Cautare in site
x inchide
tort-opera-reteta-pas-cu-pas-tort-opera-reteta-originala-cum-se-face-tort-opera-tort-opera-cu-cafea-ciocolata-si-martipan

Tort Opera

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 03.02.2015
4.6
(19)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 19

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

43 + = 49

47 comentarii la Tort Opera

  1. Claudiu spune:

    Cu regret, de fiecare data cand incerc aceasta reteta, crema de bezea italiana mi se taie. Exista ceva ce nu ne spuneti? Reteta e respectata 1000%, untul e de calitate (President), am mixer Heiner, termometru cu citire instantanee. untul il adaug bucatica cu bucatica… la temperatura camerei inca de ieri…

    • Înțeleg că sugerați că aș păstra secrete, nu e cazul. Înclin să cred, dacă untul a fost la temperatura camerei, că baza de bezea italiană a fost prea fierbinte în momentul în care ați adăugat untul. Cu toate astea, crema nu e de aruncat, se poate repara:
      1. Încercați să o mixați ceva mai mult, la viteză mare, e posibil să se repare de la sine.
      2. Dacă nu s-a reparat prin mixare, scoateți o cantitate (cam cât o ceașcă de ceai, 150 ml) de cremă din castron. Încălziți-o în baie de apă caldă sau la microunde (câte 30 de secunde), până e topită bine, caldă, dar nu fierbinte.
      3. Porniți mixerul la viteză mare și turnați crema topită treptat. Se va repara garantat. Bateți la viteză mare până devine o cremă spumoasă.

  2. Ate spune:

    De ce mi s-a cruzit blatul?

  3. […] blatul Joconde m-am inspirat de aici. Acest blat subţire cu migdale este un adevărat deliciu, un răsfăţ al simţurilor, […]

  4. Elena Lupu spune:

    Draga Laura, vreau sa iti zic ca am facut si eu acest tort pentru masa noastra de Craciun, si e intr-adevar o adevarata bomba calorica, chiar nu poti minca foarte mult din el. Am si eu o nelamurire cu privire la crema de unt si bezea, aceasta s-a intarit incit a capatat consistenta untului in tort, am facut eu ceva gresit sau asa tre sa fie ea ? E ceva deosebit in tortul asta oricum, pe gustul meu a fost prea consistent insa sotului meu i-a placut. Multumim pentru retetele minunate pe care ni le oferi. Sarbatori fericite si multa inspiratie in continuare !

    • Elena draga, orice crema de unt se întărește la frigider, asa cum se întărește si untul, de fapt. De aceea, recomandarea mea este sa se scoată prăjiturile umplute cu crema de unt din frigider cu macar 30 de minute inaintea servirii, sa fie mai degraba la temperatura camerei.

      • Elena Lupu spune:

        Draga Laura, sa stii ca ai avut dreptate. Azi am avut musafiri si ti-am urmat recomandarea, am scos tortul si l-am servit musafirilor la temperatura camerei, crema de unt s-a topit si se simtea mult mai fina la gust. Tortul a placut la toti !

  5. Lisa spune:

    Este spectaculos, foarte bine explicat, imi da curaj sa il incerc si eu! Felicitari si multumesc mult.

  6. alina spune:

    Buna Laura,
    Eu as vrea sa-l fac de ziua mea dar nu inteleg cum trebuie taiate blaturile?Poate ma ajuti putin?

    • lauralaurentiu spune:

      Buna, Alina. Am facut o schita care sper ca te va ajuta sa intelegi cum sta treaba. Tu coci doua blaturi in doua tavi de dimensiune egala. Fiecare blat va fi taiat in cate doua bucati, una reprezentand 2/3 din dimensiunea blatului, a doua 1/3. In imaginea de mai jos, A si D = 2/3 iar B si C = 1/3. La baza tortului pui blatul A. Pui ganache-ul si apoi blaturile B si C alaturate, care impreuna trebuie sa fie exact de dimensiunea blatului A (1/3 + 1/3 = 2/3). Pui crema de cafea si acoperi cu blatul D. Sper ca acuma e clar. :)

      Spor la treaba!

  7. Andreea spune:

    La multi ani! :)

    Pentru mine, blogul dumneavoastra a devenit unul de referinta si rareori caut retete in alta parte.

    Va multumesc din suflet pentru tot efortul pe care il depuneti pentru a descrie pana in cel mai mic detaliu retete cu adevarat gustoase si echilibrate (ma refer in principal la cantitatea de zahar din dulciuri, care e atat cat trebuie de fiecare data, dar si la amestecul de condimente si gusturi din mancaruri).

    Sa ne fiti sanatoasa si in continuu curioasa sa incercati/creati retete noi, pe care la randul nostru sa le recreăm :)!

  8. Mariana spune:

    La multi ani! mai frumosi, mai gustosi, cu sanatate multa si oameni tot asa de frumosi ca si tine alaturi! Un tort superb, pentru o sarbatoare minunata! :)

    Toate gandurile bune,
    Cu drag,
    Mariana

  9. Dia Daria spune:

    am admirat si eu tortul pe pagina Oanei si mi-a placut tare mult! initial am crezut ca e una din retetele torturilor pe care le-am vazut in vitrinele cofetariilor Opera si care ma impresioneaza uneori prin decorul lor, dar acum am citit toata povestea tortului acesta: fabuloasa si cu multa istorie in spate. Multumim!

    • lauralaurentiu spune:

      Dia, mie imi plac deserturile cu o poveste. :) Parca, stiindu-le instoria, simt ca in gustul lor se naste acel „je ne sait quoi ” ce le face cu adevarat speciale. Placerea a fost a mea :).

  10. Oana Olguta spune:

    Arata perfect! Cartea lui Bo Friberg e sursa excelenta de retete clasice, bine gandite. Si eu o am si-mi place sa o mai rasfoiesc din cand in cand. Felicitari pentru cei 6 ani de blog. Imi amintesc cu drag primele tale retete pe blog si pe culinar, parca a fost ieri, asa de repede trece timpul.

    • lauralaurentiu spune:

      Multumesc, Olguta draga :). Cu toate ca eu nu sunt o maestra a deserturilor cum esti tu, atunci cand fac unul, vreau sa fie bine executat. Si cartea asta chiar e de mare folos, intr-adevar. :)

  11. simona haliga spune:

    La multi ani si felicitari pentru tot ce ai realizat ! ps:ever nu voi avea atita rabdare sa fac un asa tort,arata perfect,e o „opera” indeed. :)

    • lauralaurentiu spune:

      Simona, multumesc mult. Sa stii ca tortul nu e chiar asa de greu de facut, parca am facut eu chestii mai dificile in viata asta. ;)

  12. Mihaela spune:

    La multi ani! De asta te intrebam de filmul ” Chef”. Un film despre oameni frumosi, minunati, buni, atat de pasionati, cu acea nebuna joie de vivre. Cand l-am vazut m-am gandit la tine.

    • lauralaurentiu spune:

      Mihaela draga, multumesc. Cu toata sinceritatea, cand l-am vazut si eu m-am gandit la mine. :)) Si la inca niste prieteni la fel de pasionati. :)

  13. modoaca spune:

    La cat mai multi ani frumosi pentru tine si blogul tau! Eu cred ca o sa implinesc zeci de ani pana sa reusesc sa fac mininatia asta de tort. Momental il privesc

    • lauralaurentiu spune:

      Multumesc mult, sa stii ca nu e imposibil de facut tortul si nici macar nu mi s-a parut asa de dificil. Poate sa fie si experienta, dar, pe de alta parte, eu nu sunt o mare prajitureasa. :))

  14. simona haliga spune:

    La multi ani si felicitari pentru tot ce ai realizat ! ps:ever nu voi avea atita rabdare sa fac un asa tort,arata perfect,e o „opera” indeed. :)

  15. SavoriUrbane spune:

    Il voi face cat de curand! Mai am inca o bucatica in frigider si deja imi pare rau ca e ultima. Superb tort si perfect executat de tine! Iti multumesc din nou pentru surpriza placuta pe care ne-ai facut-o :)

    • lauralaurentiu spune:

      Am petrecut o zi si o seara minunata, asa ca eu iti si va multumesc!

    • Elena spune:

      Este un tort care trebuie facut.Am incredere in tot ce faci,admir priceperea,talentul,motivatia, de aceea ,acest tort va trona pe masa noastra pe data de 14 februarie,ziua de nastere a cuiva draga noua.
      Multumesc!

      • lauralaurentiu spune:

        Multumesc, Elena draga :). Iti tin pumnii sa-ti reuseasca si daca ai orice fel de intrebari si crezi ca sfaturile mele te pot ajuta, nu ezita sa mi le ceri!

PUBLICITATE
PUBLICITATE