar chiar dacă am folosit visine congelate. Nu s-au lăsat la fund și nici nu au încruzit prăjitura.as fi adăugat și poza dacă aveam posibilitatea.

  4. Oana spune:

    Multumesc pentru aceasta reteta deosebita! E a doua oara cand o fac si e delicioasa. Pufoasa chiar si dupa 2-3 zile.
    Eu am pus intr-un sfert din compozitie putina cacao si a iesit un vis!

  5. Delia spune:

    Buna, cand adaugati pesmetu?

  6. Irina G spune:

    Absolut delicioasa! Incredibil de pufoasa. Va multumesc mult pentru reteta!

  7. Mariana spune:

    Multe multumiri pentru reteta. Am facut prajitura si a iesit extraordinar de buna. Toata familia a fost incantata, inclusiv nepotica mea de 4 ani si jumatate. Este cea mai buna prajitura cu visine pe care am mancat-o. Intr-adevar, tava tapetata cu unt si faina da o savoare deosebita prajiturii.

  8. Adina spune:

    Aşa pandişpan grozav, e prima dată când fac şi prima dată când mănânc. Am urmat reţeta întocmai şi rezultatul a fost foarte, foarte bun! Urmează o tavă cu piersici, o alta cu caise şi la o adică, chiar un pandişpan simplu cu ceva cacao, nuci…

  9. Elena spune:

    Super reteta! M a cucerit…. de 3 saptamani o tot fac in portie dubla, cu visine, cirese, capsuni, mure, zmeura! Multumesc!

  10. Boranescu Roze -Mary spune:

    Va rog sa imi spuneti dimensiunile tavii.Multumesc.

  11. Bucătărescu spune:

    De unde a apărut „bezeaua”? Să fie albuşurile bătute spumă? După părerea mea albuşurile bătute spumă devin bezea după copt.

  12. Abraham maria spune:

    Buna ziua. Vreau sa va felicit pt aceasta reteta,arata delicios. Ador deserturile simple cu fructe asa cum le facea si bunica mea. As avea o singura intrebare in ceea ce priveste reteta si anume dc este posibila inlocuirea cireselor cu capsuni. Multumesc.

  13. cristina spune:

    Buna ziua,
    va urmaresc de vreo 3 ani de cand am plecat la studii in strainatate. Va multumesc foarte mult ca va publicati retetele! Va vizitez site-ul macar o data pe saptamana pentru a gasi o reteta pentru masa de pranz sau ceva dulce etc (m-am bucurat extrem de mult de painea cu cartofi! toti colegii mei de aici s-au bucurat sa simta gustul de acasa). Uneori il ajut si pe prietenul meu neamt si ii traduc sa isi faca si el :)
    Ceea ce v-as ruga e, daca se poate, sa imi spuneti daca puteti publica o varianta a retetei care are si o spuma de bezea deasupra. Mama e din sudul tarii, dar s-a mutat de 20 ani in ardeal si cumva nu ne-a iesit niciodata spuma desi am tot incercat retete de la ardelence.

    Va multumesc inca o data pentru ceea ce faceti!

  14. Stanescu Ofelia spune:

    Abia astept s-o fac!

  15. Jamila spune:

    Rețeta de prajitura pufoasa cu visine am cautat-o foarte mult si ma bucur ca am gasit-o la tine, ca nu am curaj sa incerc de la oricine. Cu siguranta o voi incerca curand.

  16. Elida spune:

    Buna,nu stiu ce am facut greșit dar mie nu mi s’a format maioneza.am folosit același aparat ca tine si mi s’a facut apa din prima!!!! Si apa a ramas.am folosit doar gălbenușuri cu ulei …:(

  17. Aurora Oncescu spune:

    Rețeta este îmbietoare, de sezon și simplă, însă cantitatea de zahăr este foarte mare!
    Credeți că reducând-o sever ar fi afectată prăjitura?

    • Doamnă Oncescu, sunt 300 de grame de zahăr de împărțit la 20 de porții, adică 15 grame/porție. Pe de altă parte, porțiile sunt chiar mari, pentru că prăjitura crește foarte înaltă, deci fără probleme se poate împărți la 24, rezultând un conținut de 12,5 grame zahăr/porție. Oamenii se sperie când citesc 300 de grame de zahăr, dar nu se gândesc că niciodată nu am recomandat cuiva să mănânce de unul singur o tavă de prăjitură, care, de altfel, se poate păstra câteva zile bune, e o prăjitură care rezistă bine. Dacă insistați, se poate reduce zahărul, dar țineți cont că e într-o cantitate potrivită pentru a echilibra acreala vișinelor și că, dacă îl veți reduce, veți obține o compoziție mai uscată, e posibil să fie nevoie să o diluați cu câteva linguri de lapte.

      • Aurora Oncescu spune:

        Dragă dnă Laura Laurențiu, sigur că aveți dreptate în principiu, dar cine mănâncă o singură porție, chiar dacă nimeni nu exagerează ???
        Ador să fac prăjituri, dar din motive de sănătate( tendință de îngrășare și precauție) am limitat această „ocupație” la o dată pe săptămână, plus aniversările și sărbătorile…
        Iată de ce am renunțat la foarte multe rețete ardelenești de prăjituri pe care le făceam altă dată (din caietul bunicii și al mamei)!
        Este și motivul pentru care m-am apropiat de bucătăria italiană și franceză, care se străduiesc să îmbine calitatea cu evitarea, pe cât posibil, a „bombelor calorice”!
        Citesc însă,și chiar fac, rețetele dv cu drag și plăcere, evitând însă pe acelea cu foarte multă grăsime ori zahăr.
        O zi bună.
        Aurora Oncescu

      • Doamnă Oncescu, asta a fost ditamai tava de prăjitură! Jumătate din ea am dăruit iar ceea ce a rămas am mâncat cu soțul meu (el mai mult, eu mai puțin) timp de vreo trei zile. :)
        Ceea ce vreau eu să subliniez este că oamenii nu au nicio problemă când văd pe lista ingredientelor 150 de grame de zahăr, fără să țină cont că acel desert, poate, are doar 8 sau 10 porții, ceea ce înseamnă mai mult zahăr/porție decât la prăjitura aceasta.
        Iar pentru că ați adus vorba despre cele franțuzești și italiene… păi abia acolo vorbim cu adevărat despre deserturi dulci! Să ne gândim doar la macarons, italienii i-au inventat, francezii i-au transformat într-un simbol! Un desert, după părerea mea, supraestimat, extrem de dulce și care oferă mai mult din punct de vedere vizual decât din punctul de vedere al gustului.
        Am publicat, de exemplu, o rețetă de tartă cu pere și cremă frangipane, de altfel foarte gustoasă. Dacă veți citi rețeta, veți observa că sursa de inspirație indicată este site-ul italian Giallo Zafferano. Față de rețeta italiană am redus zahărul cu nu mai puțin de 140 de grame, în plus am adăugat și niște fructe, iar în total, rețeta (în forma în care am publicat-o eu) încă mai conține 250 de grame de zahăr de împărțit la 8 porții, adică 31,25 grame/porție!
        Aș putea continua cu exemplele, însă nu are sens. Cheia, așa cum dumneavoastră știți deja prea bine, stă în cumpătare și chiar în capacitatea de a ne limita la o porție de desert la o masă iar dacă masa e cina, de preferat să refuzăm desertul cu totul :).