Cautare in site
x inchide
strudel de vara reteta laura laurentiu strudel cu doua umpluturi reteta strudel cu visine si branza dulce reteta

Strudel de vară – ștrudel cu vișine și brânză de vaci, în două culori

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 04.03.2009
4.8
(59)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 59

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

50 comentarii la Strudel de vară – ștrudel cu vișine și brânză de vaci, în două culori

  1. Iuly Bratu spune:

    tocmai am pus ¨minunatelele*la cuptor.Sunt cu mar si branza;) sigur vor fi foarte bune!!!!!!!Multumim Laura!

  2. Lori spune:

    Am incercat si eu reteta ta sambata. Strudelul a iesit minunat, mi-a placut ca e un desert usor, nu foarte dulce, iar combinatia de visine cu branza este delicioasa. Foarte bun, recomand!

  3. Beatrice spune:

    Ce strudel minunat! L-am refacut de multe ori datorita gustului si aspectului! Impresionez de fiecare data! multumesc!

  4. Lavinia spune:

    azi am facut acest strudel. delicios! dar…oare de ce s-a crapat la copt partea care continea amestecul de branza?

  5. Pantaie Carmen spune:

    ce comentariu?….poate acela ca-mi ploua in gura si trebuie sa fac aceste strudele delicioase. am visine….restul cumparam…..si peste doua saptamani, cand vine un Mar pe la bunita, mancam si zicem: mmmmmmmmmmmm!…ce bun

  6. Camelia spune:

    imi place idee.fac si eu si revin sa povestesc:)

  7. INNA spune:

    Wow!DELICIOS!!!

  8. Anonim spune:

    Un deliciu numit supliciu, sau viceversa!?
    Vai mie ca n’am 3D(tridimensional) ecran sa’mi apropii da gura asa delicatetza traditionala!
    La orice concurs o sa o prezinti(reteta) merita Premiul Shpetzial pentru ale mai fine nasuri olfactive(…!). O asa minunatie – scoala din pat si pa’l bolnav.
    Un har dumnezeiesc, sau cum ziceau din batrani, „sa’ti tziie Dumnezeu naravul al Bun!”
    O_za_na, O_data’n_viata!
    „Uite_asa_as_vrea_sa_mor/ Cu_capu’_pa_gard/ De’al_tau_dor!”
    Virgil’utz

  9. aihnoa spune:

    buna, ti-am pescuit si eu pontul laura, mersi mult :* si eu sunt in strainatate si duc lipsa branzicii de vaci (pt prajituri) :(( o sa incerc :D doar ca si laptele aici e foarte slab, ce sa mai zic de smantana :)) ms inca odata :*

    • Anonim spune:

      aihnoa, sper sa iti iasa. Alege whole milk, lapte integral etc., trebuie sa
      fie ceva ;).

      2011/1/21 Disqus

      • aihnoa spune:

        buna laura. am gasit lapte de 3.6 si am incercat varianta cu lamaie, exact dupa reteta, dar laptele a ramas exact la fel ca inainte :))))

      • Anonim spune:

        Ioana, nu imi explic cum a fost posibil?! A, sa nu fie lapte cu uht, poate asta e explicatia, ala e stabilizat… desi in contact cu aciditatea tot ar trebui sa se imbranzeasca. Nu imi dau seama cu ce l-or fi stabilizat ca sa nu se imbranzeasca.

      • Mapetrei spune:

        in strainatate laptele este pasteurizat, deci toate bacteriile care ajuta la formarea brinzei sunt omorite. incearca sa folosesti brinza ricotta

      • Ella spune:

        nu are cum…ceva nu ai facut bine…

  10. lauralaurentiu spune:

    :)) da' ma rog de ce nu l-ai face chiar tu? :))

  11. Anonymous spune:

    bun strudelu asta ce sa zici mai ales daca ti-l face cineva ….

  12. lauralaurentiu spune:

    Naiada, e minunat, intr-adevar, ramane preferatul sotului :) . Eu l-am facut si cu mure, si cu frcute de padure asortate (congelate) si chiar si cu prune. :)

  13. Naiada spune:

    O nebunie acest strudel! Eu l-am făcut cu căpşuni în loc de vişine. Delicios!

  14. laura laurentiu spune:

    Andreea Claudia, iti recomand sa cumperi 4 litri de lapte gras (3,5 % grasime), il pui intr-o oala mare si il incalzesti. Inainte de atingerea temepraturii de fierbere (sa fie fierbinte, dar nu clocotit) adaugi fie zeama unei lamai, fie un iaurt, si amesteci bine. Vei vedea cum laptele se separa, formandu-se branza si zarul. Tragi oala de pe foc si pregatesti o sita larga in care asezi o bucata de tifon (merge si alta panza subtire, doar ca dureaza mai mult pana se filtreaza). Sita o pui deasupra unui vas care sa colecteze zarul. Torni continutul oalei, cu grija si fara graba si lasi totul la scurs. Vei obtine branza de vaci de o foarte buna calitate, pe care o poti folosi la aceasta reteta sau la alta, sau pur si implu amestecata cu un pic de smantana si ierburi tocate (marar, cepa verde) vei obtine o branza tartinabila de te lingi pe degete!

  15. Andreea Claudia spune:

    Cu ce se poate inlocui branza de vaci daca nu o gasim (in strainatate)? Ricotta?

  16. diamond spune:

    si eu ma voi tinea de cuvant :)) fii sigura de asta… e greu, ca tin regim si tb sa mananc cate o guritza… :P daca ar fi dupa mine as gati intruna :P

  17. laura laurentiu spune:

    Anita, draga mea! Vrei sa faci strudel tu singurica cu manutele tale? sau preferi sa o vizitezi pe matusa-ta si sa o pui la treaba? Te pup!

  18. Anonymous spune:

    Strudelul arata foarte bine si as vrea sa incerc un asemenea strudel. Anita Copil, te pupa cu drag

  19. laura laurentiu spune:

    Diamond, ma tem ca placinta asta o sa va priasca la amandoi ca lu’ barbatu-meu ii prieste tare! Pe culi exista un topic cu aceeasi denunire.A, sa stii ca m-am tinut de cuvant, cornurile le-am facut;)

  20. diamond spune:

    Laura, abia astept sa fac placinta asta, lu barbata-miu sa-i priasca niste cornuri de brutar iar mie placinta asta!:D cand o s-o fac, pun pozele pe culi! pup! :P

  21. laura laurentiu spune:

    Arriana, ma bucur mult ca v-a placut strudelul, sa va fie de bine! Asta e cea mai amre statisfactie a mea – faptul ca retele imi sunt preluate si ca va plac! Te pup, o primavara frumoasa!

  22. laura laurentiu spune:

    Simona – nu vei regreta daca incerci, e o reteta simpla care reuseste sigur si e minunat de bun.

  23. arrianna spune:

    Am facut si eu strudelul. A iesit bestial. Multumim pentru retele fabuloase. Toate imi lasa gura apa. Sunt o pofticioasa :) !!

    • G_innocence spune:

      buna, cum se procedeaza daca foile de placinte nu se dezlipesc?desi le-am lasat la dezghetat..se rup in bucati cand incerc sa le dezlipesc.

  24. Simos says ... spune:

    Jesus Christ! Salivez si ma minunez! Arata bestial. Trebuie musai incercat.

  25. laura laurentiu spune:

    Te pup si eu, draga Tantica! Ma bucur ca ai avut succes cu reteta mea ;)

  26. Tantica spune:

    Asta-i minunatia aia de prajitura pe care am facut-o si eu dupa reteta ta de doua ori . Pe langa faptul ca-i tare gustoasa si racoroasa ,arata si super bine .Am primit felicitari si nota maxima de la toti cei care au avut norocul s-o guste.Te pupam

  27. laura laurentiu spune:

    Medena, it’s a very tasty strudel, with cream cheese and sour cherry filling. If you are interested in the translation, please let me know. In serbian, too ;)

  28. Medena (-Melitta-) spune:

    Finger licking good! Yum!

  29. laura laurentiu spune:

    Si mie imi plac mult visinele esi ciresele, sotul meu a plantat doi pomisori pentru mine, langa casa noastra, dar mai avem de asteptat pana ce vom manca fructe din ei! Poate ne vor arata florile, in aceasta primavara. Si la fel de mult imi place si prajitura asta, e usoara si aromata, dar…s-a terminat!

  30. Ina spune:

    a multumesc de premiu! Am sa-l ridic! :)))

  31. Ina spune:

    vai Laura…. e beton! Adica imi place enorm! Eu ador visinele si ciresele :) Yammi