Cremă de căpșuni cu bezea italiană și unt – rețetă detaliată
Această cremă de căpșuni cu bezea italiană și unt, perfectă pentru tort și prăjitură, nu e atât de greu de făcut cum s-ar putea crede. În schimb, e cea mai fină și mai spumoasă cremă pe care am făcut-o vreodată, cu un gust proaspăt și o consistență diafană, care transformă cea mai banală prăjitură într-un dulce sărbătoresc. O cremă de unt cu bezea italiană am pregătit și la rețeta tortului Opera, aceea fiind cu aromă de cafea. Ingredientele pentru această cremă nu sunt greu de procurat și nici din cale-afară de costisitoare, ceea ce face diferența este tehnica. Hai sa o pregatim impreuna, ce ziceți?
Și, cu titlul de motivație suplimentară, uitați cât de bine arată aceste cupcakes cu căpșuni, la care am folosit crema a cărei rețetă v-o prezint în continuare! Pentru rețeta acestor delicii, click pe poza de mai jos! Pentru rețeta cremei, urmați indicațiile ce urmează.
Ingrediente pentru cremă de căpșuni cu bezea italiană și unt
- 400 de grame de capșune, cântărite gata curățate
- 350 de grame de zahăr
- 150 de grame de albuș crud (5 albușuri)
- 1 praf de sare
- 375 de grame de unt cu minimum 80% grăsime
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 1 lingură extract de vanilie
Mod de preparare cremă de căpșuni cu bezea italiană și unt
Important: pentru o cremă reușită, untul trebuie să fie moale, scos din frigider și tăiat în bucățele cu câteva ore înainte de a începe pregătirea cremei.
Prepararea siropului/piureului de căpșuni
1. Căpșunele se taie bucățele și se pun într-o crăticioară. Se pune crăticioara pe foc mediu și se fierb căpșunele până se înmoaie bine. La început, se amestecă bine, cu lingura, de câteva ori. După ce se înmoaie, căpșunele se pasează cu blenderul și se adaugă 300 de grame de zahăr și zeama de lămâie.
2. Se pune crăticioara cu piureul de căpșuni și zahărul pe foc. Se fierbe la foc mediu. Se îndepărtează spuma mai deschisă la culoare, formată la suprafață. Se fierbe piureului în continuare, supraveghindu-l permanent, cât să se lege ca pentru dulceață. Piureul de căpșuni trebuie să atingă stadiul de soft ball, temperatura de 116°C.
3. În același timp, albușurile se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă restul de 50 de grame de zahăr și se bat în continuare până când la suprafață se formează creste. Este foarte important să se sincronizeze perfect momentul în care siropul de zahăr și căpșuni atinge temperatura potrivită cu cel în care albușurile sunt bătute spumă, de aceea aveți nevoie ori de un mixer cu suport, ori de ajutorul unei a doua persoane.
4. Odată ce albușurile sunt bătute spumă iar piureul de căpșuni a ajuns la 115-116 grade, se toarnă peste albușuri în fir subțire, în timp ce se bate în continuare la viteză medie. Odată ce s-a incorporat siropul, se mărește viteza și se bate până când bezeaua se răcește complet. Această fază poate să dureze 10-15 minute. Se va obține… o spumă de căpșuni fermă și aromată, așa cum am arătatla rețeta de prajitură cu spumă de capșuni.
Adăugarea untului
4. După ce bezeaua s-a răcit până la temperatura camerei, se adaugă untul bucățică cu bucățică, bătând în continuare cu mixerul pe viteza mare. Atenție, untul nu are voie să fie rece, altfel crema s-ar putea tăia. La final se adaugă extractul de vanilie și se mai bate câteva secunde. Crema obținută e fină și delicioasă.
Observație: dacă vi se pare că e prea subțire crema sau că e pe punctul de a se tăia, asta se poate remedia ușor. Aceste defecte apar, de obicei, dacă untul e prea rece sau bezeaua prea caldă. Pentru a repera crema, dați castronul în care ați mixat-o la frigider (cu tot cu cremă) timp de 15-20 de minute. Bateți din nou la viteză mare. Crema se va lega perfect și va deveni spumoasă și omogenă.
Această cremă se poate folosi cu succes pentru tot felul de prăjituri și torturi cu căpșuni. Cantitatea obținută este suficientă pentru a umple și îmbrăcă un tort mare, cu diametrul de 24-26 cm. Crema are o ținută perfectă, se pretează să fie montată cu poșul, se obțin aveline decorative care își păstrează bine forma.
Prăjiturile/torturile umplute cu această cremă de căpșuni cu bezea italiană și unt, la fel ca oricare alte prăjituri cu cremă de unt, se vor servi la temperatura camerei, la care crema este onctuoasă și foarte plăcută.
Evident, așa cum untul ținut la frigider se întărește, așa se va întări și această cremă de căpșuni cu bezea italiană și unt. Recomandarea mea e să se depoziteze deserturile în care este încorporată crema la frigider, neapărat acoperite bine, să nu preia mirosuri străine, dar să fie scoase din frigider cu minimum o oră înainte de servire, pentru a-și recăpăta textura cremoasă.
Mai multe rețete de creme pentru prăjituri găsiți cu un click pe poza de mai jos
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns