Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Strudel de vara

Strudel de vara

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Strudel de vara, intr-adevar! Si bas ca e abia un inceput timid de primavara, acest strudel racoros ne pica intotdeauna foarte bine, chiar daca visinele din compozitie  sunt din congelator si nu proaspat culese de pe ram.  Strudelul in doua culori, cu branza dulce si cu visine, e preferatul barbatului meu, nimic nu-i place mai mult. Cand ma apuc de acest strudel trebuie neaparat sa fac doua tavi, ca una (cel putin) o infuleca singur dumnealui. Pe langa recomandarile experte  ale sotului, tineti cont ca oricine a incercat strudelul meu de vara a fost vrajit (am postat reteta de strudel pe un mare forum culinar, candva), asa ca nu pregetati si incercati reteta si voi! N-are sa va para rau, puteti folosi foi cumparate de placinta, caz in care e foarte, foarte usor de facut, sau doar putintel mai dificil daca faceti foile asa cum am aratat la reteta de strudel cu mere.
strudel cu branza si visine de vara

Ultima rețetă publicată

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Strudel de vara cu branza dulce si visine:

  • un pachet de foi de placinta
  • 16 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 700 de grame de branza proaspata de vaci
  • 700 de grame de visine fara samburi (congelate, din compot sau proaspete)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 linguri pline de gris
  • ulei pentru uns foile

Visinele se amesteca cu 8 linguri de zahar si cu grisul (Daca sunt foarte zemoase mai adaugati o lingura de gris):

strudel branzavisine 003

Branza dulce se amesteca cu 3 oua, 6 linguri de zahar si zaharul vanilat:

strudel branzavisine 004

Pe un prosop de bucatarie curat se aseaza o foaie de placinta, se pensuleaza cu ulei (nu mult, nici nu e nevoie sa fie acoperita toata suprafata, doar unde si unde) iar la una dintre margini se aseaza una dintre umpluturi:

strudel branzavisine 009

Se ruleaza cu ajutorul prosopului si se pastreaza la extremitatea opusa a acestuia:

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

strudel branzavisine 010

Se aseaza pe prosop o alta foaie, se pensuleaza putin ulei (atentie, daca vi se par foile cam uscate va recomand sa le pensulati cu o emulsie de apa si ulei!) se aseaza cealata umplutura si se ruleaza din nou, ruloul rezultat fiind asezat lipit de primul:

strudel branzavisine 012
strudel branzavisine 013

Pe prosop se aseaza o alta foaie (daca e prea mica suprapuneti doua) se pensuleaza din nou cu putin ulei si se incepe rularea din partea opusa, ruland in interiorul foii primele doua rulouri, unul lipit de celalalt:
strudel branzavisine 014

Strudelele astfel obtinute (dintru-n pachet rezulta 4 strudele) se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se infunda/preseaza usor capetele sa nu iasa umplutura si se pensuleaza cu ulei:strudel branzavisine 016

Din oul si cele doua linguri de zahar ramase cu smantana se face un amestec care se repartizeaza pe toata suprafata strudelelelor:

strudel branzavisine 017

Se dau strudelele la cuptorul preincins la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute (pana se rumenesc frumos):

strudel branzavisine 019

Se asteapta sa se racoreasca – prajitura este delicioasa atat calduta cat si rece – si se portioneaza. Se presara cu zahar pudra inainte de a fi servita:

strudel branzavisine 025

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

49 comentarii la Strudel de vara

  1. Iuly Bratu spune:

    tocmai am pus ¨minunatelele*la cuptor.Sunt cu mar si branza;) sigur vor fi foarte bune!!!!!!!Multumim Laura!

  2. Lori spune:

    Am incercat si eu reteta ta sambata. Strudelul a iesit minunat, mi-a placut ca e un desert usor, nu foarte dulce, iar combinatia de visine cu branza este delicioasa. Foarte bun, recomand!

  3. Beatrice spune:

    Ce strudel minunat! L-am refacut de multe ori datorita gustului si aspectului! Impresionez de fiecare data! multumesc!

  4. Lavinia spune:

    azi am facut acest strudel. delicios! dar…oare de ce s-a crapat la copt partea care continea amestecul de branza?

  5. Pantaie Carmen spune:

    ce comentariu?….poate acela ca-mi ploua in gura si trebuie sa fac aceste strudele delicioase. am visine….restul cumparam…..si peste doua saptamani, cand vine un Mar pe la bunita, mancam si zicem: mmmmmmmmmmmm!…ce bun

  6. Camelia spune:

    imi place idee.fac si eu si revin sa povestesc:)

  7. INNA spune:

    Wow!DELICIOS!!!

  8. Anonim spune:

    Un deliciu numit supliciu, sau viceversa!?
    Vai mie ca n’am 3D(tridimensional) ecran sa’mi apropii da gura asa delicatetza traditionala!
    La orice concurs o sa o prezinti(reteta) merita Premiul Shpetzial pentru ale mai fine nasuri olfactive(…!). O asa minunatie – scoala din pat si pa’l bolnav.
    Un har dumnezeiesc, sau cum ziceau din batrani, „sa’ti tziie Dumnezeu naravul al Bun!”
    O_za_na, O_data’n_viata!
    „Uite_asa_as_vrea_sa_mor/ Cu_capu’_pa_gard/ De’al_tau_dor!”
    Virgil’utz

  9. aihnoa spune:

    buna, ti-am pescuit si eu pontul laura, mersi mult :* si eu sunt in strainatate si duc lipsa branzicii de vaci (pt prajituri) :(( o sa incerc :D doar ca si laptele aici e foarte slab, ce sa mai zic de smantana :)) ms inca odata :*

    • Anonim spune:

      aihnoa, sper sa iti iasa. Alege whole milk, lapte integral etc., trebuie sa
      fie ceva ;).

      2011/1/21 Disqus

      • aihnoa spune:

        buna laura. am gasit lapte de 3.6 si am incercat varianta cu lamaie, exact dupa reteta, dar laptele a ramas exact la fel ca inainte :))))

      • Anonim spune:

        Ioana, nu imi explic cum a fost posibil?! A, sa nu fie lapte cu uht, poate asta e explicatia, ala e stabilizat… desi in contact cu aciditatea tot ar trebui sa se imbranzeasca. Nu imi dau seama cu ce l-or fi stabilizat ca sa nu se imbranzeasca.

      • Mapetrei spune:

        in strainatate laptele este pasteurizat, deci toate bacteriile care ajuta la formarea brinzei sunt omorite. incearca sa folosesti brinza ricotta

      • Ella spune:

        nu are cum…ceva nu ai facut bine…

  10. lauralaurentiu spune:

    :)) da' ma rog de ce nu l-ai face chiar tu? :))

  11. Anonymous spune:

    bun strudelu asta ce sa zici mai ales daca ti-l face cineva ….

  12. lauralaurentiu spune:

    Naiada, e minunat, intr-adevar, ramane preferatul sotului :) . Eu l-am facut si cu mure, si cu frcute de padure asortate (congelate) si chiar si cu prune. :)

  13. Naiada spune:

    O nebunie acest strudel! Eu l-am făcut cu căpşuni în loc de vişine. Delicios!

  14. laura laurentiu spune:

    Andreea Claudia, iti recomand sa cumperi 4 litri de lapte gras (3,5 % grasime), il pui intr-o oala mare si il incalzesti. Inainte de atingerea temepraturii de fierbere (sa fie fierbinte, dar nu clocotit) adaugi fie zeama unei lamai, fie un iaurt, si amesteci bine. Vei vedea cum laptele se separa, formandu-se branza si zarul. Tragi oala de pe foc si pregatesti o sita larga in care asezi o bucata de tifon (merge si alta panza subtire, doar ca dureaza mai mult pana se filtreaza). Sita o pui deasupra unui vas care sa colecteze zarul. Torni continutul oalei, cu grija si fara graba si lasi totul la scurs. Vei obtine branza de vaci de o foarte buna calitate, pe care o poti folosi la aceasta reteta sau la alta, sau pur si implu amestecata cu un pic de smantana si ierburi tocate (marar, cepa verde) vei obtine o branza tartinabila de te lingi pe degete!

  15. Andreea Claudia spune:

    Cu ce se poate inlocui branza de vaci daca nu o gasim (in strainatate)? Ricotta?

  16. diamond spune:

    si eu ma voi tinea de cuvant :)) fii sigura de asta… e greu, ca tin regim si tb sa mananc cate o guritza… :P daca ar fi dupa mine as gati intruna :P

  17. laura laurentiu spune:

    Anita, draga mea! Vrei sa faci strudel tu singurica cu manutele tale? sau preferi sa o vizitezi pe matusa-ta si sa o pui la treaba? Te pup!

  18. Anonymous spune:

    Strudelul arata foarte bine si as vrea sa incerc un asemenea strudel. Anita Copil, te pupa cu drag

  19. laura laurentiu spune:

    Diamond, ma tem ca placinta asta o sa va priasca la amandoi ca lu’ barbatu-meu ii prieste tare! Pe culi exista un topic cu aceeasi denunire.A, sa stii ca m-am tinut de cuvant, cornurile le-am facut;)

  20. diamond spune:

    Laura, abia astept sa fac placinta asta, lu barbata-miu sa-i priasca niste cornuri de brutar iar mie placinta asta!:D cand o s-o fac, pun pozele pe culi! pup! :P

  21. laura laurentiu spune:

    Arriana, ma bucur mult ca v-a placut strudelul, sa va fie de bine! Asta e cea mai amre statisfactie a mea – faptul ca retele imi sunt preluate si ca va plac! Te pup, o primavara frumoasa!

  22. laura laurentiu spune:

    Simona – nu vei regreta daca incerci, e o reteta simpla care reuseste sigur si e minunat de bun.

  23. arrianna spune:

    Am facut si eu strudelul. A iesit bestial. Multumim pentru retele fabuloase. Toate imi lasa gura apa. Sunt o pofticioasa :) !!

    • G_innocence spune:

      buna, cum se procedeaza daca foile de placinte nu se dezlipesc?desi le-am lasat la dezghetat..se rup in bucati cand incerc sa le dezlipesc.

  24. Simos says ... spune:

    Jesus Christ! Salivez si ma minunez! Arata bestial. Trebuie musai incercat.

  25. laura laurentiu spune:

    Te pup si eu, draga Tantica! Ma bucur ca ai avut succes cu reteta mea ;)

  26. Tantica spune:

    Asta-i minunatia aia de prajitura pe care am facut-o si eu dupa reteta ta de doua ori . Pe langa faptul ca-i tare gustoasa si racoroasa ,arata si super bine .Am primit felicitari si nota maxima de la toti cei care au avut norocul s-o guste.Te pupam

  27. laura laurentiu spune:

    Medena, it’s a very tasty strudel, with cream cheese and sour cherry filling. If you are interested in the translation, please let me know. In serbian, too ;)

  28. Medena (-Melitta-) spune:

    Finger licking good! Yum!

  29. laura laurentiu spune:

    Si mie imi plac mult visinele esi ciresele, sotul meu a plantat doi pomisori pentru mine, langa casa noastra, dar mai avem de asteptat pana ce vom manca fructe din ei! Poate ne vor arata florile, in aceasta primavara. Si la fel de mult imi place si prajitura asta, e usoara si aromata, dar…s-a terminat!

  30. Ina spune:

    a multumesc de premiu! Am sa-l ridic! :)))

  31. Ina spune:

    vai Laura…. e beton! Adica imi place enorm! Eu ador visinele si ciresele :) Yammi

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE