
Crema de capsuni cu bezea italiana si unt





Crema de capsuni cu bezea italiana si unt, perfecta pentru tort si prajitura, nu e atat de greu de facut cum s-ar putea crede. In schimb, e cea mai fina si mai spumoasa crema pe care am facut-o vreodata, cu un gust proaspat si o consistenta diafana, care transforma cea mai banala prajitura intr-un dulce sarbatoresc. O crema de unt cu bezea italiana am pregatit si la Tortul Opera, aceea fiind cu aroma de cafea. Ingredientele pentru crema nu sunt greu de procurat si nici din cale-afata de costisitoare, ceea ce face diferenta este tehnica. Hai sa o pregatim impreuna, ce ziceti?
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: ~1 litru
Grad de dificultate: medie
Ingrediente Crema De Capsuni Cu Bezea Italiana Si Unt:
- 400 de grame de capsuni, cantarite gata curatate
- 350 de grame de zahar
- 150 de grame de albus crud (5 albusuri)
- 1 praf de sare
- 375 de grame de unt cu minimum 80% grasime
- zeama de la 1/2 de lamaie
- 1 lingura extract de vanilie
Preparare Crema De Capsuni Cu Bezea Italiana Si Unt:
Pentru o crema reusita, untul trebuie sa fie moale, scos din frigider si taiat in bucatele cu cateva ore inainte de a incepe pregatirea cremei.
1. Capsunile se taie bucatele si se pun intr-o craticioara. Se pune craticioara pe foc mediu si se fierb capsunile pana se inmoaie bine, amestecand la inceput cu lingura de cateva ori. Dupa ce se inmoaie, capsunile se paseaza cu blenderul si se adauga 300 de grame de zahar si zeama de lamaie.
2. Se pune craticioara cu piureul de capsuni si zaharul pe foc si se fierbe la foc mediu. Se indeparteaza spuma mai deschisa formata la suprafata si se fierbe in continuare ca sa se lege ca pentru dulceata (sa atinga stadiul de soft ball, temperatura de 116 C). In acelasi timp, albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga restul de 50 de grame de zahar si se bat in continuare pana cand la suprafata se formeaza creste. Este foarte important sa se sincronizeze perfect momentul in care siropul de zahar si capsuni atinge temperatura potrivita cu cel in care albusurile sunt batute spuma, de aceea aveti nevoie ori de un mixer cu suport, ori de ajutorul unei a doua persoane.
3. Odata ce albusurile sunt batute spuma iar siropul a ajuns la 115-116 grade, se toarna siropul peste albusuri in fir subtire, in timp ce se bate in continuare la viteza medie. Odata ce s-a incorporat siropul, se mareste viteza si se bate pana cand bezeaua se raceste complet, aceasta faza putand sa dureze 10-15 minute. Se va obtine… o spuma de capsuni ferma si aromata, asa cum am aratat la prajitura cu spuma de capsuni.
4. Dupa ce bezeaua s-a racit pana la temperatura camerei, se adauga untul bucatica cu bucatica, batand in continuare cu mixerul pe viteza mare. Atentie, untul nu are voie sa fie rece, altfel crema s-ar putea taia. La final se adauga extractul de vanilie si se mai bate cateva secunde. Crema obtinuta e fina si delicioasa. Atentie, daca vi se pare ca crema se taie sau ca e prea subtire, dati castronul in care ati mixat-o la frigider (cu tot cu crema) timp de 15-20 de minute si bateti din nou la viteza mare. Crema se va lega perfect si va deveni spumoasa si omogena.
Aceasta crema se poate folosi cu succes pentru tot felul de prajituri si torturi cu capsuni. Cantitatea obtinuta este suficienta pentru a umple si imbraca un tort mare, cu diametrul de 24-26 cm.
Lasă un răspuns