Cautare in site
x inchide
crema de unt cu bezea italiana pentru tort reteta crema de capsuni cu bezea italiana si unt pentru tort si prajituri 2

Cremă de căpșuni cu bezea italiană și unt – rețetă detaliată

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 09.05.2015
4.8
(29)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 29

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

27 comentarii la Cremă de căpșuni cu bezea italiană și unt – rețetă detaliată

  1. Ileana Tirica spune:

    Am făcut cu succes crema anul trecut, e minunată. As vrea acum sa o folosesc la un tort, de ziua soțului meu. Aveti vreo recomandare de blat potrivit?

    • Oricare blat vă este pe plac. Dacă e un pandișpan simplu, îl puteți însiropa. Dacă e un blat mai dens, cu unt în compoziție, merge ca atare. În orice caz, rețineți recomandarea de a servi prăjitura la care folosiți crema la temperatura camerei.

  2. Cristina spune:

    Buna seara,
    Am facut astazi cupcakes cu capsuni. Totul a iesit minunat si va multumesc pentru aceasta reteta ( si pentru multe altele pe care le am facut deja:), insa la sfarsit… mi s a taiat crema de albusuri cu capsuni :(. Clar undeva am gresit, cu toate ca untul era foarte moale. Acum am bagat crema la frigider si astept. Credeti ca mai am vreo sansa sa se lege?
    Va multumesc tare mult pentru retetele delicioase?

  3. Andy spune:

    Buna! Cat timp rezista aceasta crema la frigider?

  4. Mihaela Ela spune:

    Cu ce alte fructe mai merge facuta aceasta crema in acest mod ?

    • Orice fel de fructe de pădure dar și alte fructe moi (caise, piersici etc).

      • Mihaela Ela spune:

        Va multumesc tare mult ! As dori sa o incerc dar trebuie sa imi achizitionez mai intai termometru :) Sunt mare amatoare de creme spumoase FARA gelatina. ;)

      • Iti tin pumnii! Tine cont, cremele cu unt trebuie aduse la o temperatura mai apropiata de a mediului ambiant inainte de servire, direct de la frigider sunt foarte tari.

      • Mihaela Ela spune:

        Inteleg atunci ajutati-ma caci eu vreau sa fac un tort cu 3 creme printre care si asta. Celelalte 2 si tortul cu totul stiu ca e bine sa stea la rece. Atunci cum ar trebui sa procedez pentru aceasta situatie ? Ca nu as vrea sa fie prea tare crema asta ci la fel ca celelalte ? Va multumesc !

      • Celelalte creme fiind care anume?

      • Mihaela Ela spune:

        Una de ness ce contine mascarpone batut cu frisca si ness frecat in prealabil cu apa si una care e mai simpla daca poate fi numita crema – frisca batuta amestecata cu banane cubulete si ciocolata rasa … Cremele pe baza de frisca au nevoie de rece, si sunt bune reci, deci nu stiu… Help ? :D

      • Mihaela, în primul rând, mie mi se pare că aroma de ness nu se combină deloc bine cu cea de căpșuni :). Amândouă ar merge bine cu o cremă de vanilie sau de ciocolată. Cea de căpșuni ar merge bine și în combinație cu lămâia, iar cea de ness s-ar potrivi și cu o cremă de mascarpone cu barot de nucă sau alune caramelizate.
        Apoi, într-adevăr, texturile cremelor sunt foarte diferite, cremele cu frișcă sau mascarpone sunt mai moi decât cele de unt și într-adevăr, e recomandat să servești tortul imediat ce îl scoți de la frigider.
        Eu ți-aș recomanda tot o cremă de mascarpone cu bucățele de căpșuni proaspete sau o spumă de căpșuni pur și simplu, până la urmă, merge și această cremă cu bezea și unt dar să fii pregătită pentru faptul că va fi ceva mai tare decât celelalte creme. Să tai tortul cu un cuțit înmuiat într-un vas cu apă fierbinte și apoi șters (să fi foarte cald cuțitul), asta va ajuta mult la porționare.
        Crema asta e ideală pentru un tort pe care îl expui într-un candy bar sau pentru cupcakes care, la fel, rămân expuse poate o oră.

      • Mihaela Ela spune:

        Va multumesc mult pentru sfaturi si pentru timpul acordat de a-mi raspunde – sunteti minunata prin asta si va felicit ! Apoi mai depinde si de gusturile omului eu sunt o persoana mai ciudata si fac combinatii mai ciudate.. imi plac cremele care provoaca un contrast intre ele gen fiecare cu gustul ei aparte de aceea iubesc crema de ness si crema de capsuni undeva pe langa ea. Dap, dar astea sunt gusturile mele, si gusturile nu se discuta :) Oricum crema de mascarpone cu capsuni e si ea buna si cred ca o voi incerca mai degraba fiindca vreau sa fie o reusita tortul de Paste. Inca o data va multumesc si va felicit nu doar pentru atentia pe care mi-ati acordat-o si raspunsurile frumoase pe care mi le-ati dat, dar si pentru blog-ul foarte frumos construit si faptul ca va faceti timp sa impartasiti asa retete cu ceilalti, ceea ce mi se pare Extraordinar ! Sa aveti o saptamana SUPERBA !

  5. service gsm spune:

    Ador capsunile, de abia astept sa o incerc.

  6. Iulia spune:

    Draga Laura, crezi ca ar fi o idee buna sa folosesc crema asta de capsuni la tortul Opera, in loc de crema cu cafea si alcool? Ma gândesc cu ce sa înlocuiesc siropul din cafea pentru insiropat ca sa se potrivească la gust cu căpșunile. Poate cu niste arome de migdale? Crezi ca merge? Sau imi dai vreo idee?

    • Laura Laurentiu spune:

      Draga Iulia, tortul Opera este o reteta clasica, nu poti face un tort cu crema de capsuni si sa il numesti tot asa. Dar, desigur, poti folosi blaturile cu migdale de la acel tort, sa le stropesti cu un strop de sirop concentrat de capsune sau de lamaie (sau chiar cu lichior din aceste fructe) si sa le umpli cu aceasta crema. Nu ma indoiesc ca va iesi o prajitura fina si foarte gustoasa.

      • Iulia spune:

        Multumesc pentru răspuns, Laura. E normal sa nu se cheme la fel tortul, dar daca-l mâncăm noi si nu-l vindem sub nume fals (:), ma gândesc ca ne mai putem adapta din drum la diverse situații. Eu pentru copii ma gandeam sa le fac unul cu capsuni, fara cafea si alcool, iar adultii sa primească tortul original.
        Te rog, mai am o întrebare: cam ce consistenta trebuie sa aibă siropul de capsuni cand ajunge la 115 grade. Al meu a trebuit sa fiarbă foarte mult, deja se făcuse gel, al tau, in poza, pare mult mai fluid. Si am folosit doua feluri de termometre, m-am gândi ca nu merge cel digital si am incercat si unul cu lichid. Termometrul nu avea nimic, dar a trebuit sa fierb siropul vreo juma de ora. E normal? Iti multumsc.

  7. MADI spune:

    in sfarsit un loc unde ti se ofera ceea ce cauti, adica retete bune, complete si cu multe tipsuri, ca sa le faca si o incepatoare ca mine. Multumesc!

  8. Ionela spune:

    Buna, Laura! Spuma de capsune ar putea fi mancata ca atare, fara a mai adauga unt. N-as vrea sa o fac crema. Cred ca ma-ntelegi ce intreb!
    Se poate proceda in acelasi fel si cu alt tip de fructe? Arata foarte bine crema ta!

  9. irina spune:

    se pot folosi capsuni congelate?

  10. Ginuca spune:

    acest sortiment de crema am vazut-o ca si varianta de umplutura pentru clatite, e mai dificil de aproximat temperatura ideala a piureului de capsuni…in momentul turnarii peste bezea, acesta se retrage de pe aragaz?

    • Laura Laurentiu spune:

      Evident, Ginuca, altfel cum sa-l torni :) ? Iei craticioara de pe aragaz si o torni peste bezea, in timp ce se bate in continuare. Poti face o proba ca la dulceata, daca o picatura ce cade intr-un pahar cu apa foarte rece ramane adunata si nu se imprastie e gata.